A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Érd el minél előbb az eredményeidet!

2017. augusztus 15. - KovácsL

Nem mindig sikerül úgy haladni a céljaink felé, mint azt tervezzük. Ilyenkor érdemes olyan tipikus hibákat keresni önmagunkban, amelyek gátolják az eredményeink elérését.

eredmenyek.jpg

4 élethelyzet, amelyben meg kell vizsgálnunk a minket akadályozó problémákat:

  1. Amikor pontosan tudjuk, hogy mit és hogyan akarunk elérni, és ezt fel szeretnénk gyorsítani
  2. Amikor már érezzük, hogy mibe kellene belekezdenünk, (legyen szó az előadói készségeink fejlesztéséről, fogyásról, új vállalkozásról indításáról) de még nincs egy stratégiánk hozzá, amellyel elindulhatnánk az úton
  3. Amikor már fejlesztjük önmagunkat egy ideje, de még nincs ennek látható eredménye a körülmények szintjén (pl. anyuka, aki évek óta tréningekre jár, de még nem él olyan élet színvonalon, amin szeretne; vagy a srác, aki rengeteg tréningen részt vesz, mégis ideje nagy részét a számítógép előtt tölti semmittevéssel)
  4. Amikor tenni akarunk egy szebb és jobb életért, de nem igazán tudjuk, hogy mit is kéne csinálnunk (pl. egyetem melletti bizonytalanság)

9 hiba, ami visszahúzhat és amit orvosolnod kell a gyorsabb és nagyobb eredmények elérése érdekében

  • Önbizalomhiány
  • Időpazarlás (akár tudatos, akár tudtodon kívüli)
  • Belső erő hiánya (nehéz megtennünk valamit, a visszahúzó erő erősebb)
  • Rövidtávú gondolkodás (nem tudod, mikor lesznek eredményeid, és emiatt nem is csinálod amit kéne. Ha pedig csinálod, akkor már nem élvezed igazán, úgyhogy másba kezdesz)
  • Félrevezető "önfejlesztő" tanácsok (pl.: minden csak rajtad múlik; csak eléggé kell akarnod és, sikerül; csak hagyni kell, és az univerzum mindent megad neked; mindig pozitívan kell gondolkodnod; ha nekem működött, neked is fog; a jó a legjobb ellensége)
  • Önszabotázs
  • Nem megfelelően menedzseled magad (túl sok nagy projekttel foglalkozol egyszerre,  túl nagy lendülettel csinálsz mindent)
  • Nem látod valóságosan magadat, vagy az élethelyzetedet (például ha még csak kétszer adtál elő, akkor ne hidd magadat profi előadónak)
  • Irracionális módon gondolkodsz (pl. még több belső munkával akarod megváltoztatni a KÜLSŐ körülményeket; vagy igyekszel jó ember lenni, és csak ennek következményeként vársz arra, hogy megtaláld életed szerelmét)

Ha a felsoroltak közül bármelyik jellemző rád, akkor biztos lehetsz benne, hogy az nagy akadályokat gördít a kiemelkedő eredményeid elérése elé.

Azonban ha felismered ezeket a problémákat magadban, akkor hatalmas lépést teszel előre. Végre tudni fogod min kell dolgoznod nap mint nap, és tudni fogod azt is, hogy mit kell elkerülnöd a jövőben.

Ha pedig szeretnéd még jobban felpörgetni a saját fejlődésedet és nyitott vagy az új nézőpontokra, akkor ajánlom figyelmedbe a következő könyvet!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr5912745900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása