A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Hogyan néz ki a legsikeresebb emberek reggeli rutinja?

2017. december 28. - Müller.Péter

Valljuk be, a legtöbbünk reggeli programja távol áll a szervezettől. Általában arra törekedünk, hogy még 5 percet feküdhessünk a meleg ágyban és ha már kikelünk, akkor rohanunk is az első kávénkért, majd jön a reggeli, gyorsan összekapjuk magunkat és indulunk a munkába. De vajon a legnagyobb cégek ügyvezetői és más eredményes emberek is így indítják a reggelüket? Távolról sem!

pexels-photo-64775.jpeg

Egy eredményes nap alapja a rendszerezett reggel. A rendszerezett reggeli rutin fontos, hiszen a hatékonyságod és a kedved erősen függ attól, hogy milyen módon indítottad el a napodat. Vannak néhányan, akik ennek megfelelően építik fel a reggeleiket. Nézzük meg, hogy ők mit csinálnak!

Ha reggeli rutin, akkor korai kelés! A Starbucks korábbi ügyvezetője, Howard Schultz minden reggel 4.30-kor kel fel, míg a Pepsi ügyvezetője, Indra Nooyi 4.00-kor kezdi meg a napját. 

A mozgás sem maradhat el. Bill Gates a saját bevallása szerint minden reggel edz egy órát.

Sokan rengeteg időt elpocsékolunk reggelente azzal, hogy nagyon nehézkésen válogatjuk össze az aznapi ruháinkat. Azonban vannak néhányan, akik ezt nagyon egyszerűen megoldják: Mark Zuckerbergre és korábban Steve Jobsra is jellemző volt, hogy minden egyes nap ugyanazokat a ruhákat vették fel, így leadva magukról azt a "terhet", hogy ezen kelljen gondolkodniuk. Hogyan is tudnánk elfelejteni Jobs fekete garbóját, kék Levi's farmerét és New Balance cipőjét. 

Richard Branson minden reggel rászánja az idejét az aktuális nap megtervezésére. Véleménye szerint így könnyebben tud fókuszálni a legfontosabb teendőkre és elvégezni mindazt, amit aznapra eltervezett.

Andrew Yang szerint a reggel egyik legfontosabb momentuma az, amikor leírja azokat a dolgokat egy lapra, amikért hálás lehet az életében. Ez sokat segít abban, hogy a pozitív dolgokra koncentráljon és ne a negatívakkal foglalkozzon, illetve ad egy nagy lökést a napi teendőkhöz.

pexels-photo-365637.jpeg

Steve Jobs a következőt javasolja:

Kérdezd meg reggelente önmagadtól, hogy ha ez lenne az utolsó napod, akkor azt szeretnéd csinálni, amit ma fogsz csinálni? Ha a kérdésre sorozatban több reggel is azt mondod, hogy "nem", akkor tudni fogod, hogy változtatnod kell a mostani dolgaidon.

És még valami! A családról sem szabad megfeledkeznünk, éppen ezért Barack Obama arra bátorít mindenkit, hogy reggelizzen a szeretteivel amennyiben megteheti. Egy jó hangulató közös reggelinél semmi sem adhat nagyobb lökést az előttünk álló naphoz!

 

Remélem találtál olyan gondolatot, amit a továbbiakban be tudsz építeni a mindennapi rutinodba és a későbbiekben Te magad is jól indíthatod a reggeleidet!

 

Kapcsolódó cikk:

Mit csinálnak a legnagyobb cégek vezetői lefekvés előtt?

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6613529347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása