A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Így tudsz házat és autót venni 5 éven belül! - Egy ázsiai milliárdos receptje

2017. január 26. - Müller.Péter

Lakás és autó 5 éven belül bárki számára? Lehetséges lenne? A honkongi dollármilliárdos, Li Ka-Shing szerint mindenképpen!os7c4iw2rdc-andrew-pons.jpg

A világ 16. leggazdagabb embere szerint a recept végtelenül egyszerű. Bevételeid:

  • 30%-át költsd a megélhetésedre
  • 20%-át költsd kapcsolatépítésre (hívj meg ismerősöket ebédelni, kávézni stb…)
  • 15%-át költsd könyvekre
  • 10%-át költsd külföldi utazásra
  • 25%-át fektesd vállalkozásba

Sokunk számára furcsának tűnhet ez a felosztás, azonban azt érdemes látni, hogy valamilyen szinten mindannyian alkalmazzuk ezeket az elveket az életünkben, csak más arányokkal.

Továbbá sokaknál a megélhetésre fordított 30%-os határ valószínűleg ki fogja verni a biztosítékot. Pedig egy pillanatra érdemes lenne megállni és elgondolkodni. Kis hazánkban ma a legtöbben messze többet költenek el a „megélhetésükre”, mint amennyi szükséges lenne arra. Sokan alig, hogy megkapják a havi fizetésüket, már mennek is a legközelebbi üzletbe és elverik a nagy részét. Mindannyian ismerünk ilyen embereket. Számtalan embernek hibába adnánk a kezébe havi 1-2 millió forintot is, akkor sem lenne képes kihúzni ebből a pénzből a hónap végéig. Úgy nem tudsz növekedni, ha minden pénzt elköltesz! Ezt elkerülvén érdemes lenne megfogadnod a honkongi milliárdos tanácsát. Húzd meg azt a bizonyos vonalat, és ne költs annál többet a megélhetésre.

stocksnap_vn31fka8mt.jpg

Mindenki tisztában van a kapcsolatépítés fontosságával, legtöbbünk azonban alig tesz valamit azért, hogy bővítse ismerettségi körét. Mikor hívtál el utoljára egy olyan valakit kávézni, akire tényleg felnézel? Mikor hívtad meg vállalkozó ismerősödet egy ebédre? Mikor építettél utoljára úgy igazán kapcsolatokat? Pedig elhiheted, hogy kifizetődő lenne! Havi egy-két ebéd vagy kávé Neked is belefér, nincs igazam?

Nagyon fontos a saját személyes fejlődésed szempontjából a következő pont. Véleményem szerint az egyik legkifizetődőbb tevékenység amelyet csak végezhetsz, az az olvasás. Ugyanis minden egyes elolvasott oldal a Te saját fejlődésedet szolgálja! Minden egyes elolvasott könyvvel magadba fektetsz be! Minden egyes elolvasott könyvvel jobban meg fogod ismerni a világot. Szélesebb látókörrel fogsz rendelkezi, és egyre jobb döntéseket fogsz hozni. A gyarapodásod szempontjából talán nincs is ennél fontosabb pont!

stocksnap_0e0m5w9o3v.jpg

Véleményem szerint a fent megadott arányok régiónként és országonként jelentősen módosulhatnak. Neked sem kell ezekhez teljes mértékben ragaszkodnod (főleg akkor, ha például a vállalkozás gondolata abszolút nem hoz lázba, vagy éppen alig futja ki a pénzed a legrosszabb albérletre is), azonban mindenképpen érdemes neked is kijelölnöd bizonyos arányokat a saját bevételeidet illetően, hiszen ha csak a megélhetésed területére fekteted az összes pénzedet, akkor borítékolható, hogy egy lépést sem fogsz előrefelé megtenni. Nincs is gyakoribb a túlköltekezésnél manapság. Hiába menőzöl a vadonat új kocsiddal, ha közben alig tudod kifizetni a számláidat. Ne ess bele a túlköltekezés csapdájába.

Okosan meghatározott arányokkal valószínűleg Te is képes leszel saját magadba és kapcsolataidba fektetni, így elkerülhetetlenné válik, hogy lassan a bevételeid is növekedni kezdjenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr1512107937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.01.26. 22:27:04

Felesleges ragaszkodni a számokhoz és sokszor valójában nem a pénzedet, hanem az idődet kell megfelelően beosztani, hogy tudj kapcsolatokat építeni és olvasni.
süti beállítások módosítása