A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Amit mindenki tud, de csak kevesen alkalmazzák

2016. augusztus 14. - KovácsL

A sikerhez rengeteg dolgot kell tennünk és türelmesnek kell lennünk a "gyors" eredményekkel. Ehhez kemény munka és sok idő szükséges. Hogy felgyorsítsuk célba érésünk sebességét, ahhoz egy olyan hihetetlenül fontos dolog szükséges, amit mindenki tud, de csak kevés alkalmazza.

brian_tracy.jpg

Vedd körül magad sikerorientált személyekkel.

Kérlek nézz körbe és állapítsd meg, hogy milyen emberek állnak közel hozzád és kik azok, akikkel a legtöbb idődet töltöd. Kutatások alapján - ha akarod, ha nem - sikeres leszel ilyen személyek társaságában.

Olyanok vagyunk, mint a kaméleonok (Szabó Péter)

Péter szerint az ember hasonló a kaméleonhoz. Úgy viselkedünk, élünk, gondolkozunk, szimpatizálunk dolgokkal, mint a minket körülvevő emberek átlaga. Pontosabban az az 5 ember, akivel a legtöbb időnket töltjük (akár ismerjük, akár nem, akár élő, akár nem!).

Gyakorlat

1. Írd fel azoknak a személyeknek a nevét, akikkel ténylegesen a legtöbb időt töltöd.
2. Nézd meg a jövedelmüket, megtakarításaikat, sikereiket, életvitelüket, egészségüket, gondolkodásmódjukat, barátaikat.
3. A legkeményebb kifejezés ebben a gyakorlatban: szelektálj!

Tégy magadnak egy hatalmas nagy szívességet és tölts egyre kevesebb időt azokkal a személyekkel, akik visszahúznak téged. Ne szakítsd meg velük a kapcsolatot, egyszerűen gondolj magadra és a jövődre. Ez egy hihetetlenül nehéz, értelmetlennek tűnő és fájó gyakorlat. Viszont! Magadnak élsz vagy másoknak? A jövődet szeretnéd építeni? Nagyobb jövedelemre, házra, autóra, minőségibb életvitelre vágysz? Akkor tedd meg azt, amit már rég meg kellett volna tenned.

A pillanatnyi fájdalmat a jövőbeli siker kárpótolja!

Az elején nagyon nehéz, de ami utána következik: leírhatatlan. Másként kelsz fel reggel. Endorfinod (boldogsághormon) és dopaminod (feldobottság) egyre fentebb és fentebb emelkedik. Gondolkodásmódod és hozzáállásod megváltozik. Kitartóbb leszel, hiszen a többiek is csak felfele tartanak. Olyanná akarsz válni, mint ők. Türelmesebb leszel, mert megfogod tudni, hogy a siker nem az égből hullik.

Köszönjük, hogy elolvastad a mai cikkünket. Reméljük, hogy tanultál belőle és segíteni fog a jövőben.

Bőséget & Fejlődést

A kép innen

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr9110407920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása