A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

5 személyiségtípus, amelyet fel kell ismerned a saját érdekedben

2017. június 27. - KovácsL

Számtalan személlyel kerülünk nap mint nap interakcióba. Van akivel jól kijövünk, van akivel kevésbé, és akad olyan is, akivel sajnos jobb lenne messze elkerülni egymást. Ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk másokkal kapcsolatosan és ne érjenek minket nagy csalódások fel kell hogy ismerjük a másik fél személyiségtípusát!

szemelyisegtipus.jpg

Ehhez szeretnék bemutatni egy 5 személyiségtípusból álló modellt.

1. Abszolút negatív

Biztosan te is találkoztál már olyan személlyel, aki még a fánkon is a lyukat látja. Semminek nem tud örülni és az esetek 99 százalékában kritizál, utál mindent és mindenkit. A találkozás vele igazán lelombozó, mindig csak a rossz és negatív példákat hozza fel. Sosem a lehetőségeket keresi, hanem a problémákra koncentrál. Amint kicsit is jóra fordulnak a dolgok, elkezd félni és arra figyel, hogy ha ennek vége, akkor mennyire rossz lesz az ő élete.

Ezek a személyek azok, akiket sokszor már sajnálunk. Pont ezért találkozunk vagy tartjuk velük a kapcsolatot - hátha tudnánk nekik segíteni valamilyen szinten. Ezzel csak egyetlen egy baj van:

Azt a személyt nem lehet feltolni a létrán, aki nem akarja!

Ezeket az embereket érdemes elkerülni... a saját érdekedben.

2. Negatív - de néha meglátja a fényt

A következő kategóriába azok tartoznak, akik hasonlítanak az abszolút negatív személyiségtípusra, de mégis van bennük valami más. Az ő esetükben felfedezhető, hogy néha örülnek az életnek. A hét napból legalább 1-2-őt derűsen tudnak eltölteni.

Természetesen a legtöbb esetben ők is az élet rossz oldalát látják. A lehetőségeket inkább elszalasztják és maradnak a komfortzónán belül. Kifogások és igazolások gyártásával töltik a mindennapjaikat, hogy el tudják mondani miért nem jött be nekik az élet.

3. Fele-fele

Középen állnak azok, akik nem tudják eldönteni, hogy az élet szar - vagy sem. Sokszor döntésképtelenek és a kitartásuk sem az igazi. A kezdeményező készségük sincs mindig a helyén. Nehezen hallgatnak magukra, ezért könnyen befolyásolhatóak. Egyszer kirobbanóan és örömtelien élik az életüket, máskor pedig komoran és a komfortzónán belül.

Ők azok, akikkel egyik nap fantasztikusan érzed magad, másnap pedig imádkozol, hogy miért nem maradtál otthon. Amit az egyik nap mond, azt már másnap nem biztos, hogy úgy gondolja.

Jellemzően erősen hisznek a szerencsében. Ez tetten érhető a kiemelkedően sikeres emberekre tett megjegyzéseikben: jókor volt jó helyen; jó kapcsolatai vannak; jó családba született; jó a genetikája.

szemelyisegtipus.jpeg

 4. Pozitív

A pozitív személyek azok, akikkel egyszerűen csodálatos együtt lenni. Szinte teljes egészében kihasználják az eléjük táruló lehetőségeket.

Na de, hogy miért csak szinte? A pozitív emberek fel tudják venni a realista jelmezt, ha azt szükségesnek érzik - viszont van hogy csalódnak, mert néha becsapják magukat, mikor nem a szívükre hallgatnak.. Ilyenkor egy kisebb zuhanás következik be a kedélyállapotukban és minimálisan hajlamosak negatívnak tekinteni a körülöttük lévő világot - legalábbis egy időre.

Ők azok, akik nagyrészt meglátják és ki is használják a lehetőségeket. A sikert hajkurásszák és a célorientáltak. Ha valamit a fejükbe vesznek és szívvel lélekkel fektetnek bele energiát... akkor megállíthatatlanok.

5. Abszolút pozitív

Kevés ilyen személy van Földünkön, de ők aztán - kis túlzással - eget bontanak ha arról van szó. Akárhányszor is buknak el, ők mindig eggyel többször állnak fel és mennek előre. Egy élvezet velük mindent eltöltött perc. Lelkesen állnak még a legkisebb feladatokhoz is. Akármikor találkozol velük, ők boldogok. Ők azok, akik tényleg teljes szívükből imádják az életüket.

szemelyisegtipus2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6912591429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.