A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Mit csinálnak a legnagyobb cégek vezetői lefekvés előtt?

2017. december 30. - Müller.Péter

Mindannyian sokat hallottunk már azokról az ultra sikeres emberekről, akik nagyon korán kelnek reggelente és gyakorlatilag már azelőtt meghódítják a világot, mielőtt nálunk megcsörrenne az ébresztőóra - na de mi előzi ezt meg? Mit csinálnak az esti órákban, lefekvés előtt?

pexels-photo_1.jpg

Az eredményes reggelt egy eredményes este kell, hogy megelőzze. A legnagyobb multik ügyvezetői az esti rutinjukat a pihenésre építik és minden lépés azt alapozza meg, hogy a reggelük jól induljon. Hiszen fáradtan, alig néhány órát aludva még a legelszántabb és legtehetségesebb emberek sem képesek jól teljesíteni.

Nézzük meg, hogy hogyan néz ki ezknek az embereknek az esti rutinja:

Az első és legfontosabb dolog: többségük már este 9-10 körül álomra hajtja a fejét. Nekik is szükségük van a 7-8 óra alvásra, hogy hajnalban energikusan tudjanak felkelni.

Ezt a pillanatot azonban több fontos állomás is megelőzi: Bill Gates például minden este időt szakít arra, hogy rendet tegyen maga körül. Kiviszi a szemetet, elmosogat, letörölgeti az íróasztalát. A lényege ennek, hogy kikapcsoljon egy kicsit és elterelje a gondolatait a munkáról.

Arianna Huffington, a The Huffington Post alapítója minden este kiviszi a szobájából az okoseszközeit, elkerülve ezzel, hogy olvasás, vagy bármilyen más hasznos tevékenység helyett azt nyomkodja. Továbbá a szakértők szerint ez abban is segít, hogy könyebben elaludjunk, hiszen így elkerüljük, hogy a kijelzőik fénye megzavarja az agyunkat - a fényes kijelzők bámulása azt üzeni az agyunk számára, hogy nappal van!

Arianna Huffington szerint egy hoszabb, relaxáló fürdő (gyertyákkal és fürdőolajakkal megspékelve) is sokat segíthet a pihenésben és az alvásra való ráhangolódásban.

pexels-photo-716437.jpeg

Kenneth Chenault, az American Express ügyvezetője minden este leírja azt a 3 dolgot, amit a következő nap mindenképpen szeretne megvalósítani.

Bill Gates és Arianna Huffington számára is az olvasás, az elalvás előtti utolsó megálló. Ezt követően már jöhet a jól megérdelmelt alvás.

 

A legsikeresebb emberek reggeli rutinjáról már írtunk egy cikket, ezt itt megtalálod!

Remélem találtál olyan gondolatot, amit a továbbiakban be tudsz építeni a mindennapi rutinodba és a későbbiekben Te magad is kipihentebben és tettrekészebben ébredhetsz reggelente!

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr2113533919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2017.12.30. 23:07:07

Hát ez így hülyén hangzik, mert nem lettem dúsgazdag ettől, de ami bevált az életem során. A hálószoba alvásra való, ott nincs kütyü, könyv sem, azért mentem be, hogy aludjak, alszom is. Általában perceken belül. A percek arra valók, hogy végig gondoljam, kivel mit beszéltem meg másnapra, így nincs az „elfelejtettem”, reggel tudom, mit ígértem, kinek. Mivel mindig kényszerből, és nehezen ébredtem, így este odakészítettem a reggel felveendő ruhát. Rászoktam a nescaféra, mert ahhoz, hogy megfőzzek egy kávét, előtte meg kellene innom egyet, a bekeverés nem gond. És megvolt, hogy mit melyik útvonalon, milyen sorrendben, és így általában zökkenőmentesen kijutottam a lakásból időben. Ennyi.

2017.12.31. 11:06:08

A hálószoba dugásra és alvásra való. Egy kiadós kefe után nincs esélyem olvasni, gyorsan elalszom.

Bicepsz Elek 2017.12.31. 12:06:48

Luxusp.ostikkal alszik el....

gyászhuszár 2017.12.31. 13:29:46

Kenneth Chenault, az American Express ügyvezetője lelki szemeim elott van ahogy irogatja teendoit masnapra. Ugyanmaa!

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2017.12.31. 15:51:11

Lefekvés előtt pisilek és fogat mosok.
süti beállítások módosítása