A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

12 inspiráló gondolat Steve Jobstól

2018. július 22. - Müller.Péter

Steve Jobs már sajnos 7 éve nincs köztünk, azonban számtalan dolgot hagyott ránk: elég csak kezedbe venni egy Steve Jobs által fémjelzett Apple készüléket, vagy megnézni egy zseniális előadást tőle. Ebbe a sorba tartozik egy-egy rövid idézet is, ezek közül gyűjtöttem most össze 12 darabot!

8_bit_steve_jobs_w1.jpeg

1. Az életed nagy részét a munka teszi ki, és az egyetlen módja annak, hogy igazán elégedett légy, ha igazán nagyszerű munkád van. Erre az egyetlen lehetőség az, ha szereted, amit csinálsz. Ha ezt még nem találtad meg, keress tovább. Ne add fel. Amikor a szíved megdobban, tudni fogod, hogy megtaláltad.

2. Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit.

3. Amikor 17 voltam, valahol olvastam egy idézetet, amiben azt írták "Ha minden napodat úgy éled, mintha életed utolsó napja lenne, egy nap biztosan igazad lesz majd." Nagy hatással volt rám, és az azóta eltelt 33 évben minden reggel megkérdezem magamtól a tükör előtt: "Ha ma lenne életem utolsó napja, akkor is azt szeretném csinálni amit ma tenni fogok?" Ha pedig túl sok egymást követő nap nem a válaszom, akkor tudom, hogy ideje megváltoztatni valamit.

A halál az a sors, melyben mindannyian osztozunk. Még soha senki nem úszta meg. És ennek így is kell lennie, hiszen valószínűleg a halál az élet legjobb találmánya. Ez változtatja meg az életet. Eltakarítja a régit, és helyet ad az újnak.

4. Emlékezz, hogy egyszer meg fogsz halni, ezért kerüld el azt a gondolati csapdát, hogy van vesztenivalód. Már most meztelen vagy. Ezért semmi nem indokolja, hogy ne a szívedet kövesd.

5. Az emberek gyakran nem tudják, hogy mit akarnak, amíg meg nem mutatod nekik.

6. Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! (...) Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.

00_a_doom_alkotoja_utalt_steve_jobsszal_dolgozni_cover-781x440.jpg

7. A leggazdagabb embernek lenni a temetőben, nem fontos számomra. Úgy feküdni le este, hogy valami csodálatosat tettem aznap, ez a fontos számomra.

8. Ha csak ülsz és figyelsz, észreveszed, milyen fáradhatatlan elméd. Ha megpróbálod lenyugtatni, az csak ront a helyzeten, de egy idő után mégiscsak megnyugszik, és amikor ez megtörténik, képes leszel arra, hogy egészen finom dolgokat is meghallj. Ez az, amikor intuíciód kezd kibontakozni, és kezded a dolgokat sokkal tisztábban látni, és kezdesz sokkal inkább a jelenben élni. Az elméd szép lassan lelassul, és a pillanat hatalmasra tágul. Sok olyat meglátsz, amit azelőtt nem láttál. Ez az elmélet, ezt kell gyakorolni.

9. Tudom, hogy a megfontolva haladásnak is megvan az előnye, de a magam részéről az ősrobbanást kedvelem

10. Amikor kirúgtak az Apple-től, az volt a legjobb dolog, ami valaha történt velem. A sikeresség nehézséget jelentett, és a helyébe az újrakezdés könnyedsége jött. Ez hozta el végül életem egyik legkreatívabb időszakát.

11. Meggyőződésem, hogy a tényezők fele, ami elválasztja a sikeres és a sikertelen vállalkozókat, az a tiszta kitartás.

gettyimages-101693461_0.jpg

12. Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak.


Kapcsolódó cikkek:

- 18 gondolat a modern üzleti gondolkodás és marketing úttörőjétől

- 10 gondolat az élő Vasembertől, Elon Musktól

- 21 milliókat érő üzleti gondolat


►►►►
 

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velem? Nézz szét a weboldalamon, vagy írj egy emailt az info@thebusiness.hu címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr8814128211
süti beállítások módosítása