A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A magabiztosság rejtett titka

2017. június 14. - Müller.Péter

A magabiztosság gyakran jelentheti a különbséget a siker és a teljes kudarc között. Egy erélyes fellépés és egy tökéletesen előadott prezentáció kimenetele erősen összefügg a magabiztossággal – amelynek sokan híján vannak.
2_1.jpg

Szerencsére az önbizalmunkra jelentős hatást gyakorol egy általunk könnyedén befolyásolható tényező: a megjelenés.

A kiváló megjelenéshez tudat alatt magasabb társadalmi státuszt és magasabb intelligenciaszintet társítunk. A jó megjelenésű embereket megnyerőbbnek, sikeresebbnek és önállóbbnak látjuk, mint átlagos megjelenésű társaikat. Ezekkel a tulajdonságokkal önmagunkat is felruházzuk esztétikus és igényes megjelenés esetén, így ezek önbizalmunk forrásaivá válnak.

A kérdés adott: hogyan alakítsunk ki egy olyan megjelenést, amely pozitív hatással van önbizalmunkra

1. Öltözködés

Az igényes és esztétikus megjelenés az öltözködéssel kezdődik. A jól összeválogatott ruhadarabok a külvilág számára profizmust sugallnak, viselőjük pedig ezzel egy időben magabiztosabbnak érzi magát.

Az öltözködés tekintetében nincs új a nap alatt: az igényes öltözködés alapjai a mai napig is a klasszikus alapdarabok. Jól szabott, tökéletes állású farmerekkel és szövetnadrágokkal, fehér és kékszínű ingekkel, galléros pólókkal, zakókkal és elegáns fekete és barna bőrcipőkkel nem nagyon lőhetsz mellé – napszaktól és eseménytől függetlenül az év bármely napján tökéletes alapot adhatsz külsődnek.

9.jpg

2. Hajviselset

A megjelenés következő kulcstényezője a hajviselet. Az öltözködéssel ellentétben itt a genetikai korlátok miatt nincs mindenkinek olyan széles mozgástere.

Ökölszabályként elmondható, hogy a tökéletes megjelenés érdekében ne kísérletezz extrém frizurákkal, mert egy teljes külsőt tehetnek tönkre. Ehelyett inkább használd ki a hajad természet adta tulajdonságait, a hajad szerkezetét és a fejformád által biztosított lehetőségeket. Ebben segíthet egy tapasztalt profi fodrász, aki egy pillantás alatt látni fogja, hogy mi illik hozzád a legjobban, ha a maximumot szeretnéd kihozni külsődből.

3. Fogak

A fogaid állapota legalább olyan fontos része a megjelenésednek, mint az előző pontok. Míg egy egészségtelen, össze-vissza álló, fogkővel tarkított fogsor tönkreteheti a külsődet, addig egy egészséges és esztétikus fogsor még kiválóbbá varázsolhatja azt.

Nyilván nem születik mindenki tökéletes fogsorral – a jó hír az, hogy nem is kell. A Dentop Center a legkülönfélébb fogászati problémákra ad profi és szakszerű megoldásokat lézeres kezeléseivel, fogmegtartó módszereivel, esztétikai fogászati megoldásaival, implantátumaival és még sok más eszközzel.

stocksnap_7zgvcpq3n7.jpg

4. Testbeszéd

A profi testbeszéd a megjelenésedet még egy szinttel magasabbra emelheti. Az egyenes testtartás, a magabiztos kézmozdulatok, a meleg mosoly, a felemelt fej és a kitartott szemkontaktusok mind-mind hozzájárulnak megjelenésed minőségéhez.

Gyakorlatilag a profi testbeszéd a különbség a jó és a kiváló között. Ez az a pont, ahol az egész megjelenésed összeáll egy harmonikus egésszé. És ez az a pont, amit talán a legnehezebb elsajátítani és amely a legtöbb odafigyelést igényli. Azonban ne feledd: a kiváló megjelenés magabiztosságod rejtett titka – érdemes dolgoznod rajta.

Kapcsolódó cikk:

Pörgesd maximumra a teljesítményedet a külsőd segítségével!


►►►►

Szeretnél üzleti kapcsolatba kerülni velünk? Írj nekünk a hu.businessblog@gmail.com email címre!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr1012592173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása