A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Mennyit keresnek a legnagyobb hírességek az Instagramon?

2018. január 17. - Müller.Péter

Az Instagram ma már több, mint egy egyszerű közösségi média felület, ahol az emberek képeket osztanak meg egymással és a likeokat számolgatják. Az Instagram 2018-ra az egyik legnagyobb hirdetése platformmá vált a Facebook és a Youtube mellet, ahol gyakran forint milliók is mozognak bejegyzésenként egy-egy megrendelő és hirdető között.

business-instagram.jpg

Kezdjük először a legnagyobb számokkal, azaz mennyit keresnek a legnagyobb hírességek szponzorált bejegyzésenként az Instagramon: 

  • Cristiano Ronaldo közel 120 millió követővel rendelkezik Instagramon és olyan cégekkel működik együtt, mint a Nike vagy a Herbalife. Bejegyzésenként átlagosan 400.000 dollár üti a markát.
  • Selena Gomez büszkélkedhet a legnagyobb követőtáborral rendelkező Instagram profillal a világon. Ő még Cristiano Ronaldot is felülmúlja a maga átlagos 550.000 dollár fizetett bejegyzésenkénti bevétellel.
  • A toplistákon kap helyet a világhírű kosárlabdajátékos, Lebron James is, aki bejegyzésenként körülbelül 120.000 dollárt keres. 

A sztárok mögött ott vannak a feltörekvő influencerek is, akik közül sokan már több milliós követőtáborral rendelkeznek. Ők lemaradva, de még mindig egészen elképesztő összegekkel követik a nagyokat:

  • A divatblogger Zoella a 14.000 dollárral lesz gazdagabb minden egyes fizetett bejegyzése után (11 millió követő).
  • Cameron Dallas férfi modellként átlagosan 17.000 dollárt visz haza a fizetett együttműködések után (20 millió követő).

pexels-photo_5.jpg

Az úgynevezett „microinfluencerek” is egészen jó pénzeket tudnak keresni egy-egy szponzorált bejegyzéssel. A Business Insider adatai alapján egy:

  • 3-10.000 követővel bíró influencer 50 és 100 font között kereshet bejegyzésenként
  • 10-25.000 követőtáborral rendelkező személy már akár 100-180 fontot is elkérhet
  • 25-100.000 követőtáborral bíró influencer 180-350 fontot is elkérhet szponzorációnként. 

Innentől kezdve pedig mint láthatjuk a határ a csillagos ég (fontos, hogy az adatok az Egyesült Királyságra vonatkoznak, hazánkban ezek a számok csak a fentiek töredékén állnak)!

 

Források: Business Insider és HopperHQ

►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk az info@thebusiness.hu email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr8413572619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berelhetoreklamfelulet 2018.01.18. 08:34:21

Ez az írd csak le, hogy néhány szerencsés jónás mennyit keres, hátha néhány hülye picsa úgy dönt majd, hogy ebből fog megélni, mert hát jönnek a milliók, azt majd jó nagyot koppan, mert azt már senki sem mondja el neki, hogy a felhasználóknak még a 0.001% sincs benne azok között akik ilyen jól keresnek vele...

haXXor 2018.01.18. 09:42:15

@Berelhetoreklamfelulet: Pár éve én is megkerestem a poszt alján látható pénzeket az oldalaimmal és akkor még Insta sem volt. Bár, hogy mit szerettél volna leírni, arra nem sikerült rájönnöm mert ez üzlet aminek a bevétele nagyjából arányosan nő a látogatóid számával. 200 'látogatótól' kezdődően pedig már fizetnek is neked cégek ha megtalálnak/érdekes vagy nekik/akármi...

2018.01.18. 09:58:59

@Berelhetoreklamfelulet: ne aggódj, a "médiában szeretnék elhelyezkedni" karrierterveket dédelgető picsák már felfedezték az instagramot. Miután a Nyírpazonyi böllérnapokon rendezett szépségversenyen indulás, a kertévés énekes tehetségkutató, a modellkarriert ígérő tanfolyam és a Pierre "Análpápa" Woodman kasztingja (pucsíts à maximum), webcam show-zás se hozta meg a sikert, csillogást, munka nélküli milliókat, akkor a lányok rá fognak mozdulni az instagram kurvaságra. Mindegy, csak tanulni és dolgozni ne kelljen.

Berelhetoreklamfelulet 2018.01.18. 10:12:48

@haXXor:
Pont nemrég volt az indexen vagy valamelyik aloldalán/blogján egy post erről, hogy sok hülye picsa dédelgeti, hogy majd hogy meggazdagszik a semmittevéssel instán, azt közben nem, ezért írtam.
Nem mintha zavarna. Free fap material is free, az meg, hogy mi lesz velük hidegen hagy, csak majd utána ne siránkozzanak, mikor öngyilkos hajlamaik/depressziósak lesznek egy rossz döntés/elbaszott élet után.
süti beállítások módosítása