A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A bukás 4 leggyakoribb oka

2017. június 25. - Müller.Péter

Még a legnagyobbak is őszintén elismerik, hogy a bukás az élet velejárója, lehetetlen kitérni előle. A jó hír, hogy, nem is kell: elég, ha felismerjük, hogy milyen okok vezetnek a kudarcainkhoz, és ezeket orvosolva lecsökkentjük a sikertelenségek mennyiségét.
a1.jpg

1. A kitartás hiánya

A legtöbbek nem azért élnek meg kudarcokat, mert tehetségtelenek vagy képzetlenek. Az ő esetükben egy teljesen más elem hiányzik a képletből: az igazi eltökéltség, a mindent átható kitartás.

Nyilván nehéz egy munkahelyen nap mint nap tökéletesen teljesíteni, folyamatosan fejleszteni a képességeinket és versenyképes tudást elsajátítani. Komoly kihívást jelent a kapcsolatok ápolása is. De kitartó energiabefektetés nélkül egészen biztosan nem fogunk tudni előrébb jutni és időről időre hatalmas pofonokat fogunk kapni az élettől.

2. A múltbeli hibák teljes figyelmen kívül hagyása

Vannak, akik élik az életüket és közben tanulnak és vannak akik egyszerűen csak élnek és figyelmen kívül hagyják az elkövetett hibáikat. Pedig az elkövetett hibáink a legjobb tanáraink. Rámutatnak a hiányosságainkra és megmutatják, hogyan válhatunk nap mint nap egyre jobbá.

Ha figyelmen kívül hagyod a múltban elkövetett hibáidat, akkor időről időre ugyanabba az árokba fogsz beleesni, és fogalmad sem lesz arról, hogy miért zuhantál megint oda.

Sose kövesd el ugyanazt a hibát kétszer – különben nem marad időd a többire!

a2.jpg

3. Önmagunkba vetett hit hiánya

„Én erre nem vagyok képes, biztosan nem tudom megcsinálni.” „Már neki sem sikerült, akkor nekem miért menne?”

Mindannyian hallottuk már ezeket a mondatokat – talán pont mi magunk mondtuk. És mi lett a vége? Tényleg nem sikerült. Miért is sikerülne valami, ha ennek még a lehetőségét is elutasítjuk magunktól? Optimálisabb lenne, ha legalább megadnád magadnak a lehetőséget azzal, hogy elkezdesz bízni önmagadban. Lásd magadat annak a személynek, aki le tudja küzdeni a problémákat és aki szembe tud nézni a legnagyobb kihívásokkal is.

4. „Nem az én kezemben van az irányítás”

Sokan azt gondolják, hogy a siker és a bukás közötti különbség pusztán a szerencsén múlik. Nagyobbat nem is tévedhetnének, ugyanis hidd el: van hatásod a dolgok alakulására és nagyrészt rajtad múlik, hogy mennyire sikeresen veszel egy nagyobb akadályt. 

Ne engedd ki a kezedből az irányítást azzal, hogy a "szerencsére" bízod az adott helyzet sikerét. Neked van lehetőséged változtatni, neked van lehetőséged befolyásolni a körülményeket! Nagyobb hatásod van az események alakulására, mint gondolod.

a3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr9712614775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása