A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

3 tipp a sikeres élethez, Warren Buffett-tól

2018. július 30. - Müller.Péter

Ha valakit a 20. század legsikeresebb befektetőjeként neveznek meg, akkor arra érdemes odafigyelni. Warren Buffett, aki ma a világ egyik leggazdagabb embere, méltán példaképe számtalan feltörekvő fiatalnak, hiszen nem csak az üzleti életben elért sikereire lehet odafigyelni, hanem azokra a gondolatokra is, amelyeket interjúiban mond el az eredményes élet alapjairól. Nézzünk meg ezek közül a gondolatok közül hármat!

warren-buffett-hd-wallpaper.jpg

1. Rá kell találnod azokra a dolgokra, amiket szenvedéllyel csinálsz!

Egy interjúban azt kérdezték Warren Buffett-tól, hogy mitől fog valaki szívesen dolgozni járni, nap mint nap. Buffett a következőt válaszolta:

„Attól, hogy rátalál a szenvedélyére. Én például nagyon szerencsés voltam, hogy 7-8 éves koromban rátaláltam a sajátomra. Bárki rendkívül szerencsés, aki erre ráérez – és egyáltalán nem garantált, hogy ez már az első munkahelyeden meg fog történni!"

Egyetemisták többször is odajöttek hozzám azzal a kérdéssel, hogy mit csináljanak, milyen munkát vállaljanak. Mindig azt mondtam nekik, hogy ha rá szeretnének találni a szenvedélyükre, akkor vállalják el azt a munkát, amit akkor vállalnának ha anyagilag teljesen függetlenek lennének.

 

2. Olvass, olvass és olvass!

A kiemelkedően eredményes emberek közös jellemvonása, hogy rengeteget olvasnak. Nincs ez másként az olyan mindenki által ismert emberek esetében sem, mint amilyen Bill Gates, vagy esetünkben Warren Buffett. Ő ezt mondta az olvasásról: 

Csak olvasok, olvasok és olvasok. Nagyjából naponta 5-6 órát szoktam olvasni. Ma már nem olvasok olyan gyorsan, mint fiatal koromban, de így is végig nézek naponta 5 újságot és jó néhány magazint is. Emellett könyveket és kimutatásokat is olvasok. Az életrajzokat különösen imádom.

warren-buffett-wallpaper-for-laptop.jpg

3. Vedd figyelembe a saját személyiségedet a tervezéskor! 

Gyakran halljuk azt, hogy tervezzük meg jó előre a napjainkat, tegyünk be határidőket és tartsuk is magunkat hozzájuk. Ez rendben is van – bizonyos személyiség típusok esetében. 

A tervezéskor figyelembe kell vennünk azt, hogy mi hogyan tudunk a leghatékonyabban dolgozni és hogyan tudjuk a leghatékonyabban megszervezni a napjainkat. Vannak olyanok, akiknél jól működik az, hogy minden percüket megtervezik és vannak olyanok, akik akkor a leghatékonyabbak, ha csak nagyjából összeírják, hogy aznapra mik a teendőik.

Buffett például a következőt mondta:

Meglepődnének, hogy milyenek a napjaim. Rendkívül struktúrálatlanok. Én nem szeretem, ha minden egyes órám feladatokkal van telipakolva és előre meg van tervezve. Úgy gondolom, hogy mindenkinek van egy saját tempója és egy saját rendszere, amiben a leghatékonyabban tud működni.


Kapcsolódó cikkek:

- 5 tipp a sikeres élethez David Beckhamtől

- 20 meglepő tény a milliárdos befektetések királyáról


►►►►
 

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velem? Nézz szét a weboldalamon, vagy írj egy emailt az info@thebusiness.hu címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr114151227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása