A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Kelj Te is korán!

2016. szeptember 14. - KovácsL

Az emberek nagy százaléka nehezen szokja meg a korán kelést, és ha nem muszáj felkelniük időben, akkor a reggeli alvást minél inkább kitolják a későbbi órákra. Pedig az igazán sikeres emberek nagy része általában hajnali 4 és 5 között kelnek.

1.jpeg

"Ki korán kel, aranyat lel." -tartja a mondás. Egyértelmű, hogy ezt nem szó szerint kell venni, hanem kicsit a háttér mondanivalójára kéne fókuszálni. Aki korán kel, olyan dolgokat "lel", amit a későn ébredők egészen biztosan nem.

Miért jó korán kelni? 5 okot adunk erre nektek!

Láthatod a napfelkeltét!
Van valami csodálatos a napfelkeltében. Feltölt és energiával telít el. Biztosan tapasztaltad már te is, hogy csak nézted a napfelkeltét és elgondolkodtál az élet nagy dolgain. Eszedbe jutottak a szép emlékek, mosolyogtál és egy furcsa érzés hatott át, szinte már "bizseregtél" belülről.

Mielőtt "elkezdenéd" a napot, van időd!
Milyen nagyszerű is az, mikor nem kell rohannod, ugye? Nyugodtan reggelizhetsz, olvashatsz, tornázhatsz elintézhetsz pár dolgot és nem késel el sehonnan, hiszen az időérzéked aktiválódik.

Sikerrel kezded a napot!
Az érzés, hogy már sikerrel kezded a napot... felülmúlhatatlan! Csak gondolj bele, hogy már kora reggel egy olyan dolgot vittél véghez, amit eddig nem. Komfortzónádon kívülre kerültél, és megcsináltad. Endorfint és dopamint szabadítasz fel.

Nincs tunyulás!
Ha délben kelsz fel (tapasztalataim és mások tapasztalata szerint is), akkor képes vagy egy órát a semmit tevéssel tölteni az ébredés után. Rájössz, hogy egy csomó időt elpazaroltál az alvással, ezért hagyod a fenébe a teendőket. Mikor korán kelsz fel, ráeszmélsz, hogy mennyire sok időd van, ezáltal produktívabb napot érhetsz el.

Kreativitás!
Kutatások bizonyítják, hogy a reggeli friss elme sokkal hatékonyabb, mint egy átdolgozott nap utáni fáradt fej. Biztosan tapasztaltad már te is, hogy reggel gyorsabban tanulsz és több ötlet mászik elő a fejedből.

Segítség a korán keléshez. 5 tippet adunk ehhez!

Rendszerezd az alvás időt!
Az embernek nagyjából 6-9 óra a megfelelő alvásideje. Ez általában attól függ, hogyan táplálkoznak, mit dolgoznak, és hogy összességében milyen az életük. Menj aludni korábban és kelj korábban. Legjobb, ha minden nap azonos időben fekszel és azonos időben kelsz. Állandóságot hozol a napjaidba, ezáltal kipihentebb és kiegyensúlyozottabb leszel. Ezen kívül könnyebben aktiválódik a koncentrációs képességed.

Lefekvés előtt...
Kapcsold ki a számítógépet, a tv -t és helyette olvass, hallgass hanganyagokat és relaxálj. Lelkiekben készülj fel az alvásra és a következő napra. Ekkor tájt kerüld a koffeint (élénkítő tea, kávé, energiaital), hisz nehezebben fog menni az alvás. 

Ébredés után... MOC
Meditálás, olvasás, célírás = MOC. Ha ébredés után szeretsz vissza aludni - ami meditálás közben igencsak előfordulhat -, akkor állíts be egy ébresztőt. Rengeteg meditációs hanganyagokat találhatsz az interneten, de a legegyszerűbb módja, ha becsukod a szemed és csak a légzésedre figyelsz pár percig, ezáltal kikapcsolod az elméd. Ezután olvass. Ezen nincs mit túl bonyolítani, a felkelés utáni olvasás hihetetlenül jótékony hatással van az emberre. Szabó Péter szerint, aki olvas, célokat ír és meditál reggel, az "szerencsés" lesz az életben. Majd írd le a céljaidat. Minden reggel a célok és megerősítések írása azért hasznos, mert az agyad azt kapja a nap első órájában, amit el szeretnél érni, tehát folyamatosan erre fókuszálsz és azok alapján cselekszel.

Negyed óra!
Tedd fokozatossá a korán kelést. Minden reggel csak negyed órával kelj hamarabb, mint előző nap. Ez nem lesz olyan borzasztóan fájdalmas, de mégis előbb keltél, mint szokásosan. Ha csak 3-4 naponta teszed meg ezt, akkor meglátod, hogy egy hónap múlva már mennyire "semmiség" lesz a korán kelés.

"Holnap frissen és üdén fogok felkelni"
Egy gyakorlat, ami nekünk segített! Mondogasd magadban - mikor már fekszel - a fent említett mondatot. A reggeleid érdekes módon változni fognak.

Barack Obama, Tim Cook és Brian Tracy is korán kel minden egyes nap. Véletlen? Nem hiszem. Egy próbát megér.

+1 megjegyzés: én (Kovács László) minden reggel motivációs vagy szakmai hanganyagokat hallgatok. Csodálatos, hogy mennyivel másabbak azóta a napjaim. A tudás, az optimizmus és a lelkesedés áramlik folyamatosan hozzám a hanganyagok által.

 

A képek innen és innen. Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr9711676923
süti beállítások módosítása