A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Ingatlan vásárlás nélkül is meg lehet gazdagodni az ingatlanpiacon?

2018. január 04. - Müller.Péter

Évek óta dübörög az ingatlanpiac és időközben rengetegen kihasználták a kedvező helyzetet a pénzszerzésre. Ezerszámra cserélnek gazdát az ingatlanok és mindenki lakásvásárlásban gondolkodik, miközben van valami más is... valami más, ami a mai napig a háttérben mozog, mégis óriási lehetőséget biztosít minden befektetni vágyó személy számára.

shutterstock_130356110.jpg

Miközben a többség még mindig az ingatlanpiac mámorában fürdik, addig néhányan már a felfutás utáni időszakban is gondolkodnak. Egyelőre még nagyon kevesen ismerték fel, hogy az ingatlanpiac lassan a csúcsra ér és hamarosan megkezdődik a stagnálás, rosszabb esetben a lassú lejtmenet korszaka. 

Egy magánszemély számára az ingatlanvásárlás most nagyon biztos üzletnek tűnik, hiszen a szomszéd is 14 millióért vette a lakást és szinte pillanatok alatt továbbadott rajta 16 millió forintért. Ennél jobb üzlet el sem képzelhető, nem igaz?

Lehet úgy tűnik most a többség számára, hogy az ingatlanpiaci kánaánnak sosem lesz vége. Pedig az a szomorú igazság, hogy lassan a végéhez közelítünk. És ha rossz pillanatban fekteted be a megtakarított pénzedet egy ingatlanba, akkor már közel sem biztos, hogy nyereséggel fogsz tudni túladni rajta.

Jó hír, hogy a vállalkozóbb szelleműek nem csak az ingatlanvásárlásban találhatják meg az egyelőre kedvező piaci lehetőségeket, hanem egy olyan dologban is, ami ugyancsak kedvező és egy stagnáló időszakban is nyereségesen működtethető.

Ez a dolog pedig nem más, mint az ingatlan franchise.

real-estate-loans1.jpg

Miért érdemes ingatlan franchiset indítani?


Hogy pontosan megértsük, miért jó üzlet egy ingatlan franchiset nyitni, vegyük példának a Duna House franchise partner programját.

Meg fogsz lepődni, de a Duna House adatai alapján egy franchise iroda elindításának költségei jóval alacsonyabbak, mint az átlagos ingatlanvásárlás költségei egy nagyobb városban. Számszerűsítve ez az összeg valahol 2 és 8 millió forint között mozog az esetek többségében.

Persze ez az összeg nagyon magasnak tűnhet, ha figyelembe veszed, hogy nincs meg a megfelelő tudásod egy iroda elindításához. A helyzet viszont az, hogy a franchise programból kifolyólag Téged, mint partnert az anyacég bevezet az irodavezetés rejtelmeibe. Nem kell magadtól megtanulnod semmit, mindent odaadnak, amire szükséged lehet. Támogatást kapsz mind az ingatlanpiac megismerésének a területén, mind az értékesítésben, mind a toborzásban, mind pedig az emberek betanításában.

Az anyacégnek külön érdeke, hogy a Te partnercéged is jól pörögjön, ezért nem csak számodra, hanem az embereid számára is átnyújtja azt a know-howt, amellyel hatékonyan tevékenykedhetnek a munkájukban. A képzések mindennaposak, így a tehetségesebb és ambíciózusabb munkatársak relatíve hamar belejönnek a munkába.

Az ingatlan franchise a jellegéből adódóan nem csak a virágzó időszakokban működik profitábilisen, hanem a stagnáló, vagy lassan csökkenő piacon is megállja a helyét. Ingatlant az emberek mindig vesznek, maximum a volumen változik. Naprakész vezetői tudással, jól betanított munkatársakkal és ésszerű vállalkozói döntésekkel azonban bármely időszakban képes lehetsz sikeresen működtetni az irodádat.

És végül ki kell térni a megtérülés kérdésére is, hiszen valószínűleg nem szeretnél hosszú éveken át azért hajtani, hogy esetleg kihozd nullára a befektetett pénzedet. Ha a Duna House számait hozzuk példaként, akkor kijelenthető, hogy az átlagos partnerek már 18-24 hónap alatt visszahozzák az üzletbe belepakolt pénzüket.

Tehát ha hosszabb távú befektetésekben gondolkodsz és szeretnél az ingatlanpiacon tevékenykedni, akkor az ingatlan franchiseok világa Neked van kitalálva!

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr7713540833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása