A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Mennyit keresett Mayweather és McGregor a szombati történelmi boxmecssel?

2017. augusztus 29. - Müller.Péter

Kevés boxmeccs hozta jobban lázba a világot, mint a szombat esti Floyd Mayweather és Conor McGregor között lezajlott összecsapás. Egy dolog szinte teljesen biztos volt a meccs előtt: legyen bármi a végeredmény, mindkét sportolónak jól fog járni a pénztárcája.

mcgregor_vs_mayweather.jpg

Ez pedig be is jött! Persze a pontos számokat még nem tudunk mondani, de nagyjából be lehet határolni, hogy mennyi is az annyi.

Amit biztosan tudunk, hogy a két évvel ezelőtti Manny Pacquiao, Floyd Mayweather összecsapás televíziós bevételei körülbelül 400 millió dollárra rúgtak. Ha csak abban gondolkodunk, hogy a mostani összecsapás is legalább annyira jól fog teljesített, mint a két évvel ezelőtti mérkőzés, akkor bátran számolhatunk 400 millió dollárral – és ez még csak az USA tévés bevételeiből befolyt összeg.

Lépjünk tovább a jegyeladásokra. A Nevada államban található T-Mobile Aréna körülbelül 20.000 néző befogadására képes. A jegyek nyilvánvalóan egytől egyig elkeltek és nem is alacsony árakon. Még az olcsóbb jegyek is bőven meghaladták az 2000-2500 dolláros jegyárakat, a prémium jegyek pedig tényleg csillagászati áron keltek el.

A pontos adatok nem ismertek, azonban szakértők szerint a jegyeladások a 2 évvel ezelőtti Pacquiao – Mayweather összecsapás szintjén hozták, azaz 60-70 millió dollárral itt is számolhatunk.

A szponzorálásról is érdemes szót ejteni. A bokszolók ruháin lévő hirdetéseket csillagászati összegért értékesítették. Mayweather például a nadrágján lévő 6 darab hirdetésért 15.5 millió (!) dollárt kapott. A többi ruhadarabot is figyelembe véve körülbelül 25 millió dollárt keresett a szponzorálással.

mcgregor_2.png

A szakértők szerint a két résztvevő fél összesen 300 millió dollárt keresett a meccsel. Persze ez az összeg nem oszlik meg egyenlően kettejük között. Valószínűleg 70-30, vagy 75-25 az arány Mayweather javára.

Ez pedig azt jelenti, hogy:

- Mayweather körülbelül 220-240,

- McGregor pedig 60-80 millió dollárt keresett a mérkőzéssel.

 

►►►►

Tekintsd meg médiaajánlatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr9112788078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása