A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Cégvezető vagy? Azzal foglalkozz, ami a Te feladatod!

2017. február 21. - KovácsL

Kedves Cégvezető! Gondolkodtál már azon, hogy miért nem úgy fejlődik a céged, ahogy kéne? Esetleg miért nem jut időd arra, amit igazán szeretnél csinálni, vagy ami a nagy összegű pénzt hozza? Éppenséggel nem megfelelő az alkalmazottak hozzáállása a munkához? Olvasd el a cikkünket, hogy segíteni tudjunk!

leader.jpeg

A cégvezetők minden héten problémába ütközhetnek, de a legnagyobb problémákat ők maguk generálják. Sokan nem gondolnak bele, hogy mekkora mértékben tudják maguk alatt vágni a fát apró - állítólagos lényegtelen - feladatokkal.

Minden mással foglalkozik, csak a  saját feladatával nem

Az egyik legnagyobb megdöbbenés számomra az volt, hogy az állítólag "dolgoztam" közben az e-mailek, a Facebook, a Youtube 100 százalékosan elveszi a figyelmemet a fontos feladatokról!

A második csodálkozás, azok a feladatok, amik nem is rám várnak. Kezdő vállalkozóként minden jogi információt beszerezni... pedig az ügyvéd, és a könyvelő ezért van. Nagyobb vállalkozók körében pedig az adminisztratív, rendezgetés, KÁVÉFŐZŐ KITAKARÍTÁSA vagy bármilyen olyan elfoglaltság, ami órákat vesz el az igazi cégvezetéstől.

Kérdezd meg magadtól: "Milyen feladatot látok el éppen? Olyat, amit egy cégvezetőnek kell csinálnia?"

Egyszerre 3 feladat

Nézz meg egy sast - vadászat közben. EGY dologra koncentrál, mikor megvan a célpont. Egy sas hozzáállású vezető nem engedi meg, hogy a kollégája megzavarja, miközben egy nagyon fontos e-mailt ír, vagy éppen telefonál.

Nézzünk egy másik példát: Hogyan szeretsz könyvet olvasni? Hangos zenével, vagy hullámvasúton ülve?
Hogy tudsz jobban kapcsolatot építeni? Nyugodt körülmények között, vagy egy disco-ban?

Remélem megvan, hogy mire szeretnénk kilyukadni. A lényeg, hogy kapcsolj ki mindent, ha gyorsan és hatékonyan akarsz dolgozni, illetve fejlődni.

gold-is-money-2020767_1280.jpg

Mindenki mindent csinál, csak pont nem azt, amit kéne

Az egyik legnagyobb zűrzavar ott kezdődik, hogy az alkalmazottak nem a megfelelő posztokat látják el.
Sok KKV (Kis- és középvállalkozás) azért nem tud fejlődni, mert mindenki csinál mindent. Te is láttál már ilyen céget? Nem véletlenül.

Legyen meg mindenkinek a feladata, hogy a hatékonyság 100%-os legyen. Nem véletlenül arra a posztra lett felvéve... egy marketinges ne takarítson, vagy egy cégvezető ne adminisztráljon (ha már ott tart a cége).

Vezető legyél, ne főnök!

A főnök szóról mindenkinek egy goromba, durcás fickó jut eszébe. A vezetőről pedig Leonidas, vagy bármelyik harcos, aki a csapat élére állt!

Légy kedves, de ne túl engedékeny. Légy stabil, de ne diktátor. Legyenek elvárásaid, de ne büntetés legyen az elsődleges eszközöd.

A vezetők a csapatért vannak, és fordítva is így van. Támogatják, és előre viszik egymást. Közös célokat állítanak, amelyekért közösen küzdenek. Sokkal, de sokkal izgalmasabb egy olyan céget vezetni, ahol együtt mentek, mint szétszórtan.

Magadra ismertél? Vagy a cégedre? Látod a hibákat, de nem tudod mit csinálj? Nincs még céged, de el akarod kerülni ezeket a problémákat?
Nemrégiben egy fantasztikus tréningen vettünk részt, ahol hátraléptetnek és megmutatják, hogy miért nem látod a fától az erdőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr3512273589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása