A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

14 meglepő tény, amit valószínűleg nem tudtál Bill Gates-ről!

2018. július 04. - Müller.Péter

Bill Gates-ről mindannyian tudjuk, hogy a világ leggazdagabb embere, hogy óriási összegeket fektet a jótékonysági alapítványaiba, és hogy a jelenkor egyik legnagyobb cégét építette fel. Emellett persze számtalan olyan dolog van, amiről a nagyközönség nem is tud, mégis érdemes lenne néhány szót ejteni róluk.

063_850286096-e1510582421328-1024x577_1_1.jpg

1. Gates már nagyon korán affinitást mutatott a programozás iránt. Ennek az első komolyabb jele az volt, amikor iskolás korában megírta az első számítógépes programját – akkoriban még egy General Electric számítógépen. A program az amőba egy kissé megváltoztatott verziója volt, amiben a játékosnak a gép ellen kellett játszania.

2. Miután az iskolában felfedezték Gates programozó képességeit, megengedték neki, hogy egy ütemezési programot írjon az iskola diákjai számára. Gates ezt meg is tette, azonban változtatott kicsit a programon: a program Gates-t olyan órákra osztotta be, ahová a saját elmondása szerint "aránytalanul sok érdekes lány” is be volt osztva.

3. Gates a tinédzser éveiben végigolvasta az Amerikában népszerű enciklopádia sorozatot, a “World Book Encyclopedia” sorozatot. A sorozat 22 kötetet tartalmaz.

4. Mint sok más sikeres vállalkozó, Gates sem fejezte be az egyetemet. 1975-ben hagyta ott a Harvard Egyetemet, hogy minden idejét a Microsoftnak szentelhesse.

5. Két évvel azután, hogy otthagyta a Harvardot, Gates-t letartóztatták Új-Mexikóban. Jogosítvány nélkül vezetett és áthajtott egy piros lámpán.

6. A Microsoftnál Gates külön odafigyelt arra, hogy az alkalmazottai mikor jönnek be dolgozni és mikor mennek el a munkából. Eben a kezdeti időszakban nagyon komolyan vette, hogy mindenki pontosan betartsa a munkaidőket.  Egyszer erről azt mondta: „Egy idő után lazábbá kellett válnom, ahogy a cég méretei egyre nagyobbakká váltak”.

7. Gates nagyon sokáig a repülőtársaságok legolcsóbb osztályain utazott. Persze ez azóta már változott, ma már az 1997 óta birtokában lévő magánrepülővel járja a világot.

8. Gates birtokában lévő egyik legértékesebb tárgy az úgynevezett Leicesteri Kódex, egy kollekció, amit Leonardo da Vinci írt. A kollekciót 1994-ben vette meg egy aukción, 30,8 millió dollárét.

9. Az elképesztő vagyona ellenére, Gates a gyerekeire csak 10-10 millió dollárt fog hagyni – ez egy aprócska része a 90 milliárd dollár körüli összvagyonának. „Ha nagy összegű vagyont hagynék a gyerekeimre, az nem tenne jót számukra” – mondta Gates.

computers-bill-gates-1920x1080-60654_1_1.jpg

10. Annak ellenére, hogy az ideje nagy részében az alapítványain dolgozik, Gates még mindig foglalkozik a Microsoft-al is.

11. Gates állítása szerint, ha a Microsoft nem jött volna be számára, akkor valószínűleg a mesterséges intelligencia kutatása felé fordult volna.

12. Bár Gates-t különösen foglalkoztatja a mesterséges intelligencia, ő maga mégis azoknak a táborát erősíti, akik tartanak a mesterséges intelligencia potenciális veszélyeitől. Ebbe a táborba tartozik egyébként Elon Musk, vagy a nemrég elhunyt Stephen Hawking is.

13. Gates évente nagyjából 50 könyvet olvas el. „Az olvasás a legfontosabb forrása annak, hogy új dolgokat tanuljak és hogy teszteljem a tudásomat”.

14. Gates csak egy nyelven, mégpedig angolul beszél. Állítása szerint a nyelvtudásának a hiánya az a dolog, amit az életében a legjobban sajnál.

Kapcsolódó cikk:

- 20 meglepő tény a milliárdos befektetések királyáról

- Hogyan lettem 21 évesen egy marketing ügynökség tulajdonosa?

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velem? Írj nekem az info@thebusiness.hu email címre!

 

- Forrás: Business Insider -

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr5514088311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása