A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A vagyonos emberek 5 szokása - szokások, amik teljesebbé tehetik az életedet

2018. január 13. - Müller.Péter

Mennyiben különböznek a vagyonos emberek a nagy átlagtól? Nyilvánvalóan nagyon sok mindenben, azonban van néhány olyan dolog, amiben mi magunk is könnyedén tudjuk őket követni - ezek a dolgok pedig nem mások, mint a szokások. Nézzünk is meg 5 olyan szokást, amelyet mi is könnyen eltanulhatunk tőlük!

pexels-photo-58724.jpeg

1. A vagyonos emberek követik a bevételeiket és a kiadásaikat

Mindannyian jól ismerjük azokat az embereket, akik amikor jön a fizetés, nagy mosollyal újságolják nekünk, hogy mennyi pénzt kerestek és gondtalanul élik meg minden egyes hónap első húsz napját. Aztán...

... a hónap végére a megkeresett pénzük szinte teljes egészében elúszik, nem is tudják, hogy hogyan húzzák ki az utolsó napokat. Maguk sincsenek tisztában azzal, hogy mire, de elszórták, hiszen csak bevételben gondolkodtak, a kiadás része a történetnek számukra nem is létezett. A bevételek pedig önmagukban rendkívül becsapósak lehetnek.

A vagyonos embereknek megvan az a jó szokásuk, hogy a bevételeiket a kiadásaikkal együtt vizsgálják meg. További jó szokásuk, hogy követik is a bevételeik és a kiadásaik alakulását, gyakran még területekre lebontva is. Így könnyebben megállapíthatják, hogy hol kéne optimalizálniuk a kiadásaikat és hogyan tudják így növelni a nettó bevételeiket.

2. A vagyonos emberek képzik magukat

A vagyonos emberek többsége nem véletlenül válik vagyonossá. Ez egy hosszú folyamat eredménye, ami nagy tudatosságot igényel – és ennek az egyik legfontosabb eleme a folyamatos tanulás.

Azzal, hogy valaki kikerül az iskolapadból, még nem ért véget számára a tanulás időszaka. Legalábbis jobb esetben nem.

Mindig van még egy olyan képesség, ami segíthet téged a magánéletedben, a munkahelyi előrehaladásodban, a baráti kapcsolataidban és mindig van még egy olyan könyv, ami meghozhatja számodra az áttörést, vagy éppen vízen tarthatja a süllyedésnek induló hajódat.

pexels-photo-716411.jpeg

3. A vagyonos emberek kíváncsiak

A vagyonos ember kíváncsi és szeretné megérteni a dolgok működését. Szeretné átlátni a cégében uralkodó folyamatokat, az emberi kommunikáció természetét, vagy éppen a hatékonyabb tanulás mikéntjét.

A tudás hatalom és a kíváncsiság ezt a tudást alapozza meg. Sok esetben a már szinte gyermeki kíváncsiság viszi előre az embert és segít a körülöttünk lévő világ megértésében. Sokszor olvasni különösen vagyonos emberekről, hogy egymás után teszik fel a „de miért” kérdést a szakembereiknek. Nézzük meg Elon Musk, a Tesla ügyvezetőjének történetét:

Musk az irodájába hívta az egyik mérnökét, hogy mindent megtudjon az egyik speciális alapanyagról, amivel ő dolgozott. „Először azt gondoltam, hogy a kérdéseivel csak próbára akar tenni, hogy vajon tudom-e a dolgomat, de aztán rájöttem! Tanulni akart tőlem. Kíváncsi volt. Elon addig fog kérdezni bárkit, amíg meg nem tanulja a 90 százalékát annak, amit az illető tud!” – Kevin Brogan, a SpaceX egyik mérnöke.

4. A vagyonos emberek megtervezik a napjaikat

Az eredményesség alapja a jó időmenedzsment – enélkül nehezen lehet az egyről a kettőre jutni. A többség pedig éppen itt rontja el, hiszen kifolyik a kezükből az idő, nem tudják befejezni a napi feladataikat és emiatt stagnálnak.

A vagyonos emberek tisztában vannak a rendelkezésükre álló idő fontosságával, ezért mindent el is követnek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki belőle.

Az egyik módszere ennek a napi feladatok megtervezése. Ha csak összeírod, hogy mit kéne az adott napon megcsinálnod, sokat fogsz segíteni önmagadnak. Így nem kell a fejedben tartanod a legapróbb teendőket is, és a leírtak miatt nagyobb késztetést fogsz arra érezni, hogy végigcsináld mindazokat, amik le vannak írva.

pexels-photo-210990_1.jpeg

5. A vagyonos emberek a megfelelő személyekkel veszik körbe magukat

Szinte mindannyian hallottuk már azt a mondást, hogy a hozzánk legközelebb álló 5 személy átlaga vagyunk. A legközelebbi barátaink, munkatársaink és családtagjaink gondolkodása és élethez való hozzáállása az alapjaiban határoz meg minket.

Ezért arra kell törekednünk, hogy több időt töltsünk és mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki azokkal az emberekkel, akiket mi példaértékűnek tekintünk az eredményeik, a tulajdonságaik, vagy a hozzááláásuk miatt. Hosszú távon mi is át fogunk venni sok mindent tőlük, ami jobb, eredményesebb és remélhetőleg vagyonosabb emberré tesz minket.

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr4913568739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.