A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

15 inspiráló gondolat az extrém kalandjairól híres, multimilliárdos Richard Bransontól

2018. május 18. - Müller.Péter

Richard Bransont, a Virgin Group örökifjú tulajdonosát kevés embernek kell bemutatuni. A brit üzletember mögött több világrekord kísérlet és rengeteg extrémebbnél extrémebb kaland (mint például az Atlanti-óceán átszelése egy hőlégballonnal) is áll és ezek mellett több sikeres vállalkozást is alapított az elmúlt évtizedekben. Richard Branson sajátos életstílusa és a vállalkozásról alkotott képe nem feltétlenül tartozik a követendő kategóriába mindenkinél, azonban a gondolataiból mindenképpen érdemes inspirálódnunk.

richard-branson-space-1-billion-usd-investment-saudi-arabia-1.jpg

1. Egy átlagos ember életének 80%-a munkával telik. A magánéletben a szórakozást keressük, de miért ne kereshetnénk munka közben is?

2. Higgyünk az elképzeléseinkben, legyünk a legjobbak! Ha hiszünk benne, hogy a saját utunkat kell járnunk, és ezt a lehető legnagyobb élvezettel kell tennünk, máris sínen vagyunk, és senkinek sincs igazán esélye, hogy letérítsen erről a pályáról.

3. Azt hiszem, hogy a robotolás és a szigorú munkaidő az univerzális, belső vállalkozói szellem teljes elárulása.

4. Az üzlet olyan, mint egy óriási sakk játszma - gyorsan kell tanulnod a hibákból.

5. Nem kellene vakon megbíznod egy vezető tanácsában. Inkább meg kellene kérdőjelezned azt.

6. Sokkal jobb lesz az életünk, ha „csak csináljuk”, amit kell, és a szenvedélyünknek élünk. Rendszerint azok élvezik legjobban az életet, akik kellőképp bátrak ahhoz, hogy nap mint nap azt csinálják, amit olyannyira imádnak. Ők azok, akik mernek kockáztatni, és akiknek ahhoz is van bátorságuk, hogy álmokat kergessenek.

7. Ha valaki felajánl neked egy csodálatos lehetőséget, és nem vagy benne biztos, hogy élni tudsz vele - mondj igent! Mert később már tudni fogod, hogyan járj sikerrel.

wp2210029.jpg

8. Kapcsoljuk csak ki a laptopot meg az okostelefont, és emeljük fel a hátsónkat: vár ránk a nagyvilág! Ahelyett, hogy egész életünket a képernyő előtt ülve töltenénk, próbáljunk meg rendszeres időközönként kikapcsolni mindent, és járjunk egyet a világban. Kezdjük a lakóhelyünk környékén, majd tágítsuk a látóterünket. Az élet nem főpróba, hanem maga az előadás! Annyi lebilincselő emberrel találkozhatunk, annyi izgalmas kalandban lehet részünk, és megannyi sokat ígérő kihívással nézhetünk szembe – nincs vesztegetni való időnk.

9. Ha ki akarsz lógni a tömegből, adj okot az embereknek arra, hogy emlékezzenek rád!

10. A komplexitás az ellenséged. Bármelyik idióta képes a dolgokat bonyolulttá tenni. A nehéz része, hogy egyszerűvé tegyük őket.

11. Soha nem vonhatsz le rossz követeztetéseket, ha úgy gondolkozol, mint egy olyan vásárló, aki új a te üzletedben.

12. Nincs fenségesebb dolog, mint amikor az életeddel és a munkáddal a saját szenvedélyeidet tudod követni egy olyan módon, mely a világot és így téged is szolgál.

13. Mindig kérd a szeretteid támogatását - szükséged lesz rá és ők szívesen megadják neked.

14. Tekintsük úgy, hogy éppen most éljük azokat a “régi szép időket”, amelyekre 20 év múlva majd ekként fogunk visszaemlékezni. Akkor hát miért nem mozgatunk meg eget-földet azért, hogy élvezzük is a jelent, amíg még megtehetjük?

15. Az üzleti lehetőségek olyanok mint a buszok, mindig jön egy másik. 


Kapcsolódó cikkek:

- 18 gondolat a modern üzleti gondolkodás és marketing úttörőjétől

- 10 gondolat az élő Vasembertől, Elon Musktól

- 21 milliókat érő üzleti gondolat

- 7 zseniális gondolat Steve Jobstól

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr3213967080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása