A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A kiváló munkavállaló 5 ismérve  

2017. április 12. - Müller.Péter

Mitől válik valaki igazán kiváló dolgozóvá? Mi különbözteti meg a kiválót az átlagostól? 5 olyan munkavállalói tulajdonságot gyűjtöttem ma össze, amely bármely munkatársat igazi kinccsé teheti a szervezetben.

architecture-buildings-business-303159_1_2.jpg

1. Képes megoldani a problémákat

Nincs is annál idegesítőbb egy vezető számára, mint mikor folyamatosan fognia kell a munkatársai kezét. Ha az adott személy minden kisebb akadálynál a feletteséhez rohangál instrukciókért, akkor nem csak a saját teljesítményét rontja, hanem a vezetőt is lassítja. Végtelenül fontos, hogy képes legyél te magad is megoldani a felmerülő problémákat és képes legyél előállni kész javaslatokkal az adott probléma kezelésére. Ha már konkrét alternatívákkal mész a felettesedhez, akkor jó úton jársz. Egyre fontosabb tagja leszel a csapatnak, egyre nagyobb lesz a beléd vetett bizalom és egyre megbecsültebb leszel. Végeredményben pedig hatékonyabb is, ami egy munkavállaló esetében talán a legfontosabb tényező.

2. Közös célokért dolgozik

Lényeges, hogy az adott munkatárs ne csak a saját személyes céljait hajkurássza az aktuális munkahelyén, hanem igenis tartsa a szeme előtt a cég és a munkatársi csapat közös céljait is és ennek megfelelően végezze a feladatait (persze ehhez megfelelő, közösen elfogadható célokat is kell kiűzni).

shutterstock_248565883_1_1.jpg

3. Beismeri, ha hibázik

Szinte elkerülhetetlen, hogy munkánk során ne kövessünk el kisebb-nagyobb hibákat. Ezzel alapvetően nincs is semmi baj, de ha úgy próbáljuk őket kezelni, hogy elsunnyogjuk és magunkban tartjuk őket, akkor nem csak magunknak ártunk, hanem az egész csapatot hátráltatjuk. Ha viszont beismerjük, hogy igen, most tényleg hibát követtünk el, akkor kaphatunk a felettesünktől vagy a munkatársainktól olyan tanácsokat, olyan megoldási javaslatokat, melyekkel kijavíthatjuk vagy korrigálhatjuk a hibánkat és összességében tanulhatunk belőle. Legközelebb nem valószínű, hogy bele fogunk esni ugyanebbe a hibába.

4. Ég a tűz a szemében

Az igazán kiváló dolgozó talán legfontosabb ismérve. Egy olyan munkavállaló akinek a szemeiben tényleg ég a tűz, aki tényleg lelkes és tenni akar valamit az minden egyes cégnél igazi kincset ér. Az ilyen emberek jellemzője, hogy nap mint nap keményen dolgoznak, mindent beleadnak munkájukba. Igazi maximalisták. Magasabbra és magasabbra teszik saját maguk számára a lécet, így növelve a saját produktivitásukat.

5. Cselekszik

Magától értetődőnek tűnik, mégis nagyon ritka tulajdonság. Sok munkavállaló folyamatosan a kifogásokat és a kibúvókat keresi. Mindig halogat. Mindig megtalálja a kiskaput, amivel szabotálhatja a saját és a csapata teljesítményét. Nem érez magában késztetést arra, hogy a feladatait tökéletesen végezze el. Ezzel szemben a kiváló munkavállaló energikusan veti bele magát a napi feladataiba, gyorsan és minőségin dolgozik. Kezdeményez, új ötletekkel áll elő. Pontos és precíz. És persze mutatja az utat a társak számára is.

 

►►►►

Tekintsd meg médiaajánlatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr7012420665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki lehet munkavállaló? 2019.03.13. 07:43:36

A Munka Törvénykönyve (Mt.) a jogszabály elején határozza meg, hogy kik lehetnek a munkaviszony alanyai, és azt is, hogy ki lehet munkavállaló. A munkaviszony alanyai A jogszabály elsőként azt deklarálja, hogy kik a munkaviszony alanyai. A munkaviszony…

Trackback: Ki lehet munkavállaló? 2018.07.30. 13:01:23

A Munka Törvénykönyve (Mt.)a jogszabály elején határozza meg, hogy kik lehetnek a munkaviszony alanyai, és ezt is, hogy ki lehet munkavállaló. A jogszabály elsőként azt deklarálja, hogy kik a munkaviszony alanyai. A munkaviszony alanyai a munkáltató és…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.