A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

4 hiba, amit a sikeres emberek nem követnek el többször

2017. május 28. - Müller.Péter

Mindannyian követünk el hibákat, mindannyian szaladunk bele a pofonokba. Az igazán sikeres embereknek is megvannak a maguk buktatói, azonban egy dologban különböznek az átlagtól: kétszer nem szaladnak bele ugyanabba a csapdába.

1.jpg

1. Nem ragaszkodnak ahhoz, ami nem működik

Hosszabb időn keresztül ugyanazt csinálni, de teljesen más eredményt elvárni az egyik legnagyobb hiba, amit ember elkövethet. Ez körülbelül olyan, mintha az építesz egymás után tízszer lépésről lépésre ugyanúgy akarná felhúzni a házat, de egy bizonyos ponton az mindig összedőlne.

Vedd észre, hogy változtatnod kell a berögződéseiden. Gyakran elég csak egy kis irányváltás és minden jól fog menni. De azt várni, hogy a mostani helyzetedből ki fogsz törni úgy, hogy ugyanazt csinálod, mint eddig csak időpocsékolás.

2. Nem próbálják megváltoztatni azokat, akik nem kérnek a segítségükből

Mindenkinek van olyan ismerőse, családtagja, aki nem találja a kiutat a napi mókuskerékből, vagy éppen egyre mélyebben gázol bele a gödörbe. Sokunk szeretne rajtuk segíteni, szeretné kihúzni őket az árokból.

De ezek az emberek nagyrészt nem kérnek a segítségünkből, úgy gondolják, hogy ők mindent tudnak, vagy egyszerűen makacsságból elfordulnak segítő szándékunk elől. Elutasítanak, felhúzzák a falat. El kell fogadnunk, hogy nem tehetjük jobbá senki életét, ha ő nem kér a támogatásunkból. Csak az időnket és energiánkat fecséreljük el rájuk, és rosszabb esetben még a köztünk lévő kapcsolatot is megrontjuk ezekkel a próbálkozásokkal.

2.jpeg

3. Nem akarnak megfelelni mindenkinek

Számtalan ember próbál meg görcsösen megfelelni a környezete minden tagjának és próbálja úgy élni az életét, hogy az mindenkinek tetsszen. Sajnos az ember ilyenkor teljesen kiszolgáltatottá válik, soha nem azután megy, ami számára fontos, hanem azután, amit mások elvárnak tőle.

Nyilvánvalóan nem tudunk megfelelni mindenkinek, de nem is kell! Ha a saját utunkat járjuk mindig lesznek olyanok, akik csak csóválni fogják miattunk a fejüket, akik állandóan rossz szemmel fognak ránk nézni. És ezzel nincs is semmi gond, hiszen a saját céljaink felé fogunk haladni és a saját álmaink megvalósításán fogunk dolgozni.

4. Nem a külsőségektől várják a boldogságot

Sok pénz, luxuskocsik, fényűző életmód, gazdag társaság, jól fizető munka – a többség ezektől várja a boldogságot.

Elfeledkeznek arról, hogy az igazi boldogságot az határozza meg, hogy milyenek vagyunk belül. Hogy bár a „külső” tényezők igencsak fontosak, de egy egészséges, tiszta belső nélkül nem ér semmit az egész. Szilárd értékrend, pozitív beállítottság, folyamatosan fejlődő személyiség a kulcs az igazi boldogsághoz - amihez nyilván hozzátehetnek a külső tényezők is.

stocksnap_zyw8mgfqkz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr2812545881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fátum 2017.05.29. 15:32:38

Sikeres emberek nem olvasnak el olyan cikket, ami arról szól, hogy a sikeres emberek mit, hogyan csinálnak. :-)

haXXor 2017.05.29. 16:30:48

Sikeres ember nem buta. Nem buta felismerni, hogy Önmaga boldogulásáért csak Önmaga felel. Nem az államtól/családtagoktól/főnökétől várja a 'jó életet' hanem tesz érte. A sikeres ember nem gyáva, nem fél belevágni olyanba aminek nem látja elsőre a megtérülését vagy a problémáit. Az (anyagilag) sikeres ember nem költ mert tudja, a gazdagok csak abból lesznek akik tudnak spórolni. Sikeressé válni tág fogalom, hisz sikeres bárki lehet aki jól érzi magát a bőrében/aktuális élethelyzetében. Hazánkban ezt inkább anyagi dolgokkal kötik össze, pedig vannak olyanok akik csak gazdasági értelemben képesek sikert elérni, miközben az érzelmi oldalról analfabéták. Talán sokan pont ezért lesznek öngyilkosok az anyagilag sikeres emberek közül.

Ha én adhatnék tanácsot akkor azt mondanám, hogy aki sikeres akar lenni az ne legyen lusta. Ha este hazamegy hulla fáradtan, akkor is vágjon bele, tanuljon és képezze magát. Legyen célja, hogy hogyan fogja elérni a 'sikerét' majd apró lépésekkel haladjon efelé. Merjen bátor lenni, merjen kiváltani egy ev.-t vagy alapítson valami társas vállalkozást. Ha erre nincs anyagi lehetősége, akkor vizsgálja meg,hogy hogyan tehetne szert rá. Ha nem megy így sem, akkor keressen más célt (alkalmazottként hogyan léphet előre -> tanulás/iskola v. szorgalmi úton..stb).

Leooo 2017.05.29. 20:33:49

Hümm...a boszorkány..."Engem meg gyíkká változtatott..., de... már elmúlt! "

NagyVonalakban 2017.05.30. 06:56:03

@haXXor: "...Az (anyagilag) sikeres ember nem költ mert tudja, a gazdagok csak abból lesznek akik tudnak spórolni. ..."

Az anyagilag sikeres ember költ, csak persze sokkal többet keres.
Az anyagilag sikeres ember tudja, hogy spórolásból nem lehet meggazdagodni...

Bobby Newmark 2017.05.30. 10:16:16

"4 hiba, amit a sikeres emberek nem követnek el többször"

A sikeres emberek semmilyen hibát nem követnek el többször, nem csak ezt a négyet.

peterbigchill 2017.05.30. 12:31:33

a sikeres emberek nem is olvasnak
süti beállítások módosítása