A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Így álmodd meg a következő nagy ötletedet

2017. augusztus 26. - Müller.Péter

A kemény munka, a kitartás és a hasznos szokások tudatos kialakítása mind különösen fontosak az üzleti és a magánéletben egyaránt. De talán van még egy ezeknél fontosabb dolog is a sikeres élet felé vezető úton: a jó ötletek megálmodása.
otlet_2.jpg

Ehhez pedig egy önerőből milliomossá vált férfi, Joel Holland 4 lépéses módszerét mutatom be Neked.

1. Légy egy kicsit gyerek

Emlékszel, hogy gyerekként mekkora energiával vetetted bele magadat mindenbe? Akkoriban még mindent érdekesnek és megvalósíthatónak láttál. Megépíteni egy kastélyt? Elég volt néhány párna és fel is húztál egy kastélyt. Lerajzolni egy várost? Percek alatt ott is volt a lapon.

Gyerekként nem gondoltad túl a dolgokat. Elég volt egy kósza ötlet és azonnal belevágtál a megvalósításba – akár megvoltak hozzá az eszközeid, akár nem.

Neked is egy kicsit gyerekké kell válnod, ha igazán jó ötleteket akarsz megálmodni. A gyermeki elme nem ismeri a lehetetlen szót. Nem is számol a való élet vélt vagy valós korlátaival. Azonban egy ötlet megálmodásához nem is biztos, hogy a korlátok után kell kutatnod.

Sokszor éppen azért vetünk el egy ötletet, mert számtalan korlátozó tényezőt látunk, amelyek megakadályozhatják a megvalósítását. Az igazság az, hogy ezeknek a korlátoknak a többsége csak a mi fejünkben létezik! Ha túlgondolsz egy ötletet és csak „felnőtt fejjel” keresed a megoldásokat a megvalósítására, akkor szinte biztos, hogy több olyan korlátot is fel fogsz húzni – akár tudattalanul is – amelyek a valóságban nem is léteznek.

Ezért próbálj meg kicsit visszalépni a gyerekkorodba és úgy látni a világot, ahogy akkor tetted. A lehetetlen nem létezett. Csak a kreativitásod szabott határt az ötleteidnek. Ha engeded a korlátokat mellőzve csapongani az elmédet, akkor olyan ötleteket is megálmodhatsz, amelyeket túlságosan racionális fejjel nem tudnál!

2. Mozdulj ki a mindennapokból

Megvan az az érzés, hogy az egész napod gondtalanul eltelt, mert valami érdekeset csináltál, de amint hazaérsz azonnal 20 különböző elvégzendő feladat ugrik be a fejedbe és a gondtalanságod azonnal tovaszáll (a kreativitásodról már nem is beszélve)?

Ez nem véletlen. Hajlamosak vagyunk bizonyos megszokott helyekhez bizonyos gondolatokat társítani Az otthoni környezetben szinte elkerülhetetlen, hogy ne a házimunkán vagy a főzésen gondolkodjunk. Ugyanez igaz lehet a munkahelyedre is.

A legjobb gondolatok mindig akkor jönnek, ha kicsit kimozdulunk a megszokott mindennapi terünkből és magunk mögött hagyjuk a minket szorongató otthoni és munkahelyi gondolatokat. Egy séta a parkban, egy jó ebéd egy számodra megnyerő étteremben, vagy csak egy kis nyugi egy kávézóban csodákat tehet veled – és az ötleteiddel is.

otlet_1.jpg

3. Légy tudatos

Az első két pont segíteni fog abban, hogy olyan mentális állapotba kerülj, amelyben könnyebben fogsz ötleteket megálmodni. A következő lépés az lenne, hogy tudatosan, nagy számban termelj ötleteket.

Ennek pedig az egyik legjobb módja, ha minden egyes nap leírsz egy olyan üzleti ötletet, amely valamelyik személyes problémádra ad megoldást és ami jövedelmező üzletté is alakítható. Csináld ezt 30 napig.

30 nap után valószínűleg még nem lesz igazán nagy ötleted. De legalább elkezded úgy programozni önmagadat, hogy aktívan keress megoldásokat a problémáidra. Az agyad automatikusan fog ötleteket gyártani és ez idővel oda vezethet, hogy valami igazán egyedit fogsz megálmodni, amit egy jövedelmező üzleti vállalkozássá alakíthatsz.

4. Csak csináld!

Ha már megvannak az ötleteid és azok még jónak is tűnnek az szuper. De kezdened is kellene valamit velük. Sokaknak vannak jó ötletei, azonban tucat számra gyártják a kifogásaikat még az igazán jónak tűnő elgondolásaik ellen is. Kifogást mindig lehet találni és még a legjobb ötletet is ki lehet dobni a kukába mondvacsinált indokokkal.

Csak sajnos a kukában nem sok haszna lesz ezeknek.

Gyakran még egy befuccsolt ötlet is jobb annál, mintha bele sem vágtál volna a dologba. A bukásból is van mit tanulni. Lehet, hogy pont egy ilyen tanulság fogja sikerre vinni a következő nagy gondolatodat! Sosem tudod meg, ha semmibe nem vágsz bele és csak ülsz a jobbnál jobb elképzeléseiden.

 

►►►►

Tekintsd meg médiaajánlatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr1312781486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása