A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A fiatal milliomosok titkai

2016. december 09. - Müller.Péter

Sokak szerint az önerőből sikeressé vált fiatal milliomosok olyanok, mint a fehér hollók: csak a mesében léteznek. Pedig elhiheted, igenis vannak ilyen emberek, és egyre több lesz belőlük. A kérdés persze felmerül: mik a fiatal milliomosok titkai? Ma ezek közül emelek ki néhányat!

architecture-buildings-business-303159_1_1.jpg

1. Hosszútávú célokkal rendelkeznek

A fiatal milliomosok kristálytiszta célokkal rendelkeznek, amelyek megvalósításáért mindent meg is tesznek. Évekkel előre tervezni mindenképpen kifizetődő, hiszen tudni fogod, hogy hová is szeretnél eljutni. Mindig lesz egy pont ahová az utad vezetni fog, bármilyen akadály is kerüljön az utadba. A hosszútávú célok gyakorlatilag belső iránytűkként viselkednek: lehet hogy néha letérsz az útról, lehet hogy komoly nehézségek lépnek fel az életedben, de mindig tudni fogod, hogy merre kell menned, és mit kell tenned ha vannak jól meghatározott céljaid.

2. Kezükbe vették a sorsukat

A fiatal milliomosok több mint háromnegyedének nincsenek tehetős felmenőik és nem gazdag családokban nőttek fel. Az igazság az, hogy többségük teljesen átlagos, vagy éppen meglepően szegény családba született bele. Ők nem számíthattak arra, hogy valaki majd beszervezi őket valami jól fizető pozícióba, esetleg majd valaki egyengetni fogja a karrierüket Mindent maguknak kellett megteremteniük. Vállalták a felelősséget saját személyes előmenetelükért, folyamatos fejlődésükért.

Ha rádöbbensz, hogy minden helyzetben a te kezedben van a döntés lehetősége, akkor megváltoztathatod az életedet! Minél előbb történik meg ez egy ember életében, annál jobb!

quan-le-485234-unsplash.jpg

3. Azokkal a tényezőkkel foglalkoznak, amelyekre hatásuk van

Tudod mi a közös a gazdaságpolitikában, az időjárásban és a migrációban? Egyikre sincsen befolyásod! Járhatod te napokig az esőtáncot, attól még ugyan úgy nem fog esni az eső. Siránkozhatsz az infláció miatt, de hidd el, nem tehetsz ellene semmit.

Biztosra veheted: aki fiatalon önerejéből válik milliomossá, az azokra a tényezőkre koncentrál, amelyekre befolyása van. A saját tudására, viselkedésére és hozzáállására minden egyes ember befolyással van. Ha úgy döntesz, hogy az ismereteid bővítésével fogsz foglalkozni a borongós időjárás helyett, akkor máris tettél egy lépést az eredményes élet felé! 

4. Ki mernek lépni a komfortzónájukból

A siker sosem a megszokott szürke hétköznapokon éri el az embert. A siker, az eredmények, a kiteljesedés mindig a komfortzónán kívül található. A fiatal milliomosok mindannyian felismerik ezt az elvet, és állandóan az újat keresik. Belemernek vágni új dolgokba, folyamatosan új kihívásokat keresnek. Egy vállalkozás beindítása is egy ilyen új dolog lehet. De egy tréningsorozaton való részvétel, vagy egy teljesen új társaság megismerése is ide tartozik. Aki ezt felismeri, és mer lépni egyet, az biztosan egy merőben új és izgalmas világgal fog megismerkedni, ami telis-tele lesz lehetőségekkel!

5. Mernek nagyot álmodni

Sok ember azt hiszi, hogy a nagyban gondolkodás csak céltalan álmodozás. Nem is tévedhetnének nagyobbat. Akik igazán nagyot alkottak az életben, azok mindannyian mertek nagyban gondolkodni. Először mindent a fejünkben teremtünk meg, ezután következik a fizikai megvalósítás. Csak azt tudod megvalósítani, amiről el is hiszed, hogy meg tudod csinálni. Tehát minden egyes komoly eredmény mögött egy nagy gondolat áll.

A fiatal milliomosok tökéletesen tisztában vannak ezzel. Nem is rejtik véka alá nagyobbnál nagyobb terveiket, amelyekre sok ember csak legyint. De elhiheted: az idő ezeket a törekvő fiatalokat fogja igazolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr2612002194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.