A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Pörgesd maximumra a teljesítményedet a külsőd segítségével!

2017. szeptember 15. - Müller.Péter

Valószínűleg nem is gondoltad, hogy a megfelelő megjelenés hatalmasat lendíthet a munkahelyi teljesítményeden. Pedig tény: a tökéletesen összerakott külső igazi aduász lehet bárki kezében, aki ki akarja hozni saját munkájából a maximumot.

businesswoman.jpg

Mit mond a tudomány?

Néhány évvel ezelőtt amerikai kutatók azt találták, hogy a jól összeválogatott ruhadarabok pozitívan befolyásolják teljesítményt.

Ezt az állítást egy kórházi kísérlettel támasztották alá.

A kutatók egy kórház orvosait két csoportra osztották. Az első csoportnak olyan fehér ruhákat adtak, amelyek teljesen úgy néztek ki, mint a standard kórházi ruhák, azonban azt mondták róluk az orvosoknak, hogy ezek festők ruhái.

A másik csoportnak ugyanilyen szerelést adtak, nekik pedig azt mondták, hogy ezek sima orvosi ruhadarabok.

Ezt követően elkezdték mérni az orvosok teljesítményét a páciensek visszajelzései alapján, majd néhány nap után szembeállították a két csoport eredményeit egymással. Meglepő módon a „festők” ruháit viselő csoportot a páciensek sokkal kevésbé látták magabiztosnak, megbízhatónak és hozzáértőnek, mint a második csoport orvosait.

Pedig a két csoport között egyetlen különbség volt: a rajtuk lévő ruháról alkotott képük. Az első csoport ruhái nem számítottak professzionális orvosi ruhadaraboknak – nem minősültek szakmai státusszimbólumoknak. Ez pedig tudat alatt negatívan befolyásolta az orvosok teljesítményét, hiszen a státusszimbólumuk elvesztése miatt alacsonyabban pozícionálták magukat a megszokottnál.

Ezek alapján hogyan pörgetheted fel a teljesítményedet a külsőd segítségével? 


A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy egy jól szabott, kifogástalan zakó erőt ad a viselőjének, míg egy elnyűtt póló nem sokat tesz hozzá a viselője önmagáról alkotott képéhez és ezen keresztül a teljesítményéhez sem.

Ezért próbálj meg mindig profin kinézni. Olyan ruhadarabokat válogass össze, amelyekhez társadalmi szinten erőt és státuszt társítunk. Jól szabott, tökéletes állású farmerekkel és szövetnadrágokkal, fehér és kékszínű ingekkel, zakókkal és elegáns fekete és barna bőrcipőkkel nem nagyon lőhetsz mellé – napszaktól és eseménytől függetlenül az év bármely napján tökéletes alapot adhatsz külsődnek és professzionálisan nézhetsz ki.

Végszóként:

Fordíts különös figyelmet a megjelenésedre! Gyakran éppen a külsőd tudatalattidra gyakorolt hatása a különbség a siker és a kudarc között.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr10012868170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása