A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A sikertelenség rejtett oka

2017. február 19. - Müller.Péter

Napjainkban szinte már népbetegségként tekinthetünk a sikertelenségre. Mindenki vágyik a sikeres életre, mindenki szeretne egy komoly munkahelyet, csodálatos barátokat és egy egész életen át támogató párt maga mellé. Ennek ellenére 10 emberből 9 soha nem fogja megvalósítani ezeket az álmokat.

sadness-01.jpg

Ezek a kudarcok az esetek döntő többségében egyetlen okra vezethetőek vissza. Egy okra, ami ezeket az embereket kételyek között tartja, ami folyamatosan szabotálja az életüket és ami gátat szab a boldogságuknak.

Ez az ok, pedig a céltalanság.

Ha vetünk egy pillantást azokra az emberekre, akik mind a magánéletükben, mind pedig a munka világában komoly eredményeket értek el, akkor megállapíthatjuk, hogy mindannyiuknak tiszta, jól meghatározott céljaik vannak. Ezek az emberek mindig tudják, hogy hová szeretnének eljutni, és a konkrét céljaikból adódóan azt is meg fogják találni, hogy hogyan jussanak el oda. A céljaik szinte belső iránytűkké válnak, melyek mindig meg fogják mutatni a helyes irányt.

Ezzel szemben a céltalan emberek csak sodródnak az árral. Hagyják, hogy a rajtuk kívülálló körülmények irányítsák az életüket. Az ókori római bölcs, Seneca a következőképpen vélekedik a céltalanságról:

Semmilyen szél sem kedvező annak, aki nem tudja, milyen kikötőbe tart.

6359082544533927361340439760_failure.jpg

A célok nélküli ember soha, semmi olyat nem visz véghez, aminek a megvalósításához folyamatos gondolkodás, és hosszantartó erőfeszítés szükséges. A folyamatos gondolkodáshoz és erőfeszítéshez motivációra van szükség. De a célok hiánya motiválatlansághoz vezet! Motiváció nélkül pedig nem lehet igazi áttörést elérni az életben. Üzemanyag nélkül még egy autó sem jutott el túl messzire.

Úgy látszik az ember mindent bír, addig a határig, amíg van célja az életének. - Márai Sándor

Tehát ülj le egy órára és gondold át, hogy mi az, amire igazán vágysz az életben. Gondold át mit szeretnél elérni és honnan hová szeretnél eljutni az évek alatt. Határozd meg a céljaidat és mostantól dolgozz azon, hogy egyre közelebb kerülj hozzájuk.

Ha ezek a célok téged ténylegesen megmozgatnak Téged, akkor nem lesz gond a motiváltsággal. Égni fog benned a tettvágy, hogy nap mint nap tegyél értük, és egy szép napon el is érd őket! Így egészen biztosan kiléphetsz az emberek többségét sújtó sikertelenségből és egy csodálatos életet teremthetsz magadnak mind a magánéletben, mind pedig a munka világában egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr4612273737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása