A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Túl öreg vagy ahhoz, hogy vállalkozz? Ugyan, kérlek!

2018. április 19. - Müller.Péter

Manapság nagyon sok sikersztorit hallhatunk olyan, a 20-as éveik legelején járó fiatalokról, akik alig, hogy kijöttek az egyetemről – vagy éppen ott hagyták a tanulmányaikat - valami isteni szikra nyomán belevágtak egy vállalkozásba, vagy valamilyen nagyratörő projektbe és csilliárdokat kerestek pillanatok alatt. businessman-wallpaper-7.jpg

A modern média és a hollywoodi filmvilág rendkívül felkapta a fiatal sikerembereket. Hallhatunk az amerikai srácról, aki alig 19 évesen már multi milliomossá vált a bitcoin üzletből, hallhatunk a tizen egynéhány éves fiúról, aki már motivációs előadásokat tart vállalkozóknak és hallhatunk a 21-22 éves egyetemistákról, akik már az egyetem falai között megváltották a világot, vagy éppen az Instagram profiljukból keresnek képenként több tíz, vagy több százezer dollárt.

Sokkal kevésbé jönnek szembe azoknak a sikertörténetei, akik csak az életük egy későbbi pontján találtak rá igazán önmagukra. A többség nem kezd bele a saját vállalkozásába a 30-as évei elejéig és a legtöbbek a saját szakmájukban sem válnak igazán kiemelkedővé ennél hamarabb. Sokak számára csak innen kezdődik meg az igazi felfutás -  például egy vállalkozás ötlet formájában, vagy egy munkahelyváltás képében.

Vegyük csak a spanyol üzletembert, a világ több vezető ruhamárkájának az alapítóját, Amancio Ortegat, aki 30 éves korában alapította meg a ma már multimilliárdos hozamokat biztosító Zara márkát - előtte egy ruhaboltban volt egyszerű asszisztens.

Mindenki Han Soloja, Harrison Ford, a 30-as évei elejéig egyetlen film stáblistáján sem szerepelt.

A McDonald’s alapítója, Ray Kroc egészen 52 éves koráig foglalkozott különböző apróbb termékek értékesítésével és csak innentől fogva mosolygott rá a valódi siker.

J.K. Rowling saját bevallása szerint a legnagyobb mélységeket járta meg, míg 31 éves korában végre sikerült jó irányba terelnie az életét és kiadnia a Harry Potter könyvszéria első részét.

A lista pedig folytatódik a végtelenségig... hiszen nem mindenki találja meg a maga útját a 20-as évei elején – van akinek hosszú évekbe, vagy évtizedekbe telik.

Nem mindenki elveszett, aki bolyong. - J.K. Rowling


Kapcsolódó cikk:

- 4 ok, amiért a legjobb munkatársak felmondanak – még akkor is ha szeretik a munkájukat

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6813850430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása