A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Vállalj felelősséget az életedért!

2016. november 12. - Müller.Péter

Belegondoltál már abba, hogy miért tartasz ott az életedben, ahol? Gondolj csak bele: a jelenlegi helyzeted a múltbeli döntéseid és cselekedeteid végeredménye! Minden kisebb és nagyobb döntés, minden egyes elért vagy éppen el nem ért eredmény oda vezetett, ahol éppen most tartasz. Jelenbeli döntéseiddel azonban egy fényes jövő alapjait rakhatod le!

Manapság annyiszor hallani az embereket panaszkodni a. Számtalan ember elégedetlen az anyagi helyzetével, munkahelyével, környezetével. Legtöbbjük hangot is ad nemtetszésének. Folyamatosan szidják a jelenlegi munkahelyüket, mert az szerintük rossz munkakörülményeket biztosít. A főnökükkel sem elégedettek, hiszen szerintük a főnök túl sokat vár el tőlük, túl nagy tempót diktál. És még az a munkatárs, aki sokkal többet keres, mint elégedetlen emberünk, is szidalmak középpontjába kerül. 

Láthatjuk, hogy emberünk minden mással foglalkozik, csak éppen a legfontosabbal nem: saját magával. Az emberek kétharmada sohasem magában kezdi el keresni a hibát. Soha nem vállalja a felelősséget. Hiszen nagy valószínűség szerint emberünk azért él nehéz anyagi körülmények között, mert ő maga meg sem próbált komolyabb erőfeszítéseket tenni a kitörés érdekében. Soha nem dolgozott igazán keményen. Soha nem fejlesztette a képességeit szabadidejében. Ehelyett inkább a környezetét hibáztatja minden rosszért, ami vele történt.

Te tanulj mások hibáiból és vállalj felelősséget a saját életedért! A felelősségvállalás az egészségesen működő , kiteljesedett emberi személyiség egyik meghatározó jele. A felelősségvállalás kéz a kézben jár a kiemelkedő eredményekkel. Ha rádöbbensz, hogy a Te kezedben van döntés lehetősége minden helyzetben, akkor teljesen máshogy fogsz hozzáállni szinte bármilyen szituációhoz. A Te saját felelősséged, hogy egyes szituációkban miként döntesz. 

Vállalj felelősséget kapcsolataidért. Sok baráti és párkapcsolat is azért megy tönkre, mert az ember a másikat hibáztatja, a másikban keresi a hibát. Egy pillanatig sem fordul meg a fejében, hogy esetleg Ő maga csinál valamit rosszul. Nem várhatjuk folyamatosan a másiktól, hogy lépéseket tegyen. Nem hagyatkozhatunk minden helyzetben külső segítségre. Ha változtatni akarsz a kapcsolataidon, akkor neked kell lépned. Te tudsz változtatni!

Vállalj felelősséget a bevételeidért. A Te kezedben van, hogy kitörsz-e a mostani helyzetedből. Sokszor lehetetlennek tűnik az egyén számára a jelenlegi munkahely otthagyása. Gyakran nehéz belátni azt is, hogy a mostani szakmád nem illik hozzád. Kilépni a komfortzónánkból, kilépni a mai helyzetünkből tényleg komoly kihívást jelent. De ha nem mersz változtatni, akkor hogyan várod el, hogy bármi is változzon az életedben? Ha továbbra is ugyan azt csinálod, mint eddig, akkor ne várd azt, hogy változni fognak a dolgaid!

Sok ember azzal indokolja a rossz anyagi körülményét, a folyamatos züllését és az önpusztító életmódját, hogy a nehéz múltjára hivatkozik. És legtöbb esetben az illetőnek tényleg komoly megpróbáltatásokon kellett átmennie, tényleg nagyon lentről kellett indulnia. De ez nem indok arra, hogy folyamatosan kifogásokat keressen. Biztosan számtalan ember tört már ki hasonló életkörülmények közül, akkor te mért ne próbálnád meg? Mért ne változtatnál? Te tudsz változtatni!

Gondjaidért soha nem más, mindig te magad vagy a felelős! Tanuld meg vállalni a következményeket a tetteid után, és nem másban keresni hibáid okát!

A felelősségvállalás az igazán kiváló emberek erénye. Felelősségvállalás nélkül nem fogsz igazán komoly eredményeket elérni, nem lesznek igazán mély baráti és párkapcsolataid. Nem fognak bízni benned. Tehát vedd kezedbe a sorsod, hidd el, hogy minden helyzetben van döntési lehetőséged és vállald a felelősséget minden egyes döntésedért, mindegy egyes cselekedetedért!

 

A képek innen és innen valók.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr5711955983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása