A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

4 tipp, hogy megvalósítsd az álmaidat!

2017. február 28. - Müller.Péter

Mindenkinek megvannak a maga álmai, a maga vágyai és mindenki szeretné megteremteni magának az áloméletet. Ezek a célok a legtöbb esetben nagyon távolinak tűnnek, éppen ezért szeretnék néhány támpontot adni, amivel közelebb kerülhetsz hozzájuk!
stocksnap_rvyccxwsli.jpg

1. Határozd meg, hogy PONTOSAN mit is akarsz!

Általános probléma szokott lenni, hogy az ember akar valamit, de nem tudja pontosan meghatározni, hogy mi is az. A boldogság, a gazdagság a hírnév és a siker mind nagyon jól csengő szavak, azonban messze nem elég konkrétak. Honnan tudod meghatározni, hogy közelebb állsz-e a boldogsághoz most, mint tavaly ilyenkor? Honnan tudod, hogy most kétszer sikeresebb vagy-e, mint 10 évvel ezelőtt voltál? Sehonnan… hacsak meg nem határozol olyan konkrét, és mérhető célokat, amelyekről bármikor el tudod dönteni, hogy közelebb kerültél-e hozzájuk, vagy sem.

Ilyen mérhető cél például az, hogy 40 könyvet olvasok el 2017-ben, vagy a párommal kétszer is elmegyek nyaralni a nyár folyamán.

És ami nagyon fontos: írd le a céljaidat! Írd le őket! Kutatások is bizonyítják, hogy azok az emberek, akik papírra vetik a konkrét, jól meghatározott vágyaikat, jóval nagyobb eséllyel el is érik azokat!

oliur-rahman-123819.jpg

2. Tegyél értük nap mint nap!

Nagyon magától értetődőnek tűnhet, de sokan elvéreznek ennél a pontnál. Sosem fognak előléptetni a munkahelyeden, ha nem dolgozol keményen nap mint nap. Soha nem lesz belőled élsportoló, ha folyamatosan a kifogásokat keresed és nem fektetsz energiát a fejlődésedbe. És persze a szakdolgozatod sem fogja magát befejezni.

Az igazán nagy kaliberű embereket nem a lustálkodás tette naggyá. Egy boldog párkapcsolathoz, egy jól működő céghez és egy növekvő bloghoz is napi szintű energiabefektetés szükséges. Légy okos, és foglalkozz velük folyamatosan!

stocksnap_tbj9opdgmk.jpg

3. Légy lelkes!

Nem láttam még soha olyan embert, aki úgy érte volna el legnagyobb céljait, hogy közben ne lett volna igazán lelkes. Az igazi, szívből jövő lelkesedés előre visz! Átlendít a legnehezebb időszakokon és megadja a napi motivációt.

A lelkesedés, ez az intenzív érzés egész valónkat ragadja meg, mozgásba hozza és tettekre bírja!

A lelkesedés egyfajta motiváció, ami nem csupán a kötelességtudatból fakad, nem pusztán egy gyári robotolás, hanem maga a tűz, ami fellobban, elementáris erővel tör elő, olykor éppen a legváratlanabb helyzetekben.

4. Hagyd el a kifogásokat!

Emberek milliói kezdenek bele céljaik megvalósításába, sokuk nap mint nap dolgozik rajtuk. Majd számtalan embernél jön egy törés, és elkezdenek távolodni az álmaiktól. Számtalan oka lehet ennek. Egyik leggyakoribb a család és a barátok nyomása, akik negatívan állnak az álmaidhoz, és megpróbálnak lebeszélni róla.

Sokan arra hivatkoznak, hogy először még kiélik magukat, mások pedig arra, hogy ők már túl öregek ehhez. Sokszor azt érzik, hogy túl sok energiát kell a céljaik megvalósításába fektetni.

Van azonban egy rossz hírem. 10 év így is és úgy is el fog telni! Akkor már miért nem foglalkozol az álmaiddal? Szörnyű látni azokat az embereket, akik állandóan vágyakozással tekintenek vissza a múltba, és azt ismételgetik, mi lett volna ha? Mi lett volna, ha nem pazarolják el az idejüket, és mi lett volna ha nem szabotálták volna az életük alakulását a folyamatos kifogásokkal?

stocksnap_47e77904cb.jpg

Így a végére érve fontos leszögezni, hogy a felsoroltak mind csak támpontok. Nincs biztos recept a célok eléréséhez. Ne az itt felsoroltaktól várd azt, hogy majd maguktól megváltoztatják az életedet. Azonban ha beépíted őket a mindennapjaidba, akkor egészen biztos könnyebben fogsz előre jutni, és egyszerűbben fogsz közelebb kerülni az álmaidhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr7012301361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása