A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Megérhet egy fitness terem havi bérlete 55.000 forintot?

2018. augusztus 17. - Müller.Péter

Hogy mi a drága és mi az olcsó, azt embere válogatja. Az ínyencek számára egy drága éttermi ebéd néhány különleges fogással körítve igencsak kedvezően hathat és egy mesterfodrász borsos ára is elfogadhatónak tűnhet azok számára, akik rengetegszer csalódtak az átlagos árakon dolgozó fodrászokban – míg sokak égnek álló hajjal fordulnának ki a szalonból egy mesterfodrász árlistáját meglátva.

nik_3967_1.jpg

Mikor az igények találkoznak egy különleges, prémium szolgáltatással, akkor a magas ár könnyedén más megvilágításba kerülhet.

Hadd meséljek ezzel kapcsolatban egy személyes történetet.

Ha konditermi edzésről van szó, akkor az én fejemben két kritérium jelenik meg: a terem legyen közel a lakásomhoz és az ár se legyen túl magas. Nem véletlenül járok egy, a lakóhelyemtől 50 méterre lévő kondiba.

Azonban nemrég volt szerencsém egy barátomon keresztül megismernem egy budai fitness terem tulajdonosát. Azt már a barátomtól előzetesen megtudtam, hogy 55.000 forint náluk egy 10 alkalmas bérlet és hogy a borsos ár ellenére teltházon futnak. Ezeket hallva nem tudtam elképzelni, hogy mi kerülhet ennyibe egy fitness teremnél.

Majd egy forró nyári délutánon együtt ebédeltem a tulajdonossal és arról faggattam, hogy mitől ennyire sikeres a terme és mégis miért jár hozzájuk, az Idol Fitnessbe hónapról hónapra 100 fizetős vendég.

img_2122_2.JPG

Magas ár – minőségi szolgáltatás – felejthetetlen élmény?

Az Idol ötletének megálmodója, Iza abban látja a saját sikerüket, hogy az edzést egy élménnyé varázsolják. Hogy pontosan idézzem:

Az Idol nem arról szól, hogy teljesen kimerülsz, hanem arról, hogy jól érzed magad! Az Idol nem egy izzasztó napi feladat, hanem egy fél órányi „kemény” kikapcsolódás.

De miben nyilvánul meg az élmény és a kikapcsolódás? Ha egy szóban akarnám megfogalmazni, akkor a körítésben.

Ezt a saját bőrömön is megtapasztalhattam, mert Iza meginvitált egy edzésre hozzájuk. A helyszín a budai MOM Park egyik nagyon kellemes lakása – nem egy sima utcai konditerem, hanem egy esztétikus, pasztel színekkel borított lakás, ahol az első pillanattól egy különleges világba csöppensz.

Nem a fülsüketítő zene fogadja az embert, és nem az izzadó kondizók tömege. Ezzel szemben csak Te és a személyi edző vagytok bent a lakásban. Senki más.

A kényelmesnek tűnő lakás még kényelmesebbé válik abban a pillanatban, amikor edzős ruhát is kapsz a kezedbe egy finom ital társaságában. Ezt követően világossá válik, hogy miért van a SpeedFitness szó a hely megnevezésében, mert alig fél óra alatt végzel is az edzéssel, ami egy rád kötött elektromos stimuláló módszeren alapszik.

Érdekes, hogy úgy éreztem, itt nem is az edzés a lényeg. Sokkal inkább az, hogy ott van melletted egy személyi edző, aki a szakmai tudása mellett emberileg is profi. Odafigyel rád, meghallgat, szívesen beszélget és az edzést ténylegesen kikapcsolódássá varázsolja.

Kicsit visszakanyarodva a cikk eleji éttermes és fodrászos témához. Egy ínyenceknek szóló étterem nem csak az ételekről szól, bármennyire is így tűnik első körben. Az ételekhez hasonló fontosságú a kiszolgálás minősége, a pincérek viselkedése, a hely légköre és a szolgáltatás megkoronázásaként a ház ajándéka.

A mesterfodrász nem csak a klasszul levágott frizurák miatt sikeres, hanem a folyamatnak köszönhetően. Az odafigyelés, az érdeklődés, a vendég tájékoztatása és még számtalan apróság, ami hitelessé teszi a magasabb árat.

15039544_1121328261254069_6211007922418115800_o_1.jpg

Mennyi is az annyi?

Az edzés után, mikor az Idol rendkívül esztétikus fürdőszobájában zuhanyoztam, azon gondolkodtam mennyit is ér ez a szolgáltatás.

Szerintem a válasz abban keresendő, hogy mennyire fontos Neked az extra figyelem, a kényelem, az esztétikus helyszín, a személyes foglalkozás és a privát szféra. Ha számodra nem a nehéz súlyok és a klasszikus konditermi hangulat a zsáner, akkor imádni fogod az Idolt – egyszer mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Az edzés közben azt éreztem, hogy ilyen minőségi fitness szolgáltatást még soha nem kaptam. Odafigyelés, hatékonyság, profizmus, jól felépített szolgáltatás, barátságos hangulat és egy kemény, de pihentető edzés egybegyúrva.

Röviden: Egy különleges élmény egy különleges helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr10014187237
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása