A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Szolgálat a legfelsőbb szinteken

2016. október 29. - Fazekas Milán Gábor

Szolgálat. Ez a szó, ami először eszembe jut Brian Tracyről, és ezt Szabó Péter is mindig hangsúlyozza, amikor elhozza nekünk a Tőle tanultakat. Mások szolgálata az egyik legnemesebb dolog a világon, ahogy „Szókrátész” is mondja a Békés Harcos útjában. És Brian csak jön, és mondja. 30-40- 50 év tapasztalatával, úgy, hogy a kiadott könyveit 42 nyelven 60 országban használják, és a világ elitjének tart vezetői, üzleti képzéseket.

brian.jpg

Ő tényleg az életével tanít és megmutatja, hogy bárhonnan bárhova el lehet jutni, akár csak Péter, aki már most nagy sikereket ért el. De a java, az áttörés nála még hátra van, és zengeni fog, abban biztos vagyok. De most térjünk vissza Brianhez. Itt van 72 évesen, és jön és mondja és tanít és ad. A múlt hétvégén ugyanis újra ellátogatott hozzánk és ismét sokak számára adott útmutatót a teljesebb élethez, a sikeresebb vállalkozáshoz és  ihletet önmagunk kibontakoztatásához. Ha pedig valaki még mindig azt gondolja, hogy „jó, hát ennyi pénzért én is okoskodnék”, akkor picit gondolkozzon el, hogy ez már rég mennyire nem a pénzről, hanem az alázatról szól. Hisz már mindent elért, minden szempontból, a világ minden pontján felnéznek rá, ő a szakma egyik csúcs trénere. Nem tudom, hogy mennyit kereshet, de biztosan nem ez a pár ezer dollár mozgatja már, hanem, hogy átadhatja nekünk azt, amit ő már tud, kipróbált és sikerrel alkalmazott.

Ezért is örülök annyira, hogy Szabó Péternek hála évről évre ellátogat hozzánk Brian, és már egy közös alapítványi iskolarendszert is építenek a jövő generációjáért. Azért, hogy egy gondolkodó, kreatív, újító, potens, önmagukat és képességeiket kibontakoztató, teljesebb életet élő generáció nőjön fel. Nekem is szívügyem az oktatás és biztos vagyok benne, hogy a majd induló rendszer alapjaiban változtatja meg a mai felfogást a régi korszerűtlen oktatásból.

Hiszem, hogy együtt többre vagyunk képesek, akár az Áttörésen, akár az oktatásban. Hiszem, hogy ha mi elhisszük és teszünk az ügyért, akkor a ma még csak épp járni tanuló csöppségek nemsokára a jövőt fogják építeni, ahogy mi is azt tesszük értük. Vajon hol lehet elkezdeni a tanítást? Szerinted is érdemes lehet minél előbb nekilátni? Már kisgyermekkorban olyan történeteket mesélni a gyerekeknek, amik építő hatással lennének a még épp csak fejlődő jellemükre? Olyan történeteket olvasni, amik értéket képviselnek, adnak, üzennek valamit. Úgy befektetni, hogy az később kamatostul térüljön meg? Te mit gondolsz? Írd le kommentbe, vagy jelezd, hogy neked mi a véleményed, te támogatnád-e?

 

Ui.: Köszönjük Brian, hogy példát mutatsz nekünk, ebből van ma a legkevesebb, hiteles példából.

Hálásan köszönjük!

Baráti üdvözlettel

Fazekas Milán Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr7511913587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása