A ma és a holnap üzletembereiért

The Business

A siker 8 titka

2017. március 07. - Müller.Péter

Miért sikeresek egyesek? Talán azért mert tehetségesek? Esetleg azért mert okosabbak az átlagnál? Mert jó családba születtek vagy jól házasodtak? 500 kiemelkedően sikeres emberrel készített felmérés alapján elmondható, hogy ennél komplikáltabb a dolog.4280507058_0678e1cc67_b.jpg

A sikerszakértő Richard S. John felmérést készített a témával kapcsolatban. 500 interjút készített el vállalatvezetőkkel, kiemelkedő sportolókkal, kutatókkal és különböző szakmák sikeres képviselőivel. Az 500 interjút összegezve 8 olyan tényezőt talált, amelyet valamennyi alany kiemelkedően fontosnak talált a sikert illetően.

Az első ezek közül a szenvedély. A legsikeresebb emberek imádják a szakmájukat. Akkor is saját területükön dolgoznának, ha ezért szinte pénzt sem kapnának. És ami nagyon fontos: munkájukat tekintve NEM a pénz motiválja őket.

A második a munka. A szenvedély egymagában kevés ahhoz, hogy igazán nagyot tudjon valaki alkotni saját területén. Azonban, ha a szenvedélyed összetalálkozik a kemény munkával, akkor szinte hegyeket mozgathatsz meg. És közben még nagyon jól is szórakozol!

Ha valamibe belekezdesz, akkor válj benne kiválóvá. A közepes teljesítmény kevés lesz, hiszen arra a legtöbben képesek. Igazán kiválóból azonban kevés van. Erre a szintre azonban csak gyakorlással, gyakorlással és még több gyakorlással lehet eljutni.

stocksnap_509dc9c966_1.jpg

A negyedik dolog a koncentráció. Mindig egyetlen dologra figyelj! Így tudsz a legjobban teljesíteni és így követed el a legkevesebb hibát. Számtalan embernél nagy probléma, hogy folyamatosan szétszórtak, egyszerre 3-4 dolgot is csinálnak, és a figyelmük teljesen szétfolyik. Ez a munkájukon is erősen meglátszik.

Folyamatosan tolnod kell magad előre. Nincs megállás, nincs kifogás. Mind fizikailag, mind pedig mentálisan át kell tolnod magad az akadályokon, a nehéz helyzeteken és az életedet szabotáló korlátokon. Told át magad az önsajnálaton, a fáradtságon és minden határodon!

A hatodik a szolgálat. A szolgálat az egyik legnemesebb dolog, amit bárki tehet embertársaiért. Teremts értéket, és tedd jobbá mások életét munkádon keresztül. A jutalmad pedig nem fog elmaradni.

stocksnap_s35jhgou8w.jpg

Ötletek. Lehetsz Te a legkeményebben dolgozó ember a szakmádban, azonban, ha ez nem találkozik össze kreatív ötletekkel, akkor nem fogsz tudni igazán kiemelkedni. A legtöbb nagy teljesítmény mögött mindig egy-egy ötlet húzódik meg.

 Volt egy ötletem – megalakítani az első mikro-számítógép szoftver céget. - Bill Gates

Az utolsó pedig a kitartás. A kitartás, ami képessé teszi az embert arra, hogy értelmes célért addig dolgozzon, amíg el nem éri azt. Ami minden nehézségen és akadályon áttolja az embert.

 

A cikk Richard St. Jones híres TED előadása alapján készült. A videót ITT megtaláljátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://thebusiness.blog.hu/api/trackback/id/tr6312321073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.03.08. 13:13:01

Ezek mellett persze nem árt egy kis szerencse és megfelelő családi háttér sem...
süti beállítások módosítása