A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

20 meglepő tény a milliárdos befektetések királyáról

2017. szeptember 03. - Müller.Péter

A világ egyik leggazdagabb embere, a milliárdos befektetések királya Warren Buffett néhány napja töltötte be a 87. életévét. A hatalmas vagyona ellenére Buffett nem szállt el önmagától, sőt: életútja bárki számára komoly tanulságokkal szolgálhat, a személyisége és az élethez való hozzáállása pedig példaértékű.  Ezért szeretnék bemutatni 20 meglepő tényt a világhírű milliárdosról.

warren-buffett-hd-wallpaper.jpg

1. Miközben az osztálytársai a nagy amerikai sportligákról és Hollywoodról álmodtak, a 10 éves Buffett a New Yorki Tőzsde egy tagjával ebédelt.

Ez a találkozó kettejük között Buffett apjának köszönhetően jött létre. A találkozón fogalmazódott meg először a fejében, hogy a jövőjét a befektetéseknek szentelje.

2. 11 éves korában vásárolta meg az első részvényét! A részvényeket 38 dolláért vásárolta és 40 dollárért adta tovább.

3. Buffett már tinédzser korában is 175 dollárt keresett havonta a Washington Post újság kiszállításával – többet mint a tanárai és az amerikai felnőttek többsége.

4. 16 éves korára 53000 dolláros vagyont halmozott fel. Persze ezt a pénzösszeget nem csak újságok kihordásával kereste meg. Golflabdákkal és bélyegekkel is kereskedett és egy kisebb játszóteret is fenntartott.

5. Nem vették fel a Harvard Egyetemre.

6. Példaképe, Benjamin Graham először nem akart Buffettel eggyüt dolgozni, mivel Buffett nem volt zsidó származású (Graham egy zsidónak tartotta fenn a helyet a cégében, mivel ekkoriban a zsidók nem igazán tudtak bekerülni a Wall Streetre).

Persze a fiatal Warren Buffett nem hagyta a dolgot annyiban és a későbbiekben sikerült is bekerülnie Graham cégébe.

7. Buffett részt vett Dale Carnegie egyik beszédtechnikai képzésén 21 éves korában. Buffett ekkoriban félt kiállni az emberek elé, ezért elhatározta, hogy változtat ezen – mint az életútjából is látjuk sikeresen. 

8. Buffett omahai házát 31500 dollárért vette 1956-ban. Azóta is ebben a házban él.

9. Buffettnek nincsen számítógépe az íróasztalán és okostelefon helyett is nyomógobos telefont használ. Mindenféle okos kütyük helyett egy enciklopédiát tart a dolgozó szobájában.

10. Élete során mindössze egyetlen egy emailt küldött el!

warren-buffett-wallpaper-for-laptop.jpg

11. Heti szinten  átlagosan12 órát bridzsezik. Gyakran éppen Bill Gates a partnere a kártyajátékban.

12. A napjai 80 százalékát olvasással tölti.

13. A vagyona 99 százalékát az 50. születésnapja után kereste meg.

14. Buffett vagyona nagyobb, mint Uruguay teljes GDP-je!

15. Buffett Bill és Melinda Gatessel karöltve sikeresen összegyűjtötte egy csoportba a világ leggazdagabb embereit, hogy azok vagyonukat szervezetten, jótékony célokra használják fel.

16. Buffett közel 30 milliárd dollárt adományozott jótékony célokra – ezzel ő áll Bill Gates mögött a második helyen.

17. 2013-ban Buffett naponta átlagosan 37 millió (!) dollárt keresett.

18. 2016 júliusában Buffett megdöntötte a saját maga által felállított korábbi adományozási rekordot. Ekkor 2.9 milliárd dollárt ajánlott fel több alapítványnak, többek között a Bill és Melinda Gates Alapítványak.

19. Vannak olyanok, akik dollar milliókat fizetnének azért, hogy együtt ebédelhessenek az élő legendával. Buffett 2000 óta minden évben megrendez egy jótékonysági eseményt, ahol az emberek licitálhatnak egy étkezésre vele. Ennek a nyertese magával vihet 7 ember és együtt ebédelhetnek a Smith & Wollensky étteremben Bufettel.

A legutóbbi nyertes 3.456.789 dolláros licittel nyerte meg a közös ebédet a befektetővel.

20. Véleménye szerint a pénz nem egyenlő a sikerrel. Warren Buffett a sikert az alapján méri, hogy hány ember szereti őt magát. Ahhoz pedig hogy szeressék, neki is egy szerethető embernek kell lennie.

 

Az írás time.com hasonló témájú cikkén alapul.

►►►►

Tekintsd meg médiaajánlatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr1612800488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása