A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Hogyan kapcsolódnak ki a legsikeresebb üzletemberek?

2018. március 08. - Müller.Péter

Játszunk egy kicsit: Mi az az első néhány szó, vagy kifejezés, ami Bill Gates neve hallatán beugrik Neked? Ne gondolkodj túl sokat, csak mond ki, vagy írd le őket. Készen vagy?

063_850286096-e1510582421328-1024x577.jpg

Gyanítom, hogy a következők jutottak az eszedbe: Microsoft, Windows, dollár milliomos, pénz, számítógép, jótékonykodás, informatika, világ leggazdagabb embere, okos, stb.

De vajon eszedbe jutott a „tenisz” kifejezés? Ha igen, akkor gratulálok! Valószínűleg nem sokan tudják Bill Gatesről, hogy imád teniszezni. Gates saját bevallása szerint fiatal korában sokat teniszezett, de amikor a Microsoft projekt kezdett komolyra fordulni és ő is egyre többet látott benne, akkor a teniszt otthagyta és csak a munkára koncentrált.

Gates persze a későbbiekben visszatért a teniszpályára és azóta is hetente legalább egyszer elmegy ütögetni. És állítása szerint a játéka is egészen jó. Hogy mennyire jó?

Olyannyira, hogy március 5.-én Gates a férfi teniszezők ranglistájának első helyén álló Roger Federerrel párban egy jótékonysági teniszmérkőzést játszott a profi Jack Sock és Savannah Guthrie párosa ellen, több ezer néző előtt! Sőt, ez már nem is az első jótékonysági mérkőzése, tavaly 16.000 néző előtt játszotta az elsőt, ugyancsak Federerrel párban!

Bill Gates imád teniszezni és nem csak a sport szeretete miatt. Ennek a történetnek van egy másik vonulata is, mégpedig a kikapcsolódás. A teniszpálya az a hely, ahol a Microsoft alapítója el tud szakadni a mindennapi munkától, kicsit ki tud kapcsolódni és ki tudja üríteni a fejét. 

Bár Warren Buffett nem játszik tenisz rajongók ezrei előtt, de neki is megvan a maga hobbija. Warren Buffett imád kártyázni, méghozzá bridzsezni - néha pont Bill Gatesel játszik! Ez olyannyira igaz, hogy a következőt nyilatkozta:

Nem zavarna ha börtönbe kellene mennem, feltéve ha lenne három cellatársam és egy pakli kártyánk. Akkor egész nap csak bridzseznénk! 

freestocks-org-160637-unsplash.jpg

Vannak olyan cégvezetők is, akik egy fokkal messzebb mennek, mint Gates és Buffett. A Google társalapítója Sergey Brin például imádja a tornát, szeret görhokizni és műugrani, illetve alkalmanként néhány extrém sporthoz nyúlni kikapcsolódásként.

De ott van a Twitter korábbi ügyvezetője, Dick Costolo is, aki szabadidejében méhészkedik! Dick Costolo hamar megértette, hogy a kikapcsolódás fontos szerepet kell, hogy játszon a karrierista életében, ha fent szeretne maradni a magasban. Ezt fejben tartva sokat méhészkedik és néha még mézet is visz be a kollégáknak az irodába.

Mit vihetünk haza ebből?

Hogy egy vezető jó döntéseket tudjon hozni, muszáj tiszta fejjel gondolkodnia. Ehhez pedig relaxálni, relaxálni és relaxálni kell. Meg kell találni azt a tevékenységet, amit élvezettel csinálunk és közben még ki is kapcsolódunk.

Az előző példák persze jól mutatják, hogy nincs egy jól bejáratott formula erre. Mindenki számára változó, hogy miben találhatja meg magát és miben tud kikapcsolódni. Az azonban biztos, hogy ezt mindannyiunknak meg kell találnunk, ha a lehető legjobban szeretnénk teljesíteni.

És nagyon fontos, hogy nem csak vezetők számára szükséges a relaxálás. Te magad is sokat dolgozol, még akkor is, ha nem vagy vezetői pozícióban. Találd meg Te is azt a tevékenységet, amiben pihenhetsz és megújulhatsz!

Kapcsolódó cikk:

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr7813724292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása