A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

13 érdekes statisztika a Facebookról - avagy hol tart most a globális óriás?

2017. december 14. - Müller.Péter

Vajon mennyi időt tölt el az átlagos felhasználó naponta a Facebookon? Mennyi pénzt költenek el a hirdetők? Hatással van a Facebook az emberek vásárlási szokásaira? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphatsz választ 13 Facebookot érintő statisztikán keresztül.

_downloadfiles_wallpapers_1920_1200_facebook_logo_16611.jpg

1. Naponta átlagosan 20 percet töltünk el a Facebookon.

2. A Facebook felhasználóinak a 83 százaléka 45 évnél fiatalabb.

3. 2017 második negyedévében a Facebookon 9,16 milliárd dollár értékben hirdettek a hirdetők – ez 47 százalékos emelkedés a 2016-os év hasonló időszakához képest.

4. 2017 harmadik negyedévében a Facebook felhasználóinak a száma meghaladta a 2 milliárd 72 millió főt.

5. A fogyasztók 57 százaléka gondolja úgy, hogy a közösségi média hatással van a vásárlásaira – a közösségi média felületei közül ebben a kategóriában a Facebook vezet, méghozzá 44 százalékkal.

6. Egy érdekes demográfiai adat: a Facebook felhasználóinak a legnagyobb része a 18-24 és a 25-34-es korcsoportba tartozik, 30 és 29 százalékkal.

7. A Facebook Messengert több, mint 1.2 milliárd ember használja napi szinten – nem is véletlen, hogy a  hetekben a Facebook elindította a Messengerben megjelenő hirdetéseket.

8. Az átlagos felhasználó naponta nyolcszor megy fel a Facebookra.

9. Több, mint 83 millió kamu profil található a Facebookon.

lerhtnwejopgb63yvs8m.jpg

10. Egy vállalkozók körében elvégzett felmérés arra világított rá, hogy a Facebook messze a legfontosabb social média platform a vállalkozásaik számára: 62 százalékuk jelölte meg a Facebookot, mint az elsőszámú közösségi média platformot (egyébként a Facebookot a LinkedIn követi 16 százalékkal, míg az Instagram és a Youtube csak 7 és 4 százalékon állnak).

11. Naponta több, mint 300 millió új kép kerül feltöltésre Facebookra. 

12. A videók egyre nagyobb teret nyernek a Facebookon. Ez olyannyira igaz, hogy a teljes Facebook közösség napi szintű videó megtekintése 8 milliárd felett van.

13. 400 új felhasználó regisztrál a Facebookra minden egyes percben!

 

Források: zephoria.com, statista.com és wordstream.com

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr8813501165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása