A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

7 weboldal, ahol minőségi, jogtiszta képeket találsz

2018. január 30. - Müller.Péter

Ha gyártottál már internetes tartalmat, akkor biztosan Te is beleütköztél abba a problémába, hogy minőségi, jogtiszta képeket találj az aktuális anyagodhoz. Sokszor rátalálunk a tökéletes képre, azonban hamar kiderül, hogy a fotó nem ingyenes, sőt a szolgáltató röpke havi 30-40 dolláros előfizetésért cserébe adja csak a kezedbe a képet. Ezért is gyűjtöttem össze 7 olyan weboldalt, ahonnan minőségi, jogtiszta képeket tölthetsz le ingyenesen.

pexels-photo-302899.jpeg

1. Pexels

Kezdjük a személyes kedvencemmel és a blogomon megtalálható képek 60-70 százalékáért felelős képek forrásával, a Pexelssel. A Pexels több, mint 40.000 ingyenes stock fotót biztosít számunkra és ez a szám havi 3.000 új képpel bővül.

A képek nagyon széles skálán mozognak, találhatunk üzleti témájú képeket, tájképeket, rengeteg különböző ételt és italt (fókuszban a kávét) ábrázoló képeket, embereket ábrázoló fotókat stb. A lista szinte a végtelenségig folytatható.

weboldal: https://www.pexels.com/

stocksnap.jpg

2. StockSnap

Nagyon hasonlít a Pexelshez, hiszen itt is elképesztően sok témakörben kereshetünk képeket.

Nagy előnye az oldalnak, hogy különböző szempontok szerint csoportosíthatjuk és szűrhetjük a képeket, így könnyen rátalálhatunk a számunkra legrelevánsabb fotókra.

weboldal: https://stocksnap.io/

group_of_people_chilling_out_reading_magazines.jpg

3. StockPic

A StockPic az előző kettővel ellentétben nem a minden témára kiterjedő képgyűjteményével nyűgözi le a látogatót, hanem a különböző élethelyzeteket bemutató fotóival.

weboldal: http://stokpic.com/

unsplash-3.jpg

4. Unsplash

Az Unsplash egészen különleges a maga nemében, tekintve, hogy több, mint 310.000 ingyenes stock fotót biztosít a látogatói számára. A felhozatal pedig napról napra frissül.

weboldal: https://unsplash.com/

negative-space-shirt-shoes-clock-table-wood-terje-sollie-thumb-1.jpg

5. Negative Space

A Negative Space nagyon jó választás lehet bárki számára, aki nagyon népszerű témakörökben gyárt tartalmakat (mint például divat, üzlet, vagy technológia) és nap mint nap ugyanazokba a stock fotókba ütközik minden egyes weboldalon, ezért szeretne egy kis egyediséget belevinni a tartalmaiba.

weboldal: https://negativespace.co/

tumblr_p1nnrp4arv1sfie3io1_1280.jpg

6. New Old Stock

A New Old Stock csavart egyet a stock fotó oldalak koncepcióján, és ahelyett, hogy színes képeket bocsátana a nagyközönség rendelkezésére, inkább fekete-fehér képekkel próbálja lenyűgözni az egyszeri látogatókat.

weboldal: https://nos.twnsnd.co/

gratisography-1.jpg

7. Gratisography

 A hetente frissülő tartalmával a Gratisography is egy tökéletes forrása lehet a következő tartalmaidnak, különösen, ha a tartalmaid középpontjában az emberek, az állatok, vagy a természet állnak.

weboldal: https://gratisography.com/

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr9613618312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schildusz 2018.01.31. 11:01:36

Köszi! :) Hasznos volt, eddig csaka foter.com-ról szedtem le képeket. Most bővítem! :)

Dan da Man 2018.01.31. 23:27:23

Én is köszönöm!

Nagyon hasznos volt.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.02.01. 06:56:17

Köszönöm! Nagyon hasznos információ! Mindig odafigyelek a jogtiszta forrásokra, és az esetek 99 %.ban a saját fotóimat használom, de bármikor belefuthat az öreg blogger olyasmibe, amikor más anyaghoz kell nyúlnia, köszi még egyszer!

2018.02.01. 07:49:46

Köszönöm, nagyon hasznos poszt volt!
süti beállítások módosítása