A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Hogyan haladj a céljaid felé – még akkor is, amikor mélyponton vagy?

2017. június 05. - Müller.Péter

Biztosan te is érezted már úgy az évek során, hogy megrekedtél életed egy bizonyos pontján és nem igazán tudtál kilábalni az adott szituációból. Ilyen helyzetekben az ember motiválatlanná válik, egyre kevésbé érzi jól magát a bőrében, még a negativitás is feltör benne.  A kérdés adott: hogyan mászhatunk ki ezekből a szituációkból?

freelancer-sitting-on-desk-reviewing-paperwork-and-holding-tablet-532439992-58daa7645f9b584683635f12.jpg

1. Tanulj meg céltudatosan élni

Legtöbbünknek megvannak a magunk ötletei arról, hogy mit is szeretnénk az életben. Sokan ezek eléréséhez komplett tervekkel állnak elő és merészebbnél merészebb ötleteket gyártanak. A többség azonban leragad ennél a „gyártási” periódusnál és ráül az ötleteire.

Nyilvánvalóan könnyebb álmodozni és elképzelni álmaink beteljesülését, mint elindulni a bizonytalanba, a céljaink felé. Azonban az "én egy nap ezt fogom" nem elég, mert ez a bizonyos nap így soha nem fog eljönni. Ma kezdj neki, ma tedd meg az első lépést.

A jövőbeli kiválóság, a csodálatos családi harmónia, a baráti kapcsolatok, az irigylésre méltó karrier és minden ezekkel járó dolog egy folyamat eredménye. Egy olyan folyamat eredménye, amely csak lépésről lépésre épül fel, és amely megkívánja, hogy a céljaid folyamatosan a szemed előtt lebegjenek és nap mint nap tegyél értük.

1_1.jpeg

2. Fizesd meg az árát

Álmaink beteljesülése komoly áldozatokat követel meg tőlünk. Gondolj a kisgyerekre, aki éppen járni tanul. Minden vágya, hogy ő is együtt futkoshasson a bátyjával, de persze ez nem megy egyik pillanatról a másikra. Rengetegszer veselkedik neki, hogy végre összejöjjenek az első lépések, de időről időre visszahuppan a földre. Egyszer, tízszer, százszor. És végül sikerül neki. Sok próbálkozás után, rengeteg befektetett időt és energiát követően.

Hasonlóan a járni tanuló kisgyerekhez, mi sem fogunk megkapni mindent azonnal. A nagyszerű dolgokért meg kell küzdeni.

Egy sportolónak a kiváló karrier befutásához több ezer óra fegyelmezett és céltudatos felkészülésre van szüksége, hogy egyáltalán labdába rúghasson a konkurencia mellett. Amíg a barátai buliznak addig neki ki kell pihennie az aznapi edzés fáradalmait, hogy másnap újult erővel vethesse bele magát a munkába. Fel kell áldoznia bizonyos dolgokat a céljai megvalósulásáért.

bizalom_4.jpg

3. Találd meg a megfelelő környezetet

A fentiek sajnos nem sokat érnek, ha nem veszed körül magad olyan emberekkel, akik támogatnak téged a céljaid elérésében, és időről időre átsegítenek a mélypontokon.

Tedd fel magadnak ezt a két egyszerű kérdést: Arra sarkall a környezetem, hogy nap mint nap kiválóbbá váljak, vagy folyamatosan az ellen küzd, amit el akarok érni az életben? Olyan emberek vesznek körül, akikre tényleg felnézek az eredményeik és a személyiségük miatt?

Valószínűleg te is érzed, hogy jó helyen vagy, vagy sem. Nézd, a megfelelő környezetben tényleg szárnyalhatsz. Kibontakoztathatod az ötleteidet, konstruktív visszajelzéseket kaphatsz, és haladhatsz a céljaid felé. Egy ilyen környezetben érdemes élni. És egy ilyen környezetben érdemes megvalósítani az álmaidat.

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr5712565469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása