A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Vállalkozz!

2016. december 01. - KovácsL

Mi jut eszedbe a vállalkozó szóról? Felelősség? Bizonytalanság? Kudarc? Küzdelem? Siker? Pénz? Hírnév? Egyet biztosra mondhatunk: mindegyik igaz.

vallalkozo.jpg

„Mikor felteszem a kérdést, hogy ki az aki vállalkozó, csak néhányan teszik fel a kezüket. Nem szólalok meg, és várok egy kicsit. Ők néznek rám, majd egymásra, majd megint rám, és megint egymásra. Végül mindenki felrakja a kezét. Mindenki vállalkozó.”

Brian Tracy

Mindenki vállalkozik az életére, és annak minden területére. Mikor a munkáról, és a fizetésről van szó, akkor bizony mindenki vállalkozó. Hiába az alkalmazotti státusz, mindenki saját magának dolgozik. Saját magának teremti a jövedelmét, és csak maga tehet arról, hogy mennyi a fizetése.
Akármilyen kifogással lehet ezt a témát támadni, ez így igaz. Egyedül te tehetsz arról, hogy mekkora a heti/havi/éves jövedelmed. Senki más.
Nagyon nehéz ezt elfogadni, hiszen Magyarországon nagy divat a panaszkodás, és a felelősségvállalás elhárítása. Ezzel pedig kéz a kézben együtt jár az életünk irányításának eldobása is.

Mikor kell vállalkozónak lenni?

Tonk Emil szerint már középiskolás korban érdemes nézelődni, illetve olyan embereket felkeresni, akiktől tanulhatunk.
Vállalkozói szemmel kell járni a világot, és meglátni a lehetőségeket, igényeket. Fontos a hiányok, és a problémák meglátása. Ezekben olyan lehetőségek vannak, amelyeket kihasználva előre tudunk lépni az életben.

Miért jó/rossz vállalkozónak lenni?

Statisztikák szerint jó. Természetesen csak kemény munkával.

  • te osztod be az idődet
  • magad ura vagy
  • a cég célját te alkotod meg
  • általad kedvelt személyekkel veszed körbe magad
  • könnyebben teremtesz lehetőségeket

Persze a vállalkozói létnek megvannak a maga negatívumai is, például az elején vállalkozás beindítása minden bizonnyal kemény munkával, és sok idővel jár. Bukás, kudarc, és nehézségek tarkítják a vállalkozást, de ezeken túllendülve egy könnyebb életmód veszi kezdetét – ha azt csinálod amit szeretsz.

yourstory-what-is-an-entrepreneur-1.jpg

 

Képet köszönjük innen, és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr3712008206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frankofil 2016.12.02. 16:41:33

"Mi jut eszedbe a vállalkozó szóról?"
Mikróként?A qva magas járulékok....
süti beállítások módosítása