A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

5 tipp a sikeres élethez David Beckhamtől

2018. július 09. - Müller.Péter

Világklasszis futballista, sikeres üzletember, a férfi divatvilág egyik legprominensebb alakja, sokak példaképe, a világ egyik legismertebb embere - David Beckham az élete több területén is kiemelkedőt alkotott és szinte bármibe belevágott, azt sikerre is vitte. Mindezt a szerencsének, vagy a tehetségének titulálni, rendkívül távol áll a valóságtól. Beckhamnek megvannak a maga elképzelései arról, hogy hogyan válhat valaki sikeressé, ezek közül az elvek közül most 5-öt meg is osztok veled!

hm_com-fo_ke_p.jpg

1. Szeretned kell, amit csinálsz!

Beckham egészen kisgyerekkorától kezdve futballista akart lenni. Gyerekként is imádta a játékot, és a játék iránti szeretete kitartott az egész professzionális karrierje alatt.

Beckham több interjújában is elmondta már, hogy ahhoz, hogy eredményesek legyünk valamiben, szeretnünk kell azt, amit csinálunk. Más szavakkal – akkor is szívesen csinálnánk az adott dolgot, ha nem, vagy szinte alig fizetnének érte. Szeretned kell az előrelépésedbe fektetett munkát, a gyakorlással töltött órákat, különben nem fogsz tudni kiemelkedőt alkotni.

2. Hozd meg a nehéz döntéseket és mondj le bizonyos dolgokról!

Beckham szerint a célok elérése gyakran együtt jár a lemondással. Fiatal korában, mikor azért edzett, hogy a későbbiekben a profik között is megállja a helyét, gyakran egész napokat töltött gyakorlással és gyakorlást követő pihenéssel. Emiatt persze le kellett mondani a bulikról, a barátokkal való lógásról, a késő estig való fennmaradásról.

Ezek a döntések mindig nehezek, azonban ha végignézünk Beckham karrierjén, akkor nem nehéz kijelenteni, hogy megérte a sok lemondás és a rengeteg kemény munka. 

3. Gyakorolj!

Rettenetesen elcsépelt, de még mindig igaz: a tehetség önmagában semmit sem ér. Ha csak a futball példáját nézzük, akkor könnyű belátni, hogy rengeteg tehetséges focista van – még hazánkban is. Ennek ellenére az egyszerűen csak tehetséges gyerekek szinte soha sem jutnak el a profik szintjére, vagy ha el is jutnak, akkor ott is a gyengébb ligákban fognak játszani.

A két dolognak muszáj kéz a kézben járnia. Gondoljunk csak Beckham híres szabadrúgásaira. Beckham a futball történelem egyik legjobb szabadrúgáslövője és ez annak köszönhető, hogy órák százait fektette abba, hogy tökéletesen elsajátítsa a szabadrúgás lövés minden apró momentumát – azt viszont kár lenne elhallgatni, hogy Beckham ne lett volna a generációja egyik legtehetségesebb játékosa.

398988_1.jpg

4. Definiáld, hogy mit jelent a siker számodra!

A siker és az eredmények mindenki számára mást jelentenek. Ha maradunk a futballnál, akkor vannak olyan játékosok, akiknek a szeme előtt elsősorban a pénz lebeg, a futball élvezete pedig igencsak háttérbe szorul (ez szinte biztosan meg fog látszani a karrierjük alakulásán). Vannak olyanok is, akiknek a siker a saját hazája első osztályában játszani, vagy bizonyos presztízs csapatokhoz kerülni. 

Beckham számára a futballban nem a trófeák száma volt a mérvadó – pedig 19 darab áll a vitrinjében, közte egy Bajnokok Ligája serleg is. Számára a siker inkább a játék élvezete, a 100 százalékos erőfeszítés és a csapattársaival megélt közös győzelmek voltak.

A mai gondolkodásban a siker összekapcsolódott a pénzkereséssel és sokan, akik amúgy nagyon eredményesek a saját szakmájukban, rosszul érzik magukat, mert nem csilliárdok állnak a bankszámlájukon. Ezért is fontos letisztázni magadban, mit jelent számodra a siker és nem a közízlésnek megfeleltetni azt, hogy miben méred az eredményeidet.

5. Ne vedd magad túl komolyan! 

Beckham szerint fontos, hogy komolyan vedd azt, amit csinálsz és komolyan vedd a munkát is, amit beleraksz a mindennapjaidba. Ennek ellenére tudnod kell elengedni magadat és ellazulni – nem lehetsz komoly minden egyes pillanatban. Néha szükség van a nagy munka közben is kikapcsolódásra és lazulásra!

  

Kapcsolódó cikk:

- 3 zseniális sportoló, akiből sikeres üzletember lett

- 23 éves és 30-nál is több beosztottal dolgozik a saját cégében - egy vállalkozói sikertörténet

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr7614103017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása