A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

3 tipp, hogy kezedbe vehesd az életed irányítását

2017. augusztus 09. - KovácsL

Manapság az emberek többsége úgy érzi, hogy nincs a kezében az irányítás. Ez nem is véletlen, hiszen úgy gondolják, hogy az ő pénzügyi, egészségügyi, párkapcsolati és magánéleti problémáikat valaki másnak kéne megoldania - legyen szó a kormányról, a főnökről, bárkiről...

a2.jpg

Mi nevezek én "sült galamb váró beállítottságnak"?


Az ember nagyon szereti a kényelmet, ezért nem szereti elhagyni a komfortzónáját, ha nem kényszerül rá, vagy nincs olyan célja, ami kirugdosná őt abból a kényelmes helyzetből. Ezenkívül a közösségi oldalak, a média és az egész világ rátesz egy nagy lapáttal a dologra: azt sulykolják, hogy mindent gyorsan kell elérni. Ebből kifolyólag mindenki gyorsan akar meggazdagodni, gyorsan akar sikereket elérni - de keveset hajlandó tenni érte.

Ez ellen a beállítottság ellen szükséges néhány olyan képzeletbeli "tablettát" bevenni, amely megszünteti ennek a problémának a kialakulását.

Ne hasonlítsd magad máshoz!


Vess véget a hasonlítgatásnak. Az egyik legrosszabb szokás az, amikor az ember máshoz méri magát. Mindig lesznek jobb és mindig lesznek rosszabb helyzetben lévő személyek nálad. Bármelyikhez is hasonlítod magad, nem fogsz keményebben hajtani a jövődért!

Legyenek égő céljaid!


Tűzz ki olyan célokat, amelyekre ha rágondolsz azonnal lelkessé tesznek. Legyen ez bármi - ha tényleg lelkesedésbe hoz, akkor a lustaságnak nyoma sem marad.

Hadd tegyek fel egy kérdést:

Szerinted melyik ember rágja át neked a falat, ha arról van szó? Akinek a túloldalon ott áll a célja, az igazi vágya, vagy az, akinek csak kiadták feladatba, de ezen kívül semmi más nem motiválja a feladat elvégzésére?

Tanácsként mondom, hogy írd le minden nap és olvasd el magadban hangosan az adott céljaidat. Csinálj hozzájuk egy tervet és láss nekik!

Ne álomnak, tervnek hívd!

Ne gondolkozz, vágj bele!

Az motivál, ha cselekszel, és nem az, ha gondolkozol a dolgokról. A cselekvés hozza meg a lelkesedést és a cselekvés során bukkannak fel új lehetőségek. Vágj bele! - Andrew Matthews

Sokan ott vesztik el a motivációjukat, hogy csak gondolkoznak dolgokról és nem cselekszenek. Légy te az üdítő kivétel, aki tesz a céljaiért!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6812629255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása