A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Gyökeresen megváltozott a vállalkozókról alkotott képünk

2017. augusztus 02. - Müller.Péter

Meglepő eredmények születtek a magyar fiatalok vállalkozó kedvét illetően - a Minner.hu kérdőívét több, mint 1100 16 és 30 közötti fiatal töltötte ki.
1_3.jpg

A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy a hazai vállalkozókat övező negatív kép szinte teljes egészében eltűnt az emberek fejéből. A válaszadók 95 százaléka pozitív véleményt írt a vállalkozókról – a korábban oly népszerű negatív gondolatok, mint a mutyizás, adócsalás és átverés szavak szinte teljes egészében eltűntek a válaszadók fejéből.

További érdekesség, hogy a válaszadók többsége még mindig ragaszkodik az online jelenléttel megtámogatott offline vállalkozásokhoz. Ez erősen szembemegy a nyugati országokban megfigyelhető trendekkel, ahol a vállalkozni vágyó fiatalok nagy része startup formátumban, vagy teljes egészében online vállalkozásban gondolkodik.

A tőkeszerzésre irányuló kérdés is érdekes eredményeket hozott. A többség még mindig a saját pénzét használná vállalkozásindításhoz, de egyre inkább teret nyernek a pályázati pénzek és a közösségi finanszírozású kampányok is.

A kutatási eredményeket az alábbi infógrafikán láthatod:

minner_infografika.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6312710904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása