A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Egy magyar sikertörténet: A Sziget Fesztivál

2018. augusztus 11. - Müller.Péter

Hosszú út vezetett az 1993-ban Diákszigetként induló 26 millió összköltségvetésű kezdeményezéstől a mostani Sziget Fesztiválig, amely nemzetközi szinten is az egyik legismertebb zenei fesztivállá nőtte ki magát, fél millió látogatóval, sok milliárdos költségvetéssel. Hogyan vált a Sziget a világ egyik legnépszerűbb zenei fesztiváljává, melyek a siker okai?

l2srosx8.jpeg

Tovább

Mindig nagy pénzügyi befektetést igényel egy vállalkozás?

2018. augusztus 08. - Müller.Péter

Sokak fejében megfordul a vállalkozás indítás gondolata, azonban végül a legtöbbjüknek ez csak egy távoli álom, vagy röpke gondolat marad. A leggyakoribb ellenérv nem az szokott lenni, hogy nincs meg a tapasztalatom, vagy, hogy nem elég jó az ötletem, hanem hogy biztos komoly pénzügyi befektetést igényel a vállalkozás, amibe esetleg belebukhatok. És ez igaz is – az esetek egy részében. De mi a helyzet a többivel?

1508716097_14.jpg

Tovább

A otthoni munkavégzés árnyoldalai

2018. augusztus 06. - Müller.Péter

Külső szemlélő számára az otthoni munkavégzés (avagy home office) egy áldásnak tűnhet, de egy ebben a helyzetben lévő személy számára ez sokszor inkább átoknak érződik. Nem halad úgy, ahogy szeretne, nem tud olyan hatékonyan dolgozni, ahogy szeretne, a napja teljesen szétesik és csak egy helyben álldogál, miközben folyamatosan fogy az ideje. Home office problémák és megoldásaik, saját tapasztalataim alapján, 3 pontban!

2.png

Tovább

A videójáték, ami 1 év alatt felült a játékvilág trónjára (havi 40 millió aktív felhasználóval!)

2018. augusztus 03. - Müller.Péter

Hogyan érheti el egy videójáték, hogy az indulását követő 1 évben 125 millióan regisztráljanak rá és havonta 40 milliónál is többen játszanak vele? A 2017 júliusában elstartoló Fortnite gyakorlatilag a semmiből tűnt elő és ült fel a játékvilág trónjára – havi szinten több, mint 200 millió dolláros bevétellel, úgy, hogy maga a játék ingyenes. 

thumb-1920-865215.jpg

Tovább

Ha önzetlenül adsz, akkor azt vajon vissza is fogod kapni?

2018. augusztus 01. - Müller.Péter

Nemrég egy régi ismerősömmel beszélgettem arról, hogy vajon üzleti szempontból van bármi értelme annak, hogy folyamatosan „adsz” miközben ezért cserébe nem kérsz semmit. Érdekes gondolat ez a mai környezetben, ahol gyakorlatilag megállás nélkül ömlik ránk mindenhonnan a nagy multik termékpromóciója és ahol az értékesítők szinte le akarják nyomni a torkunkon a termékeiket.

ben-white-170529-unsplash_1_1.jpg

Tovább

3 tipp a sikeres élethez, Warren Buffett-tól

2018. július 30. - Müller.Péter

Ha valakit a 20. század legsikeresebb befektetőjeként neveznek meg, akkor arra érdemes odafigyelni. Warren Buffett, aki ma a világ egyik leggazdagabb embere, méltán példaképe számtalan feltörekvő fiatalnak, hiszen nem csak az üzleti életben elért sikereire lehet odafigyelni, hanem azokra a gondolatokra is, amelyeket interjúiban mond el az eredményes élet alapjairól. Nézzünk meg ezek közül a gondolatok közül hármat!

warren-buffett-hd-wallpaper.jpg

Tovább

Lehet sikeres ma egy magyar divatmárka?

2018. július 26. - Müller.Péter

Zara, H&M, Bershka, Levi’s, Tommy Hilfiger és a hazánkban megtalálható, széles körökben ismert külföldi divatmárkák listája folytatódik szinte a végtelenségig. Hol vannak ezekkel szemben a hazaiak? Egyáltalán van olyan hazai férfi divatmárka, amelyik képes tartani a lépést a multikkal, ahol a kollekciók szinte szempillantás alatt cserélődnek.

fancycrave-174012-unsplash_1.jpg

Tovább

4 gyakori hiba, amely tönkreteheti a rendezvényedet

2018. július 24. - Müller.Péter

A tapasztalat azt mutatja, hogy az események több mint fele teljes bukással ér véget. A szervezők többsége ilyenkor leroskad egy székre és azon mereng, hogy miért nem történt úgy minden, ahogy azt előre eltervezte. A válasz nagyon egyszerű: olyan tipikus hibákat követnek el, amelyek már jó előre tönkretették a rendezvény sikerének még a  legapróbb lehetőségét is.
nick-karvounis-76125-unsplash_1.jpg

Tovább

Az ember, aki meghódította az internetet - Gary Vaynerchuk

2018. július 17. - Müller.Péter

A fehérorosz születésű, ma már világhírű amerikai vállalkozó, Gary Vaynerchuk többszörös best seller író és 11,5 milliós követő táborral rendelkező marketing guru, aki mögött ott áll a nyugati üzleti világ apraja-nagyja. Megkerülhetetlen, ha a modern kori marketingről, üzlethez való hozzáállásról és cégépítésről van szó.

if-ad470_bet_p_20180404150615.jpg

Tovább