A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

Hogyan spórolhatsz milliókat egy profi könyvelővel?

2017. május 16. - Müller.Péter

Régóta problémáid vannak a könyvelőddel? Elégedetlen vagy, mert folyamatosan hiba csúszik a munkájába? Nem vagy egyedül, a magyar cégek többsége már elszenvedője volt kisebb-nagyobb könyvelői hibáknak!

accountant.jpg

1. Miért rossz az olcsó?

A vállalkozók és cégek többsége azért fogad könyvelőt, hogy egy számára terhes feladatot kiszervezzen maga alól és ezzel könnyebbé tegye életét. Sok esetben azonban nem a megbízhatóság, nem a korábbi eredmények, hanem az olcsóság alapján választanak könyvelőt. Nem is választhatnának rosszabbul...

Az olcsó gyakran drágává válik, nincs ez másként a könyvelők esetében sem. Lehet, hogy a szolgáltatás díja kifejezetten kedvezőnek hat, mégis sokszor ez együtt jár azzal, hogy a könyvelő egy adott kérésre csak hosszú napokkal később reagál bármit is és folyamatosan hívogatnunk kell őt 1-1 fontosabb információért.

Rosszabb esetben az adott cég még pénzt is bukik egy NAV ellenőrzés során kiosztott mikuláscsomag formájában a könyvelő hibája miatt... Ebbe jobb lenne nem beleesni. Jobb lenne átláthatóvá tenni a cég ügyeit.

dsc_0311.jpg

2. Fordulj a legprofibbakhoz

Nehéz megtalálni azokat a könyvelő irodákat, amelyek tényleg széles körű szolgáltatást vállalnak, azt minőségi módon biztosítják és erre még több havi garanciát is mernek vállalni. A mai piaci viszonyok között egyre nagyobb igény támad arra, hogy a sima könyvelési feladatokon kívül az adott iroda vállalja el a bérszámfejtést és az adótanácsadást is. Sok iroda mégis teljesen elfeledkezik erről és még hibákkal is dolgozik...

A legtöbb cég hosszú távon nem engedheti meg magának, hogy a már említett "olcsó drágává váljon", ezért érdemes már előre a legmegbízhatóbb cégeket megkeresni.

Pozitív példaként tudnám említeni a sok éves tapasztalattal és képzett munkatársakkal rendelkező Nueva Könyvelő és Adótanácsadó Irodát, amely a „feltörekvő cégek” könyvelő irodájaként is azonosítja magát és amely az egyik legprofibb szolgáltatást nyújtja partnereinek. Olyannyira, hogy nem volt még olyan ügyfelük, amely más könyvelőt keresett volna helyettük.

Talán ennél a pontnál fogható meg az, hogy mitől válik egy könyvelő egy igazi kinccsé az adott cég számára. Egy cég akkor válhat igazán stabillá, ha nem kell folyamatosan azon aggódnia, hogy egy ellenőrzés során fény derül egy hibára. Ha ki tudja használni az adózási környezet adta legoptimálisabb feltételeket. Ezt pedig úgy nem lehet, ha 1-2 évente másik könyvelő után kell szaladgálnia és közben reménykednie kell abban, hogy végre minden jó lesz. 

Ezt csak és kizárólag stabil, teljeskörű profi szolgáltatáson keresztül lehet elérni.

dsc_0245.jpg

3. Mitől válik valaki kiemelkedően jó könyvelővé?

A korábbiakban már említettem, hogy a bizalom, a megfelelő szakmai tudás és a segítőkészség mind mind fontos kvalitások egy könyvelő esetében, azonban önmagukban nem elegek.

A Nueva tulajdonosa és könyvelője, Lakó Enikő szerint legalább ennyire fontos, hogy a könyvelő teljes szívéből szeresse a munkáját, érdekeljék az apró részletek, a speciális esetek. Ismerje fel a változatosságot a munkája során és nyitott szemmel tekintsen egymástól teljesen különböző iparágból jövő cégek egyedi problémáira. Saját bevallása szerint így válhat egy átlagos, első pillantásra kissé unalmasnak tűnő munkából egy igazi, életre szóló hivatás.

 

Ha Te is szeretnél igazán profi könyvelői szolgáltatást igénybe venni, akkor fordulj a Nueva Könyvelőirodához!

dsc_0345.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr212491163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása