A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

3 tipp, amelyet minden sikerre vágyó embernek meg kell fogadnia

2017. június 08. - Müller.Péter

Sikerkönyvek tucatjai próbálják lerántani a leplet arról, mi tesz valakit sikeresebbé az átlagosnál. Számtalan különböző  recepttel állnak elő, azonban van 3 gondolat, amely mindegyikben megjelenik. Ezekről lesz most szó!

3.jpg

Találd meg a helyes irányt

Számtalan ember beleszalad abba a hibába, hogy egyszerűen pénzügyi alapon dönt egy bizonyos szakma és egy bizonyos karrier mellett. Tényleg jó dolog mérnöknek, közgazdásznak vagy informatikusnak lenni, azonban gondolj bele jobban: komolyan érdekelnek téged ezek? Szívesen mész be nap mint nap dogozni? A pénzbeli motiváción kívül van bármi más indok, amellett, hogy az adott munkát végezd?

Nyilván a legjobban fizető szakmákban is számtalan olyan ember van, aki imádja a munkáját. Azonban őket nem csak a pénz motiválja. Valószínűleg ők akkor is ilyen területen dolgoznának, ha nem keresnének vele ilyen jól.

Ha nem csak egy egyszerű munkára, hanem egy igazi hivatásra vágysz, akkor keresd meg azt, ami tényleg lázba hoz, amit tényleg szívesen csinálsz. Ami mindig örömmel tölt el, és amivel szinte repül az idő. Elég lesújtó hosszútávon napi 10-12 órát robotolni egy munkakörben csak azért, hogy sok pénzt keress.

Olyan munkát válassz, ami igazán örömmel tölt el! Akkor egész életedben nem kell dolgoznod, csak a hobbidnak élhetsz. És még pénzt is kapsz érte! - Makó Gábor

4.jpeg

Ne hagyd abba a tanulást

Emberek millió lépnek ki minden évben az egyetemek és főiskolák kapuin abban a hitben, hogy ők már minden tudással fel vannak vértezve, amelyre csak szükségük lehet. Sokan szinte soha nem fognak még egy könyvhöz nyúlni, soha nem fogják fejleszteni a képességeiket és összességében lemondanak a tanulás bármely formájáról.

Persze a valóság hamar kiosztja az első pofonokat nekik. A szakmai tudás gyakran 2-3 év alatt teljesen elavul az elképesztő sebességű fejlődés miatt. Aki nem tartja a lépést hamar lemarad. Aki pedig lemarad, nem fog tudni megfelelően érvényesülni.

gettyimages-468839615-56df2bdb5f9b5854a9f6ab4c.jpg

Vedd körül magad a megfelelő emberekkel

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a minket körülvevő környezet milyensége. A hozzánk közelálló emberek életfelfogása, viselkedése és tudatossága gyakorlatilag teljesen meghatározza azt, hogy mi meddig fogunk eljutni.

Egy negatív, állandóan panaszkodó környezetben, ahol nincs helytálló jövőkép, nem fogsz tudni előrehaladni. Visszafogják a teljesítményedet, és legyintenek a céljaidra. Azonban egy hozzád hasonlóan céltudatos közösségben nem lesz megállás: el fogod érni amit akarsz. A támogatás, a pozitív hozzáállás és a tudatosság egy ilyen környezetben átragad többi emberre is. Csak ilyen személyekkel körülvéve lehetsz igazán boldog és elégedett. És csak ilyen környezetben teremtheted meg magadnak azt az életet, amiről mindig is álmodtál.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr4612577325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása