A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

5 vállalkozás ötlet, ami 0 forintból megvalósítható!

2018. január 21. - Müller.Péter

Az emberek fejében a mai napig ott lebeg a gondolat, hogy egy vállalkozás elindítása komoly tőkét igényel. Ez az állítás hosszú évszázadokon keresztül igaznak bizonyult, azonban a mai digitális világban egyre több és több vállalkozási lehetőség nyílik meg mindenki számára, amelyeknek egy része vagy alacsony tőkeigényű, vagy akár nulla forintból is elindítható.

small-business-websites-man-at-computer-open-for-business.jpg

Ma erre nézünk 5 példát is.

1. Tesztelj applikációkat!

Az okostelefonok és a tabletek elterjedése hazánkba is elhozta az applikációkat – és velük együtt az applikációk tesztelésének a lehetőségét. Minden nap ezerszámra válnak elérhetővé újabb és újabb applikációk, legyen szó akár egy nagy multinacionális cég, akár egy újonnan induló startup alkalmazásáról.

Ebből kifolyólag számunkra is nyitva áll a lehetőség, hogy elkezdjük a piac legnépszerűbb applikációit és feltörekvő alkalmazásait letesztelni és ezekről véleményt írni (opcionálisan videót csinálni). Az applikációk jelentős része ingyenes, mindenki számára elérhető, így egy okostelefonon kívül nem igazán lesz szükségünk másra.

A folyamatos cikkírás és videózás elvezethet oda, hogy egy idő után már cégek keressenek fel Téged, hogy teszteld le az alkalmazásukat és írj róluk véleményt – nyilván a megfelelő összegért cserébe.

2. Válj fordítóvá!

Magas szinten beszélsz egy, vagy több nyelven, írásban is jó vagy és könnyedén fordítasz le szövegeket egyik nyelvről a másikra? Akkor érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy kisebb cégeknek fordítói szolgáltatást nyújts.

Sok kis KKV kacsintgat a külföldi piacok felé és tervezgeti a jövőt a környező országokban, azonban a piacra lépés olyan kihívásokat tartogat számukra, mint például a weboldal szövegének és a termékleírásoknak a lefordítása, vagy a cég videóinak a feliratozása - a cég sajtóanyagairól, a jövőben tervezendő cikkekről és a közösségi médiabeli megjelenésekről már nem is beszélve.

Ezeknek a cégeknek fel tudod ajánlani a fordítói szolgáltatásodat és egy-egy partnerrel akár hosszú távra is leszerződhetsz.

3. Indíts egy saját blogot!

Egy saját blog elindítása az egyik legjobb lehetőség arra, hogy 0 forintból építs fel egy szép pénzeket termelő vállalkozást. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy egy blogger nem igazán tud pénzt keresni, azonban ez nagyon távol áll a valóságtól. Egy adott témában jó minőségű, egyedi tartalmakat gyártani kifizetődő, amennyiben megtalálod az arra vevő célközönséget.

Első körben meg kell találnod, hogy mi érdekel Téged. Szeretsz városokban mászkálni és az ottani atmoszférát megtapasztalni? Vagy imádsz étteremről étteremre járni és a legkülönfélébb ételeket kipróbálni? Akkor ez a Te témád! A lényeg, hogy valami olyat válassz, amiről akár hónapok múltán is tudsz majd írni és nem unsz bele már néhány hét után.

Ezt követően kezdj el írni és a tematika és a stílus majd kiforrja magát idővel. A jó tartalom pedig előbb vagy utóbb be fogja vonzani a közönséget a blogodra.

Ha már kialakul egy stabil olvasottság a blogodon és a tartalmadat is szívesen fogyasztják az emberek, akkor különböző cégek is megkeresnek majd együttműködés reményében, meghívást kapsz majd interjúkra és különböző eseményekre. Innentől pedig nem lesz gond azzal, hogy pénzt keress a blogoddal.blogger1.jpg

4. Segíts embereknek az önéletrajzuk megírásában!

Bár ma már szinte minden fontos információhoz hozzájuthat még az egyszeri munkakereső is arról, hogy hogyan írja meg profin a saját önéletrajzát, mégis a többség a mai napig minősíthetetlen anyagokat ad ki a kezéből (a HR szakemberek most bólogatnak).

Ha jártas vagy ezen a területen, akkor a kapu nyitva áll előtted: ajánld fel az embereknek a segítségedet az önéletrajzuk megírását illetően. Kezd a barátaiddal, vagy a közeli ismerősökkel és rajtuk keresztül juss el egyre több emberhez. Egy blog és néhány közösségi média felület – Facebook előnyben – sokat lendíthet az ügyfelek szerzésében.

Plusz szolgáltatásként felajánlhatod az ügyfeleid számára, hogy a motivációs levelüket is megírod.

5. Készíts chatbotot cégek számára!

A Facebookon 2017-ben indultak útjára a tömeges kommunikációt segítő chatbotok, amelyek nagyban megkönnyítették sok Facebook oldal dolgát. Ennek ellenére a legtöbb cég a mai napig nem rendelkezik chatbottal – pedig egy ilyen beprogramozása egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolnák.

Nem kell hozzá előzetes programozói tudás, a legtöbb esetben a józan ész, néhány információdús cikk elolvasása és egy kis gyakorlás már az átlag felhasználót is képessé teszi egy chatbot elkészítésére. A kereslet pedig megvan rá!

Az olyan oldalakon, mint a ChattyPeople, az Its Alive és a Chatfuel, már 1-2 óra alatt össze tudod rakni az adott cég számára (ingyen!), a megrendelt chatbotot.

 

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6713593121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása