A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Így befolyásolják közeli barátaink az életünket

2016. október 08. - Müller.Péter

Akár akarjuk, akár nem, környezetünk komoly hatást gyakorol életünkre. Ez különösen igaz a minket körülvevő emberekre. Környezetünk segíthet egy boldog és sikerekben gazdag élet megvalósításában, azonban akár romba is döntheti leghőbb álmainkat és folyamatos boldogtalanságra kárhoztathat minket.

Annak az 5 embernek vagy az átlaga, akikkel a legtöbb idődet töltöd!

A következő idézet Jim Rohn-tól, a híres motivációs előadótól származik:

Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb idődet töltöd.

Nem is gondolnád, hogy a hozzád legközelebb álló 5 személy mekkora hatással is van rád. Hosszú távon jelentősen befolyásolni fogják azt, hogy mit érsz el az életben, milyen értékrenddel fogsz rendelkezni és hogy milyen lesz a gondolkodásmódod. Gyakorlatilag tényleg az ő átlagukká fogsz változni.

Éppen ezért nagyon fontos jól megválogatni ezt a néhány embert. Ha 5 olyan emberrel töltöd a legtöbb idődet, akik állandóan csak panaszkodnak, negatívan állnak az élethez és képtelenek meglátni az értékes és jó dolgokat, akkor ne csodálkozz ha te is hasonlóan negatívvá és panaszkodóvá fogsz válni. 5 sikertelen és boldogtalan ember mellett te se várj boldog és sikerekben gazdag életet. Azonban ha olyan emberekkel veszed körül magad, akikre fel tudsz nézni, akik maguk is egészen kiválóak, akkor te is pozitívvá és proaktívvá fogsz válni, és a jó tulajdonságaikat lassan te is magadévá fogod tenni.

A fenti idézethez érdemes hozzákapcsolni az emberi tudatosságot is. Vannak olyan személyek akik hihetetlenül célratörőek és tudatosak. Őket jóval kevésbé befolyásolja az adott környezet, így például egy negatív társaság is kevésbé képes lehúzni őket.

Nézz szét magad körül!

Érdemes feltenned magadnak a következő kérdéseket:

  • Hová szeretnék eljutni?
  • Ki az az 5 ember akivel a legtöbb időt töltöm?
  • Ezek az emberek segítenek nekem eljutni oda ahová szeretnék?

Ha az utolsó kérdésre a válasz nem, akkor egyértelmű, hogy valamin változtatnod kell. Gondold végig, hogy melyek azok a tulajdonságok, amelyeket tisztelsz egy emberben. Gondold végig azt, hogy te milyen emberré szeretnél válni.  Ha ez megvan, akkor már tudni fogod milyen típusú emberekkel kellene szorosabb kapcsolatba kerülnöd. Találd meg ezeket a személyeket és próbálj meg velük mély kapcsolatot kiépíteni. 

Általában a sikeres és boldog emberek sikeres és boldog emberekkel töltik a legtöbb idejüket. Kövessük a példájukat és fektessük le jövőnk alapjait!

 

A képek innen valóak!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6911780617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.