A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

4 hiba, amivel tönkreteszed a testbeszédedet

2017. augusztus 19. - Müller.Péter

Az ember testbeszéde gyakran több információval szolgál a környezete számára, mint az általa elmondott szavak. A testbeszéd bárki számára egy igazi aduász lehet, ha tudatosan és okosan használja. Nézzünk meg 4 hibát, amellyel tönkreteheted a testbeszédedet.

kezfogas.jpg

1. Ne kulcsold össze a karjaidat

Az összekulcsolt karok nem kommunikálnak túl sok pozitívat a beszélgetőpartnered felé. Azt üzeni, hogy nem értesz egyet a másikkal, illetve nem is igazán érdekel, hogy mit mond Neked. Továbbá határozatlanságra is utalhat és gyakran érezheti a partnered úgy, hogy szeretnél egyedül lenni és az ő társasága csak zavar téged.

A magad előtt összekulcsolt kezek általában szorongásra is utalhatnak például egy állásinterjú keretein belül. Ilyen esetben nem fogsz jó benyomást tenni az interjúztatóra, hiszen ha már most szorongsz, akkor mi lesz egy igazán húzós helyzetben?

Mindezek a problémák persze könnyedén orvosolhatóak: ne kulcsold össze a kezedet!

2. Tartsd a szemkontaktust

A szemünk gyakran árulkodó lehet. Ha nem igazán tartjuk a szemkontaktust a másik féllel, akkor azt üzenhetjük neki, hogy a mondandója nem fontos számunkra, illetve egy kényesebb téma esetén azt is jelentheti, hogy van valami rejtegetni valónk.

Azt, hogy Te igenis figyelsz a másik félre és fontos a mondanivalója számodra, egy egészséges szemkontaktussal alátámaszthatod.

Persze ne told túl a dolgot, hiszen egy hosszú ideig fenntartott, erős szemkontaktus feszültté teheti a másik felet és negatív hatással lehet a beszélgetésetekre.

body-language.jpg

3. Ülj egyenesen

Ha szó szerint szétfolysz a széken azzal nem teszel túl jó benyomást a veled szemben ülőre. Ezzel szemben ha egyenesen ülsz, akkor azonnal dominánsabbnak fogsz tűnni, hiszen a „rendelkezésedre álló teret” jobban uralod. Minél inkább uralod a körülötted lévő teret annál magabiztosabbnak és dominánsabbnak látszol mások szemében.

4. Figyelj a kézfogásodra

A kézfogás alapvető részét képezi a mindennapjainknak, mégis elfelejtjük néha a fontosságát. Az emberek a kézfogásból azonnal a másik személyiségére következtetnek.

A túl gyenge kézfogás az ingatagságra utal, míg a túl erős a túlkompenzálásra tehet erős utalást.

A kézfogás esetében a kulcsszó az arany középút és a határozottság. Egy határozott, közepesen erős kézfogás szemkontaktussal megspékelve tökéletes első benyomást tehet a másik félre.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr9512761986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása