A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

4 tény az agyadról, ami bizonyítja, hogy bármire képes vagy

2017. augusztus 05. - Müller.Péter

Az emberi agy működésének számtalan területe még ma is rejtély, de a tudomány fejlődésének köszönhetően egyre több, korábban rejtett dolog kerül napvilágra az agyunkkal kapcsolatosan. Most szeretnék 4 olyan tényt bemutatni neked, amely bizonyítja, hogy az agyunkkal bármire képesek lehetünk!

agy_1.jpg

1. Meg tudjuk változtatni a gondolkodásunkat

Az agyunkban megjelenő gondolatoknak tényleg erejük van. Ha valamire - például egy nagyobb teljesítmény elérésére - úgy gondolunk, hogy mi azt képtelenek vagyunk megcsinálni, akkor ez a gondolat csak erősödni fog az agyunkban és tényleg egyre távolabb fogunk kerülni tőle.

Ezzel szemben, ha az előttünk álló kihívásokra úgy gondolunk, mint teljesíthető dolgokra, akkor minden alapjaiban fog megváltozni. Ez a gondolat szöget fog verni a fejedben és egyre közelebb fogsz ahhoz kerülni, hogy az adott kihívást tényleg teljesíteni tudd.

2. Az agyunk sohasem pihen meg teljesen

Napközben az agyunk folyamatosan pörög, döntések százaiban kell segítenie és mindig az éppen előttünk álló feladatok megoldásán kell dolgoznia.

Ez a pörgés azonban akkor sem áll meg, amikor alszunk. Meglepő módon az emberi agy még aktívabbá válik alvás közben, mint ébrenlétkor.

agy2.jpg

3. Az agyunk nem tesz lényegi különbséget a fantázia és a valóság között.

Az agyunk minden egyes gondolatunkra reagál, függetlenül attól, hogy az a gondolat valós, vagy csak a fantázia szüleménye. Éppen ezért látja rengeteg ember sokkal szebbnek és jobbnak a világot, mint amilyen az valójában.

Gyakran ez a dolog ránt ki minket a legmélyebb gödörből és ez teszi lehetővé számunkra a leghihetetlenebb teljesítmények véghezvitelét is.

4. Az agyunk a gyakran „robotpilóta üzemmódba” kapcsol 

Nem irányítjuk tudatosan minden pillanatban a gondolataink áramlását – olyannyira, hogy a napi gondolataink legalább fele tudattalanul is a múltból származik. Egy pesszimistának gyakran ezért nehéz megváltoztatnia a saját világnézetét, hiszen a tudattalan gondolatainak a többsége a korábbi fájdalmairól szól.

Tudatosan persze be tudunk csempészni olyan gondolatokat az agyunkba, amelyek örömet okoznak és amelyek erőt adnak a mindennapokban. A tudatossággal többségében legyőzhető a pesszimista világlátás is.

 

A cikk a brightside.me írása alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr4912718340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása