A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Így befolyásolják közeli barátaink az életünket

2016. október 08. - Müller.Péter

Akár akarjuk, akár nem, környezetünk komoly hatást gyakorol életünkre. Ez különösen igaz a minket körülvevő emberekre. Környezetünk segíthet egy boldog és sikerekben gazdag élet megvalósításában, azonban akár romba is döntheti leghőbb álmainkat és folyamatos boldogtalanságra kárhoztathat minket.

Annak az 5 embernek vagy az átlaga, akikkel a legtöbb idődet töltöd!

A következő idézet Jim Rohn-tól, a híres motivációs előadótól származik:

Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd.

Nem is gondolnád, hogy a hozzád legközelebb álló 5 személy mekkora hatással is van rád. Hosszú távon jelentősen befolyásolni fogják azt, hogy mit érsz el az életben, milyen értékrenddel fogsz rendelkezni és hogy milyen lesz a gondolkodásmódod. Gyakorlatilag tényleg az ő átlagukká fogsz változni.

Éppen ezért nagyon fontos jól megválogatni ezt a néhány embert. Ha 5 olyan emberrel töltöd a legtöbb idődet, akik állandóan csak panaszkodnak, negatívan állnak az élethez és képtelenek meglátni az értékes és jó dolgokat, akkor ne csodálkozz ha te is hasonlóan negatívvá és panaszkodóvá fogsz válni. 5 sikertelen és boldogtalan ember mellett te se várj boldog és sikerekben gazdag életet. Azonban ha olyan emberekkel veszed körül magad, akikre fel tudsz nézni, akik maguk is egészen kiválóak, akkor te is pozitívvá és proaktívvá fogsz válni, és a jó tulajdonságaikat lassan te is magadévá fogod tenni.

A fenti idézethez érdemes hozzákapcsolni az emberi tudatosságot is. Vannak olyan személyek akik hihetetlenül célratörőek és tudatosak. Őket jóval kevésbé befolyásolja az adott környezet, így például egy negatív társaság is kevésbé képes lehúzni őket.

Nézz szét magad körül!

Érdemes feltenned magadnak a következő kérdéseket:

  • Hová szeretnék eljutni?
  • Ki az az 5 ember akivel a legtöbb időt töltöm?
  • Ezek az emberek segítenek nekem eljutni oda ahová szeretnék?

Ha az utolsó kérdésre a válasz nem, akkor egyértelmű, hogy valamin változtatnod kell. Gondold végig, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyeket tisztelsz egy emberben. Gondold végig azt, hogy te milyen emberré szeretnél válni.  Ha ez megvan, akkor már tudni fogod milyen típusú emberekkel kellene szorosabb kapcsolatba kerülnöd. Találd meg ezeket a személyeket és próbálj meg velük mély kapcsolatot kiépíteni. 

Általában a sikeres és boldog emberek sikeres és boldog emberekkel töltik a legtöbb idejüket. Kövessük a példájukat és fektessük le jövőnk alapjait!

 

A képek innen valóak!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr2211780617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vargga Imre (törölt) 2016.10.09. 00:48:18

Hagyd el a beteg feleséget, a panaszkodó nagyit, mert csak te vagy a fontos. Ezzel elkezded a köcsöggé válást

2016.10.09. 03:30:37

@Vargga Imre: nézd, aki beteg, nyomorult emberekkel veszi magát körül, az leépül maga is. Nem véletlen, hogy például a németek a saját szüleiket se hajlandóak gondozni, kiszervezik az öregotthonokat, elfekvőket Lengyelországba. Individualizmus van, kéremszépen. Az se véletlen, hogy az eutanáziát és abortuszt pont azokban az országokban nyomják, ahol a legindividualistábbak az emberek. Persze ezeket a halálnemeket becsomagolják szépen hangzó elvekbe, jogként tálalják, az előnyeit hangsúlyozzák. Az abortuszt sose magzatgyilkosságként tálalják, hanem a nő saját teste feletti döntési jogának non plus ultrájaként. Az eutanázia is a kegyes halál álcájával kerül tálalásra, holott a lényeg az egészségügy és a család tehermentesítése. Mert egy negyvenes német menedzserasszony hétvégi swinger klubos kiruccanásának nem állhat útjába a rákos anyjának pelenkázása. Elviteti inkább egy kelet-európai elfekvőbe vagy befizeti egy svájci az eutanázia útra.

Szabványok 2016.10.09. 09:59:55

@karandash: Ha nem csak a karrier oldalát nézed, akkor egyáltalán nem baj, hogy körülötted önzetlen emberek, körülötted segítségre szoruló emberek vannak.
Ha te a swinger klub hedonista élvezete helyett, a beteg édesanyádat vígasztalod, akkor majd téged is vígasztalni fog a gyermeked, amikor már túl vagy a csúcson.
Vedd magad körül gazdag emberekkel és örökké elégedetlen leszel, örökké irigy leszel rájuk, mert nekik mindig kettővel több henger lesz az autójukban és kettővel több szoba a házukban.
Vedd magadat körül olyan emberekkel, akiknek te segíthetsz, akiket te taníthatsz, vedd körül magad olyan emberekkel, akik segítenek másoknak, tanítanak másokat és akkor majd te is élvezetedet leled ebben.

Müller.Péter 2016.10.09. 10:29:32

@Vargga Imre: Kedves Imre. A cikk nem arról szól, hogy hagyjuk el régi barátainkat, ha ők úgymond "lehúznak" minket. Egyszerűen csak keressünk olyan embereket akik előre felé tudnak tolni minket. Ez persze nem azt jelenti, hogy érdekbarátságokat kell velük kötni. Lassan velük is fel lehet építeni nagyon mély baráti kapcsolatokat.
A régi barátainkat pedig nyilvánvalóan nem kell otthagyni, egyszerűen csak valamivel kevesebb időt szánj rájuk. Régi kapcsolatainkat ne szakítsuk meg, ezek az emberek ettől függetlenül az életünk részei voltak, és lehetnek is, csak találjuk meg az egyensúlyt köztük.

RobertThorn_ 2016.10.09. 11:32:22

@Müller.Péter:
"Egyszerűen csak keressünk olyan embereket akik előre felé tudnak tolni minket. Ez persze nem azt jelenti, hogy érdekbarátságokat kell velük kötni."

Minden tisztelettel, de amit az első mondatban írsz, az pontosan azt - és semmi egyebet - jelenti, mint amit a másodikban tagadni próbálsz.
Aki így gondolkodik (lelke rajta), az még tegyen meg csak annyit, hogy a nevén nevezve vállalja ezt. Mert ebben a fenti formában ez csak süketelés, mellébeszélés.

Szerintem nagyobb kunszt eleve arra hajtani, hogy te legyél benne valaki más top 5-jében, mint hogy elhatározásra te játsszad az értékbecslősdit mások olyan külső jegyei alapján, amik amúgy a világon semmit nem mondanak el a mélyebb, belső értékeikről.
süti beállítások módosítása