The Business Blog

13 érdekes statisztika a Facebookról - avagy hol tart most a globális óriás?

2017. december 14. - Müller.Péter

Vajon mennyi időt tölt el az átlagos felhasználó naponta a Facebookon? Mennyi pénzt költenek el a hirdetők? Hatással van a Facebook az emberek vásárlási szokásaira? Ezekre és más hasonló kérdésekre kaphatsz választ 13 Facebookot érintő statisztikán keresztül.

_downloadfiles_wallpapers_1920_1200_facebook_logo_16611.jpg

Tovább

Miért vesszük meg az egyik terméket, a másikat pedig nem?

2017. december 12. - Müller.Péter

Naponta hozunk meg vásárlási döntéseket, melyek között vannak teljesen tudatosan hozott döntések, amiket előzetes információgyűjtés, alternatívák értékelése előzi meg, azonban vannak olyan döntések is, amelyek teljesen más változókon múlnak. Mi állhat döntéseink hátterében? Miért vesszük meg az egyik terméket, a másikat pedig nem? 

shoppingteens.jpg

Tovább

A jövő irodája, a jövő generációira szabva

2017. december 06. - Müller.Péter

Hogyan szolgáljuk ki a jövő munkavállalóinak igényeit? Hogyan alkalmazkodjon irodánk a fiatal alkalmazottak modern életmódjához? Mi a teendő, hogy megtartsuk cégünknél egy olyan generáció tehetségeit, akik a munkaidőt nem 8 óra folytonos robotként fogják fel, hanem igénylik azt, hogy inspiráló környezetben, szabadon dolgozhassanak?

budapart_2017_osz_backlight_796x396.jpg

Tovább

Hogyan néznének ki a legnagyobb márkák logói egy környezettudatos újratervezés után?

2017. december 04. - Müller.Péter

A környezetünk fenntarthatósága mára milliókat foglalkoztató társadalmi kérdéssé vált, melynek felismerésére és megoldási kísérleteire számos pozitív példát láthatunk a világ számos pontján. Ugyanakkor a világ legnagyobb cégeihez, legnagyobb márkáihoz még nem ért el ez az irányvonal.

branding-logos.jpg

Tovább

Elhallgatnak előled valamit? 3 titkos módszer, amivel kiderítheted az igazat!

2017. november 30. - Martin Toth

Érezted már úgy, hogy elhallgatnak előled valamit? Legyen az az alkalmazottad, gyereked, párod, üzlettársad vagy akár csak egy barátod. Biztos vagyok benne, hogy ismerős az érzés, amikor tudod, hogy valamit nem osztanak meg veled, viszont kellemetlen lenne közvetlenül rákérdezni. Most bemutatok három olyan pszichológiai tényeken alapuló taktikát, amellyel fényt deríthetsz ezekre a titkokra.

66843973.jpg

Tovább

Miért hatástalanok a motivációs videók és idézetek?

2017. november 22. - Martin Toth

Volt már olyan érzésed, hogy minden sínen van és a lehető legjobb irányba halad az életed? Járt már át az az érzés, hogy bármire képes vagy és bármit el tudsz érni? Láttad már magadat 10 év múlva, ahogy a karriered csúcsán állsz és mindent elértél, amit csak akartál? Nagyon felemelő érzés, amikor az ember szinte felrobban a motivációtól. De mi van akkor, amikor...

news6617.jpg

Tovább

Minden dolgozó legrosszabb rémálma: a rossz főnök

2017. november 18. - Müller.Péter

Éppen nagyon benne vagy a munkában, mikor az ajtó kinyílik. Jól tudod, hogy ki lép be az irodába, hiszen az ajtó csak másodpercek múlva csukódik be, jelezve, hogy az illető időközben minden munkatárson végigjáratta a szemét. Majd elindul. Miközben a léptei közelednek a gyomrod összeugrik és imádkozol, hogy ne a Te asztalodnál álljon meg. Mindannyian jól tudjuk, hogy ki az a valaki, aki bejött az irodába: az összes munkatárs rémálma - a rossz főnök!

wrong-degree-choices.jpg

Tovább

3 trükk, amivel látványosan produktívabbá válhatsz a munkádban

2017. november 10. - Müller.Péter

Megesett már veled, hogy koncentrálnod kellett egy fontos munkára, mégis alig jutott eszedbe valami és a figyelmed is teljesen szétszóródott? Biztosan, és ezzel nem is vagy egyedül: a koncentrációvesztés nagyon gyakori manapság és a többség nem is találja meg rá a megoldást. Pedig ez a probléma is kezelhető!166274916.jpg

Tovább