A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

4 jel, hogy munkahelyet kéne váltanod

2017. július 12. - Müller.Péter

Nem könnyű elhagyni a meleg fészket, ahol évek óta dolgozol, ahol minden és mindenki ismerős. Néha pedig muszáj, és ezt jó a lehető leghamarabb felismerni. 4 olyan jelet gyűtöttem ma össze, amelyek arra utalnak, hogy érdemes lenne váltanod!

elon_2.jpg

1. Szorongás

Érezted már úgy reggelente, hogy összerándul a gyomrod már a munka gondolatától is? Hogy bárhova máshová szívesen mennél, csak a munkahelyedre nem. Akkor nem vagy egyedül. A szorongás nagyon gyakori probléma a munkavállalók körében. Számtalan oka lehet: egy goromba főnök, aki még a legjobb munkádat is a földig gyalázza, munkatársak, akikkel képtelenség kijönni vagy olyan kitűzött célok, amelyekkel közel sem tudsz azonosulni.

Sajnos a szorongásra nincs túl sokféle gyógyír. Megpróbálkozhatsz keményebben dolgozni, vagy elfogadni a főnök folyamatos kioktatását, de ebben az esetben még inkább befelé fogsz fordulni, még többet fogsz stresszelni és ugyanúgy szorongani fogsz minden reggel.

2. A motiváció teljes hiánya

Nem sok rosszabb van annál, mint motiválatlanul dolgozni menni. A motiválatlanságnak a szorongáshoz hasonlóan rengeteg oka lehet: a teljesítmény alapú bérezés teljes hiánya, monoton munkakör, vállalati célok hiánya, vezetői inkompetencia, ésszerűtlen céges működési elvek, előrelépési lehetőségek beszűkülése stb. Sajnos a felsővezetőkön kívül ezekre a tényezőkre szinte senki nem tud hatást gyakorolni, ezért ha a hierarchia alacsonyabb szintjén helyezkedsz el, akkor vagy elfogadod a munkádat úgy ahogy van és robotolsz motiváció nélkül tovább, vagy új kihívások után nézel.

3. Az adott munka nem neked való

Gyakran megesik, hogy az ember egy olyan munkahelyen vagy munkakörben dolgozik, ami nincs harmóniában az ő beállítottságával, képességeivel és céljaival. Nem leszel jó virágárus, ha ki nem állhatod a virágokat. Hiába ültetünk le egy extrovertált jó kommunikációjú pörgős srácot az Excel táblázatok elé, se türelme, se motivációja nem lesz hozzá. Rengeteg hibával fog dolgozni. És hosszú távon csak a veszteséget fogja generálni. De mennyivel jobban teljesítene egy értékesítői, vagy valamiféle szervezői pozícióban, ahol tényleg kiélheti magát, kommunikálhat az ügyfelekkel és kamatoztathatja a kiváló beszélőkéjét.

Ha te vagy ez az extrovertált, kreatív, kommunikatív srác, akkor jobban teszed ha felállsz az Excel mögül, és valami olyan munkát keresel, amiben ki tudsz teljesedni, amit szívesen csinálsz és amiben tényleg igazán kiválóvá válhatsz.

4. Nem találsz új kihívásokat

Nagyon könnyen bele lehet unni abba a munkakörbe, ami semmiféle új kihívást nem tartogat az ember számára. Persze van aki nem is szeretne új kihívásokba ütközni, de a többség vágyik a változatosságra és az új dolgokra.

A kihívások hiánya akkor válhat igazán problematikussá, ha az adott pozícióból a munkavállaló nem léphet előre. Ebben az esetben ugyancsak be fog ütni a második pontban említett motiválatlanság és az ember szép lassan belefásul a munkájába. Egyre kevésbé lesz kedve reggelente bemenni dolgozni és ott teljesíteni. 


Kapcsolódó cikkek:

Minden dolgozó legrosszabb rémálma: a rossz főnök

Milyen az ideális munkahely?


►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk a hu.businessblog@gmail.com email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6512375797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.28. 10:02:03

A munka mindig kényszer.

Az én egyetlen motivációm pl. a hónap utolsó napján a banktól az sms, hogy jóvá lett írva számlámom a havi bérem.

driopios 2017.03.28. 10:38:41

@MaxVal BircaMan HJCD: Azt gondolná az ember, hogy a Fidesz legalább hetente fizet. Jó tudni, hogy havi elszámolás van nálatok. Köszönjük az érdekes kulisszatitkokat!

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2017.03.28. 10:41:52

Sejthető volt, hogy nem meggyőződésből vagy kgbérenc :)

driopios 2017.03.28. 11:01:33

@Translator +X+: Meggyőződésből az, de a pénz is fontos.

haha2 2017.03.28. 11:06:43

Sokszor nem a munkával van probléma, hanem azokkal az értelmetlen szabályokkal, amiket a cégek betartatnak. Úgy érzem magam, mint a börtönben. Nem lehet bármit leírni emailben vagy mondani telefonon, mert ellenőrzik. Állandóan felesleges ügyek vannak, értelmetlen elvárások, meetingek. A cég gördít akadályokat a tevékenység elé.

2017.03.28. 11:43:29

@haha2: ez a 3-as pontnak tűnik. menj birkapásztornak akkor kevesebb a szabály és azt csinálod amit akarsz nem amit a munkaadód akar.

Boka1 2017.03.28. 12:25:04

A jó munkahely csak választás kérdése. Igaz, erre már csak 30 év körül jön rá az ember, amikor már biztos egzisztenciája van.

laci_52 2017.03.28. 13:09:12

Jó cikk, hozzátenném, mostanában fordult úgy a világ, hogy könnyebbé vált a munkahelyváltás. Úgyhogy aki a cikkben leírtakat tapasztalja saját magán, bátran gyürkőzzön neki és keressen másik munkahelyet!

kvadrillio 2017.03.28. 23:47:25

TELE A MAGYAR PARLAMENT ZSIDÓKKAL ??? ÉS KIK VÁLASZTOTTÁK EZEKET MEG ???!!!
Publicisztika :: 2017. március 27. 10:19 :: Hozzászólások Szijjártó Péter Magyarországot képviselő minisztériuma engedi, hogy egy zsidó újságírónő a szájába vizeljen Reklám Egészen nyilvánvaló, hogy a mai világban racionálisan gondolkodni tilos. Tényeket közölni és továbbítani gyűlöletkeltés. Oroszországról és vezetőjéről jót mondani például halálos bűn. De most azért mégis megpróbálunk ellene menni a fősodornak, hiszen az sokkal kellemesebb, mint szolgai módon térden csúszni és úszni vele. Vagyis a szennyáradattal. Szombaton, nem sokkal dél után egy hosszabb ismertetőt posztolt itt ki Hering József kolléga. Akinek megvan az az igen szélsőséges tulajdonsága, hogy arabul és héberül is tud. Máris rossz indulás. A tőle megszokott precizitással ismertetett egy cikket a vezető izraeli napilap szerdán megjelent számából, így vezetve be annak ismertetését: A Má’áriv című vezető izraeli héber nyelvű napilapban szerdán megjelent egy Magyarországra, a magyarságra és a budapesti kormányra a migránsok ürügyén sarat dobáló, hazugságokkal, pontatlanságokkal és ferdítésekkel átszőtt hosszú, dagályos cikk. Az Izraelben futtatott újságírónő fölsorolja mindazon hazugságokat, amelyek a 2015 nyarán elszabadult sáskajárás óta, s azzal kapcsolatban hazánk lejáratására már napvilágot láttak a magyarországi és a nemzetközi sajtóban. Az izraeli lapnak és írójának nem tetszik, hogy kerítéseket építünk a határon, a magyar határokon nem lehet szabadon ki-bejárni, s elítéli a sáskajárás föltartóztatására irányuló legutóbbi országgyűlési törvényhozást. Rasszisták, antiszemiták és idegengyűlölők vagyunk, amit a cikkíró azzal is „alátámaszt”, hogy mindezt az Izraeli Külügyminisztérium egyik, nevének elhallgatását kérő magas beosztású munkatársának a szájába adja. Mi meg továbbra is várjuk, hogy mikor kér magyarázatot az izraeli féltől a Bem József téri Külügyminisztérium az ilyen jellegű gyalázkodásokért.
Forrás: kuruc.info/r/7/170979/
edmonddantes Adidit Addide • egy napja

Tetszik vagy nem Magyarorszag a magyar politikai elet vezetese Izraeli ellenorzes alatt all...Ebbol alkotmanyos legalis kiut ma mar nincs. Minden mashoz meg elegendo es megfelelo "emberanyag" nincs.....Amig ez valahol valahogyan meg nem szervezodik addig sajna ez van ami....
7

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Bussanyi Vojtech edmonddantes • egy napja

Mámég a Vona is megtért ! Bevilágosodott !
4

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
Manfred Mano Adidit Addide • egy napja

Tán nem Vona hanukázik boldogan te debil!!Egy igazi Jobikos veletek ellentétben ismeri,hogy a Német legfelsőbb bíróság 1976/214-es ítélete kimondja,hogy a német megszállás után mindenért ők a felelőssek és nem mi,mint a zsidó hazugságok és a velük gazsulűáló fideszügynökök állítják!
4

Válasz

Megosztás ›

Profilkép
József Kiss Manfred Mano • egy napja

Sajnos a magyar Parlament azóta kicserélődött !Szinte minden pártban ott virítanak a faragott makkosok !Mivel ezt nem lehet kikerülni csak ha tömeg követeli hogy ne párt alapon hanem személyesen lehessen valaki képviselő és vissza hívható legyen.De amíg Dél Korea még a miniszterelnök nőt is meg tudta bukttatni a magyar SOSEM fogna öss

Amorphis 2017.03.29. 08:12:07

Sajnos a munkavállalók csekély töredéke tud olyan helyen dolgozni, ahol mindenki jófej, érdekes a meló, tele kihívásokkal, évente előreléphetsz és még jól is fizet. Ilyen munkahely talán nincs is. Valamilyen téren kompromisszumot kell kötni. Nagy kérdés az is, hogy az ember mennyire piacképes. Néhány slágerszakmán kívül (műszaki mérnök, IT) a legtöbb szakterületen azért nem kapkodnak két kézzel az ember után, örül ha talál valami elfogadható munkát. A posztban leírtak alapján nyilván 10 ől 9 ember magára ismer, de ebből talán 1 akinek tényleg reális lehetősége van érdemben váltani... Szóval ez nem csak felismerés és elhatározás kérdése.
süti beállítások módosítása