A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Geszti Péter és a hosszútávú siker 3 titka

2017. augusztus 11. - Müller.Péter

Legyen szó zenéről, reklámokról, médiáról, lovas vágtáról vagy Rapülőkről, egy név mindig eszünkbe jut: Geszti Péter. Péter napjaink egyik legsokoldalúbb személye, akinek az üzleti sikereiből mindannyian tanulhatunk.
geszti_1.jpg

1. Merj nagyban gondolkodni

Geszti Péter mindig is ismert volt arról, hogy nagyobbnál nagyobb projekteket álmodott meg - majd vitte sikerre. Talán a legismertebb példa erre a Nemzeti Vágta esete.

Péter a külföldi utazásai során azt tapasztalta, hogy az ott látottakhoz képest Magyarországon nincs egy olyan nemzetet összekovácsoló esemény, mint amilyen Németországban a Müncheni Sörfesztivál, vagy Brazíliában a Riói Karnevál.

Innen jött a Nemzeti Vágta ötlete, amelyet Péter egy olyan országimázs fesztiválnak álmodott meg. Egy olyan eseményt amire tényleg fel fog figyelni a világ és ami összehozza a magyar vidék különböző kulturális sajátosságait és egyedi értékeit.

A Nemzeti Vágta nem maradt álom. 2008-ban Péter álma valóra vált és óriási idő és energiabefektetés árán egy igazi országimázs fesztivál indult útjára – amely azóta is évről évre megrendezésre kerül.

Persze nem kell mindannyiunknak Nemzeti Vágtában gondolkodnia. Azonban ha el tudjuk hinni, hogy a legnagyobb álmainkat kemény munkával, rengeteg tanulással és rengeteg befektetett energiával meg tudjuk valósítani, akkor már nagy lépést tettünk az igazán nagyszabású teljesítmények felé.

geszti_3.jpg

2. Ne a pénz legyen az első

Teljesen normális, ha egy kiválóan elvégzett munkát jól megfizetnek – nagy gond lenne, ha nem így történne. Azonban a fizetésnél sokkal fontosabb kell legyen, hogy a munkánkkal értéket állítsunk elő, valami nemesebb cél beteljesülését szolgáljuk és ne csak a saját pénztárcánkat bővítsük.

Geszti Péter esetében visszatérhetünk a Nemzeti Vágtás példához. A Vágtát nem azért álmodta meg elsősorban, hogy azzal hatalmas pénzeket keressen. Sokkal fontosabb volt számra, hogy egy olyan életérzést tudjon átadni, amelyre addig csak kevesen voltak képesek: a büszke magyarság érzését a gazdag magyar kultúra összehozásán keresztül.

Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell mondani a pénzről, vagy hogy a pénz ne lenne fontos. Arról van szó, hogy az egyszerű anyagi motiváció önmagában nem elég: nem fog átlendíteni a nehezebb időszakokon, nem fog nagy teljesítményekre sarkallni és nem fogja meghozni önmagában a boldogságot.

Úgy nem lehet semmit létrehozni, ha közben már eleve az értékesítésén gondolkodsz. Azt utólag kell kitalálni. - Geszti Péter

geszti_2.jpg

3. Merj váltani

Az életünkben gyakran érünk olyan vízválasztókhoz, amikor úgy érezzük, hogy egy teljesen úgy irányba kellene elindulnunk - legyen szó itt munkahelyről, költözésről, szemléletváltásról, bármiről.

Ennek az érzésnek a kialakulása több dologra is visszavezethető: nem találunk már új kihívásokat, beleuntunk az adott dologba, nem is volt nekünk való az eddigi tevékenységünk, szeretnénk magunkat egy új területen kipróbálni, stb.

Geszti Péter is gyakran ért ilyen vízválasztókhoz a pályafutása során. Ha elvesztette az érdeklődését az adott munka iránt, akkor inkább kilépett – ilyen volt például az igen népszerű X-Faktorból való távozása is.

Pályafutása során többször is tevékenységet váltott és ebből kifolyólag számtalan dologban próbálta ki magát. Ennek eredményeként alakult ki a mai igencsak sokrétű tevékenységi köre, amelyben kiemelkedő sikereket ért el és ér el a mai napig is.

Mint ahogy Péter példája mutatja, a váltás jó. Váltani kell. Benne maradni olyan dolgokban, amelyek nem ösztönöznek újabb erőfeszítésekre, nem tesznek hozzá az életedhez. Ha tudsz válj meg tőlük, és keress egy másik irányt.

 

Ha szeretnél Geszti Pétertől tanulni, érdekel a vállalkozás és a kreatív marketingmódszerek világa, akkor figyelmedbe ajánlom új rendezvényét, a Geszti Péter Specialt. Ez egy egész napos szeminárium lesz októberben, amelynek a középpontjában a sikeres márkaépítés és a hatékony marketingkampányok állnak majd. Marketingeseknek és vállalkozóknak különösen ajánlott!

Tudj meg többet ide kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr4512740894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása